В момента чета ... 20

• 54 065
  • 753
  •   1
Отговори
# 75
  • Варна

По неизвестни причини ми върви много бавно.
На мен не ми вървеше тази книга, защото или не я разбрах, или е невероятно скучна.

Не че е скучна, просто главните герои не знаят какво искат. Липсва логика в действията им и поради това четенето върви трудно. Peace

# 76
Прочетох абсолютно скорострелно "Принцът на мрака" (тя е и мъничка, де) и останах много доволна. Но много ми хареса и историята ме теглеше неудържимо към следващата страница. Типично в стила на Сафон си имаше мистика, тайни за разбулване, пристанищно градче със страховита мъгла (не беше любимата Барселона, но все пак Simple Smile), все елементи, познати и от другите му книги, преведени преди тази, която хронологически е написана първа.

Натъжи ме краят, все се надявах на хепи енд. Sad

И аз в момента като радея чета "Черно мляко" на Шафак, първа среща с нея. Засега ми е интересна, в момента ме вълнува точно този въпрос за избора да бъдеш или не майка.

Макар и малко със закъснение искам да благодаря на eovin27 за чудесните ревюта за "Перла в мидата". Много ми харесаха. Бяха чудесен повод пак да си припомня тази хубава книга.

# 77
  • София
Днес прочетох Нетърпеливо сърце на Стефан Цвайг и ми хареса. Мисля че след време като я прочета пак,ще ми хареса още повече.

# 78
eovin27, детските спомени за любимите книжки са нещо много специално.  Heart Eyes

Да така си е! Hug
Макар и малко със закъснение искам да благодаря на eovin27 за чудесните ревюта за "Перла в мидата". Много ми харесаха. Бяха чудесен повод пак да си припомня тази хубава книга.
Благодаря ти,Елинка !Наистина страхотна книга. Peace Много вдъхновяваща! Heart Eyes Grinning
Аз дочитам (останаха ми 65 страници) от "Да оцелееш сред вълци".С хубав шрифт книга,леко се чете,макар от някои описания на преследването на невинните и на зверствата на войната да настръхнах,но някак не ме спечели докрай тази книга.Една от причините е може би,че авторката казва,че това е нейната история,а всъщност не е така действително.Отблъсна ме някак това да печелиш пари от лъжи.Няма проблем да напише история за войната,за гоненията на евреите и т.н.т.,но защо не каже че е в памет на жертвите,че героинята и е художествена измислица.Може би това е нейният начин да се пребори с нещо,да не я обвинявам веднага в желание да печели,но някак това ме отблъсна-този скандал.И дори като се абстрахирам от това и мисля само за историята,която е покъртителна,но въпреки това нещо ми липсва,за да ме спечели окончателно.Дали може едно дете да оцелее само изминавайки толкова много километри?Кой знае,може би ...И това с вълците също може и да се случи,кой знае,обаче въпреки това нещо ми е кухо,нещо ми е нагласено,нещо фалшивее във всичко това...
Въпреки това не съжалявам,че я чета и ще я дочета.Имаше и силни моменти,които още ме карат да тръпна като се сетя и още повече е ужасът на това,че такива зверства  са били реалност.Ще ми се да няма повече такива неща,но...Ето първосигнално се сещам за ето тези моменти: 
Скрит текст:
германецът,който Мишк уби ,след като той бе изнасилил и убил руското момиче,разстрелът на децата наредени в редичка пред изкопаната яма ,които безмълвни чакаха коршумите и политаха едно по едно в гроба си,прекалено наплашени и обезверени да бягат,да се борят,незнаещи какво става в един свят ,в който до скоро са си играли свободно,а изведнъж се оказват измет,която трябва да се премахне по волята на един човек.
После планирам да прочета отново "Тайната градина" Party Party Heart Eyes

# 79
  • Пловдив
Здравейте, включвам се с мнение за книгата "Споделен живот". Четох я миналата година и това, което си спомням е, че не ми хареса стила на авторката. Иначе, историята е тежка, но много истинска, а краят- неочакван. Общо взето, ако можете да си я намерите отнякъде, най-добре /аз лично не бих си я купила/  Peace

Сега започнах "50 нюанса" от чисто любопитство. Много зле... решила съм да прочета само първата част и то по диагонал.

# 80
Завърших "Градина на желанията" - леко, приятно, абсолютно неангажиращо за мен четиво. Подходяща е за плажа.  Mr. Green
Днес мисля да прочета:

# 81
Днес прочетох Нетърпеливо сърце на Стефан Цвайг и ми хареса. Мисля че след време като я прочета пак,ще ми хареса още повече.

И аз много харесах Нетърпеливо сърце, но по принцип Цвайг е и един от любимите ми писатели. Харесва ми стила му.

# 82
  • на североизток от Рая
 Чета "Мирис" и  много ми допада. Има любов и разни изневери, но не са сладникави както при булевардните романи. И не намирам прилика с "Парфюмът". Thinking Къде ли трябваше да е приликата? Щом има миризми, едва ли трябва да е сходна с "Парфюмът". Но пък всеки прави свои си асоциации.

"Музика от много барабани
" я четох, но без особен интерес. Не ми се четат разкази, но вече няколко пъти попадам на книги с разкази и разбирам това едва като започна книгите. Защо ли не отбелязват на корицата, или където и да е, че книгата не  е роман, а съдържа разкази.

# 83
Някой чел ли е нещо от Боян Болгар?
Зарязах "Великият Гетсби". Едва-едва прочетох до към 50-та страница. Мноого досадна, не оправда очакванията ми.

Та, за Болгар. Чела съм "Близнаците" му и ми хареса. Сега мисля да започна "Седемнйсетгодишните" или "Късно летуване". Чудя се коя от двете, та ако някой има впечатления .....

"Близнаците" ми харесаха, защото носят атмосферата от "онова" време, след Войната. Освен това историята би могла да бъде доста актуална и в наши дни.
Скрит текст:
Една поразюздана девойка се среща с един фотограф на една забава Simple Smile Забременява, той я изоставя. Тя ражда от него близнаци. Оставя единия за осиновяване, а другия взема. Не се променя с годините и въпреки детето. Показва се разликата между двете деца - едното отгледано без надзор, без любов, и другото (осиновеното) - отгледано в истинско семейство. Накрая майката умира. Едва на смъртния й одър осиновеното дете се запознава с майка си.

# 84
   Време е и аз да се запиша в хубавата тема. Скоро прочетох "Пръстенът на София" на Сузана Киърсли. Хареса ми. Разказва се за реално историческо събитие от 1708 година, има любов, успоредно вървят историите от минало и настояще.
  Последните дни не съм започнала нова книга, защото се зачетох в блога на една пътешественичка и жадно поглъщах разказите й и снимките.

# 85
  • Пловдив
Зарязах "Великият Гетсби". Едва-едва прочетох до към 50-та страница. Мноого досадна, не оправда очакванията ми.
Вече бях решила, че само аз не харесвам книгата - прочетох я със скука и без никакъв интерес  Rolling Eyes Отчитам я като загуба на време, но исках все пак да видя дали няма да стане по-интересна.
В момента чета "Възвишение" и съм едва в началото, но мога да кажа, че ме плени  Heart Eyes
Вчера довърших "Момо" от Михаел Енде и страшно много ми хареса, спомням си, че Кали и Еовин я препоръчваха в предишни теми  Hug

# 86
Буб,радвам се,че "Момо" ти е харесала! Grinning  HugНаистина страхотна книжка! Peace
Аз препрочитам "Тайната градина" вече и се кефя страхотно с Господарката Мери дето все се чумери. Laughing
"Пръстенът на София" на Сузана Киърсли и аз я бях чела преди време.Никак не беше лоша. PeaceГотино се бяха преплели историите от минало и настояще. Peace

# 87
Извинявам се за голямата картинка, но не намерих по-малка.... Sad

# 88
Великият Гетсби я слагам сред литературните шедьоври, наред с На изток от рая например, много ми беше допаднала като я четох.
А този "Момо" на М. Енде има ли общо с почерка на автора в "Приказка без край"? Защото се сдобих с нея от размяната и предстои да я чета.

# 89
  • София
А този "Момо" на М. Енде има ли общо с почерка на автора в "Приказка без край"? Защото се сдобих с нея от размяната и предстои да я чета.

Всичко на М. Енде си заслужава четенето!
Независимо, че книгите му се водят детски.

Общи условия

Активация на акаунт