В момента чета ... 20

• 54 086
  • 753
  •   1
Отговори
# 150
  • Плевен
Тъй като се заговорихте тук ще спомена, че и аз днес си поръчах от Сиела. Възползвах се от промоцията им, но без малко да не успея. От сутринта сайта им дава някаква грешка, после ми излиза съобщение, че е блокиран от Софийска прокуратура. Направо ми скъса нервите. След десетки опити най-накрая успях и поръчах книгите:
Добрата съпруга - Робърт Гулрик
Събрани съчинения том втори: Балада за Георг Хених. Германия, мръсна приказка - Виктор Пасков

Надявам се изборът ми да е бил добър.

# 151
  • София
Довършвам първата част на "Тъмната кула" на Стивън Кинг. Много ми препоръчаха поредицата и я започнах с големи очаквания, но не я усетих, определено не е моята книга. Едвам ще я изтрая до края.
Купих си "Ад" на Дан Браун и  "Дворецът на бълхите" на Шафак. Гледам, че и Халед Хосейни има нов роман, и него ще купя и съм готова за плажа Simple Smile

Първата книга "Стрелецът" от "Тъмната кула" е най-слабата и откровено скучна, но е необходимото въведение към историята. Считам за грешка да изоставиш поредицата, (която е апогеят в творчеството на Кинг, по мое мнение, и няма аналог в своя жанр), заради боза като "Ад" на Дан Браун.

# 152
Kally May , благодаря за съвета.
Имам втора и трета част от поредицата на Кинг, ще му дам шанс и ще почета още малко.

# 153
  • Пловдив
Тъй като се заговорихте тук ще спомена, че и аз днес си поръчах от Сиела. Възползвах се от промоцията им, но без малко да не успея. От сутринта сайта им дава някаква грешка, после ми излиза съобщение, че е блокиран от Софийска прокуратура. Направо ми скъса нервите. След десетки опити най-накрая успях и поръчах книгите:
Събрани съчинения том втори: Балада за Георг Хених. Германия, мръсна приказка - Виктор Пасков

Точно Виктор Пасков исках да поръчам и аз, но с мъка се въздържах и го отложих за по-нататък - просто съм чела книгите и прецених, че сега не е момента да ги купувам, затрупана съм с други  Blush Книгата му е брилянтна, поне за мен  Heart Eyes
"Добрата съпруга" я имам от Свободна книжарница, но не съм я чела.
Чета "Възвишение" (не помня споменах ли тук) и съм впечатлена много, постоянно преследвам мъжа си да му чета  Laughing Спомням си, че и Зори споменаваше същото, Свет и тя май  Laughing

# 154
  • Плевен
Благодаря, зарадвах се много. Ще ги очаквам с нетърпение.

# 155
Моля за бързо мнение за:
"Къщата на седемте гряха" от Мари Пау Домингес
"Тайната на катарите" от Грег Лумис
"Виктория" от Сами Михаел
"Емпайър фолс" от  Ричард Русо

Бих искала за де възползвам от промоцията на Сиела утре!

Благодаря ви!

След отрицателните, пестеливите или направо никакви отзиви за книгите, които бях замислила да поръчам снощи, днес рязко смених концепцията  Laughing
Първо, сайта постоянно забиваше и даваше някаква грешка, както е описала и kalinua . Виж, за това, че бил блокиран от Соф. прокуратура при мен не се появи съобщение. Та в общи линии малко наслуки успях да поръчам тези:

"Полубогиня" - М. Ралчевски
"30 паунда" - М. Ралчевски
и "Пророчеството на Корана" - Хесус Маесо де ла Торе
Дано да съм направила добър избор  Hug

# 156

Точно Виктор Пасков исках да поръчам и аз, но с мъка се въздържах и го отложих за по-нататък - просто съм чела книгите и прецених, че сега не е момента да ги купувам, затрупана съм с други  Blush Книгата му е брилянтна, поне за мен  Heart Eyes
"Добрата съпруга" я имам от Свободна книжарница, но не съм я чела.
Чета "Възвишение" (не помня споменах ли тук) и съм впечатлена много, постоянно преследвам мъжа си да му чета  Laughing Спомням си, че и Зори споменаваше същото, Свет и тя май  Laughing

И аз от библиотеката съм взела "Балада за Георг Хених" и "Германия, мръсна приказка" на Виктор Пасков по твоя препоръка, *Буб*. В най-вътрешната зала на библиотеката, където са българските автори и почти никой не влиза, я намерих неочаквано...
А за "Възвишение" - същата работа. Задължително четене на глас (дори задължително четене на ревюто си направих).  Laughing  За опознаване на типични български черти.

# 157
  • Пловдив
Свет, реших да подаря "Възвишение" на баща си, след като я прочета и да си купя нова, просто е задължителна за четене и за препрочитане  Heart Eyes
А за Виктор Пасков искрено се надявам да не съм те подвела, аз също от библиотеката четох книгите му, но ще си ги купя някой ден...
Редактирам се, за да споделя защо точно сега чета "Възвишение", която отдавна бях планирала, но сигурно щях да отлагам, ако не беше това - през септември ще откриват фестивала "Сцена на кръстопът" (Пловдив) с премиерата на спектакъла "Възвишение" по едноименния роман.
Скрит текст:
Драматизация – Александър Секулов и Иван Добчев
Режисьор – Иван Добчев
Музика – Асен Аврамов
Сценография – Ивайло Николов
Костюми – Ива Гикова
Фотограф - Георги Вачев
Участват:
Бойко Кръстанов, Красимир Василев, Асен Блатечки, Ивайло Христов, Петър Тосков, Венелин Методиев, Христо Пъдев, Станислав Ганчев, Троян Гогов, Стилиян Стоянов, Тихомир Кутев, Симеон Алексиев, Красимир Доков/ Тодор Генов, Иво Танев, Анди Райчев, Русалина Чапликова, Елена Кабасакалова, Лазарина Коткова, Светлана Мановска, Радина Думанян, Екатерина Георгиева
https://www.facebook.com/media/set/?set=a.683767744973851.107374 … 284641&type=1

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 21:41 от *Буб*

# 158

Уж е в жанр Фентъзи, но е доста по-семпла от повечето, които съм чела. Почти към края съм и е чудесно непретенциозно четиво. Главният герой е между 12-16 годишен и според мен е подходяща също за деца в тази възраст.

Ако не се задълбочавате да помните имената на норвежките села, ще ви хареса повече. За мен е като любовен роман, но писан от мъж.

Най-ценното за мен в този роман е идеята как би бил устроен живота, ако хората не са единствените разумни същества. Иначе е доста наивна.

След като прочетох кратката биография на авторката очаквах нещо много повече. Не ми хареса изобщо, но за първи път попадам на такъв стил на писане. Като на някои съфорумки, страници наред без препинателни знаци. Laughing В краят е описано как точно се казва такова изразяване и защо е използвала него авторката.

Мога да кажа само, че е много глупава и далече като стойност от другите книги на автора.

Сигурно е около 30 страници и се чете за 1 час. Въпреки това много отдавна не ми се беше случвало книга да ме впечатли толкова още с първите си изречения. От всичко прочетено през последния месец, само това препоръчвам.

"Грях е да се пише това. Грях е да се мислят думи, които никой друг не мисли и да се записват на лист, който никой друг няма да види. Това е долно и лошо. Все едно говорим само на себе си и на никого другиго. А отлично знаем, че няма по-черно прегрешение от това, да вършим нещо или да мислим самостоятелно...

...Тук е тъмно. Пламъчето на свещта не трепка. В тунела не се движи нищо, освен ръката ни по листа. Сами сме тук, под земята. Страшна е тази дума сам..."

# 159
  • София
svet65,NeDa, благодаря за споделените впечатления за "Жената с огледалото".  Hug

Започнах "Любовен саботаж" на Нотомб.

# 160
  • Benelux / Varna
Буб, правилно си запомнила Simple Smile Мъжа ми все за Асенчо пита и за дядо ти Йована Simple Smile Много ми се иска утре да отида на представянето на романа във Варна.

Аз пък по твоя препоръка прочетох на Виктор Пасков, " Балада за Георг Хених" и много ми хареса.

# 161
P.S. Проспуснах да напиша, че свърших "Слугинята" и съм много впечатлена. Толкова ми хареса книгата!  Peace

Сега и филма изгледай и ... епопеята ще е пълна! Още цитирам пайовете ... Simple Smile

Понеже вече съм гледала филма, много се колебая дали да прочета и книгата, за която има толкова добри отзиви Thinking
По тази причина се колебая и за ''Милениум''...

''Цар плъх'' ми е вече в to read листа, благодарение на вас, дами   bouquet

# 162
Прочетох „Черно мляко” – Елиф Шафак и въпреки първоначалното ми въодушевление, книгата не ми хареса. Не беше това, което очаквах и не ми помогна да дам отговор на въпросите, които ме терзаят по темата за майчинството. Някои от историите за писателки, които беше вмъкнала навсякъде в книгата, ми бяха интересни, но други ми звучаха като посредствен опит за реферат от някоя ученичка. За любимата ми Маргьорит Дюрас беше скалъпила само някаква си една страничка!

В момента чета „Размишления в катраненото буре” - Джак Харт.   

# 163
Прочетох „Черно мляко” – Елиф Шафак и въпреки първоначалното ми въодушевление, книгата не ми хареса. Не беше това, което очаквах и не ми помогна да дам отговор на въпросите, които ме терзаят по темата за майчинството. Някои от историите за писателки, които беше вмъкнала навсякъде в книгата, ми бяха интересни, но други ми звучаха като посредствен опит за реферат от някоя ученичка. За любимата ми Маргьорит Дюрас беше скалъпила само някаква си една страничка!
Много харесвам Елиф Шафак и много мразя да не дочитам книги. Но точно тази книга не я дочетох. Много ми досади, усещах я посредствена и клиширана и дразнеща. И темата за майчинството погледнато по този начин не ме вълнува, признавам си.

# 164
  • София
Понеже вече съм гледала филма, много се колебая дали да прочета и книгата, за която има толкова добри отзиви Thinking
По тази причина се колебая и за ''Милениум''...

''Цар плъх'' ми е вече в to read листа, благодарение на вас, дами   bouquet
Зори, смело налазвай и "Слугинята", и "Цар плъх", и трилогията "Милениум". Мисля, че няма да останеш разочарована  Peace.

Аз вчера прочетох "Затворникът на рая". Хареса ми, Фермин Ромеро де Торес е голям образ.
Сега не знам какво да започна, имам доста непрочетени книги от различни жанрове, само трябва да избера една  Laughing.

Общи условия

Активация на акаунт