В момента чета ... 20

• 54 088
  • 753
  •   1
Отговори
# 165
В момента чета "Битието" на Вл.Зарев.
По-скоро се връщам към книгата, защото някога, на 19 г. започнах да я чета и я зарязах.Сега ,признавам си, полюбопиствах заради това, че е в основата на сериала "Дървото на живота".

Чета я с увлечение, езикът е малко маниерен, предполагам затова съм я зарязала някога, но сега ми звучи много различно.

# 166
  • София
Зарязах (временно) "Проходът" на Кронин - много е досадна. Не обичам книги без главен герой. Ще се върна на нея по някое време, защото книгата не е моя и съм обещала да я прочета, но ще ми е тегаво  Tired .
Започнах "Под купола" на Кинг, повлияна от свежарската тема за сериала. Снощи за нула време изчетох първите 100 стр. Кинг си е Кинг - цар на перото  Heart Eyes !

# 167
Прочетох „Черно мляко” – Елиф Шафак и въпреки първоначалното ми въодушевление, книгата не ми хареса. Не беше това, което очаквах и не ми помогна да дам отговор на въпросите, които ме терзаят по темата за майчинството. Някои от историите за писателки, които беше вмъкнала навсякъде в книгата, ми бяха интересни, но други ми звучаха като посредствен опит за реферат от някоя ученичка. За любимата ми Маргьорит Дюрас беше скалъпила само някаква си една страничка!
Много харесвам Елиф Шафак и много мразя да не дочитам книги. Но точно тази книга не я дочетох. Много ми досади, усещах я посредствена и клиширана и дразнеща. И темата за майчинството погледнато по този начин не ме вълнува, признавам си.

По какъв точно начин? Вчера я гледах и разлиствах в книжарницата на Сиела, но не посмях да купя...

# 168
alen mak, ще отговоря аз как почувствах книгата. Авторката още в началото казва, че не е била готова да бъде майка, дори не си го е и помисляла. Била е отдадена изцяло на писането си. Приемала е майчинството като нещо, което би я откъснала от нейната същност, от нейното творчество. Книгата е изградена върху това би ли могла една успешна писателка да е и добра майка. С тази цел са представени и части от биографиите на различни писателки. Аз лично се надявах да намеря в книгата не толкова отговори, колкото някакви предпоставки за това как и кога се заражда майчинското чувство вътре в нас, дали е вродено, дали обществото го налага върху жените изначало, по принцип.

С удоволствие ще ти предоставя книгата за прочит, ако решиш сама да се запознаеш с нея.

# 169
Забравяме едно важно нещо - Елиф твърди, че е номад и като такъв, също се е страхувала да има семейство и деца. А това е просто страх, който тя е преодоляла. За да влезем под кожата и може би трябва да се озовем на нейното място. Т.е. пишещи, пътуващи ... с всчиките последствия от егоизма си.
На мен "Черно мляко" ми хареса изключително много, защото ми прозвуча като изповед. Хареса ми и похватът с палечките. Бих нарекла тази книга - "Пътят към майчинството". Не налагам мнение. Само споделям.
Бих я препоръчала на всички жени, които са "обсебени" от кариеризма си, защото много често се сблъсквам точно с такива с "опразнен от смисъл живот". Най-голямата радост на света е една жена да бъде майка. А аз съм майка от почти 19 години. Цитирах малко от книгата в Гудса, може да видите - http://www.goodreads.com/work/quotes/3336361-siyah-s-t

# 170
Елинка,big pufana ,благодаря Grinning По-късно ще пиша на лични за книжката.
Струва ми се, че ще е любопитна; мен ме накара да се въздържа от покупка предишната "среща" с авторката - започвах "Любов", но не ми "потръгна" и оставих за "по-добрите й дни".
За страха от семейство и/или деца - нормално е до някаква възраст смятам. При мен беше до 26-7, при мъжа ми година-две по-рано. А иначе си остава елемент на несигурност - дали се справяш, но това е мотив за самоусъвършенстване според мен.  
Кариеризмът и за мен не е верният път, не, освен ако (по някакъв странен начин) не се съвмести със същата по интензитет страст към родителството.
Но това, че за мен и някой друг САМО кариеризъм = празен живот, не значи, че за трети това е така.

# 171
Но това, че за мен и някой друг САМО кариеризъм = празен живот, не значи, че за трети това е така.

Да, разбира се, всеки си има право на избор и мнение, но като остарееш винаги се нуждаеш от две ръце, които да ти сменят ...

Ален мак, не я купувай, ще ти я дам да я четеш, ако искаш.  Simple Smile

# 172
В момента чета "Роксолана" на Павло Згребелни, както и "Амазония" на Джеймс Ролинс.
Скоро приключих "18% сиво"- Захари Карабашлиев, препоръчвам я, малко финала ме изнанада, друго очаквах, но е хубава като цяло.

# 173
  • София
В момента чета "Роксолана" на Павло Згребелни, както и "Амазония" на Джеймс Ролинс.
Скоро приключих "18% сиво"- Захари Карабашлиев, препоръчвам я, малко финала ме изнанада, друго очаквах, но е хубава като цяло.

Може ли после да дадеш отзиви за Роксолана , че видях,че я имаме в домашната библиотека,та дали си струва да я чета ..

# 174
  • USA, Steak State
Завърших "Несвяст" . Хареса ми.. както и отвореният край. Влязох да прочета в Гуудрийдърс мненията на останалите, които са я чели и онемях. Ами оказва се, че книгата е много зле и че след нея ти трябва психотерапевт. Не била завършена ала бала. Тия американци от нищо не разбират и тва си е. Отворения край е именно, за да развихриш въображението си.  Crossing Arms

Наистина имаше някои неточности, но определено ме държа под напрежение през цялото време.

# 175
big pufana ,  Hug   bouquet По-късно ще пиша:)

# 176
  • София

... имам доста непрочетени книги от различни жанрове, само трябва да избера една  Laughing.

Имаш, имаш, и една в мен имаш непрочетена  Embarassed  Hug

Иначе по темата - започнах "Френската вълчица" от поредицата "Прокълнатите крале".
Така бавно не съм чела никога  ooooh! Не че не е интересна поредицата, но аз нямам време, а и е лято и ежедневието ни е запълнено с други неща ...
Вененце, другите две - последните, са твоите  Embarassed

# 177
  • USA, Steak State
Започвам

# 178

Иначе по темата - започнах "Френската вълчица" от поредицата "Прокълнатите крале".
Така бавно не съм чела никога  ooooh! Не че не е интересна поредицата, но аз нямам време, а и е лято и ежедневието ни е запълнено с други неща ...

Изгледай сериите, 5 на брой - http://www.imdb.com/title/tt0429046/ После ще ги препрочетеш книгите, уверена съм!

# 179
  • София
Имаш, имаш, и една в мен имаш непрочетена  Embarassed  Hug
Ми аз затова не бързам да си я взема, защото имам още доста  hahaha. Остави майтапа, ми трябва да се видим поне кафе да пием  Hug.

А относно поредицата на Дрюон - аз съм я чела поне 3 пъти, така че не бързай хич с книгите, остави ги време, в което ще ти се четат.
Поредицата е интересна, но не всички части от нея еднакво силни. Някои ми бяха по-интересни, други - скучновати, но това е нормално.

Общи условия

Активация на акаунт