В момента чета ... 20

• 54 809
  • 753
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Гледах филмът вчера и след коментарите тук, че книгата се чете трудно реших да се пробвам и аз с "Великият Гетсби". Много ли е любовно-сърцеразидрателна? Не съм в настроение за трагедии.
Чак трагедия не бих казала Simple Smile. Малко драма само, нещастна любов и такива работи - обичайното Simple Smile. Не е лоша книжката, макар и аз да не разбрах защо толкова я величаят. Може наистина да сме далеч от времето й.
Изобщо не става въпрос за любов. Е, има любовна нишка, но друга е есенцията.

Според мен също същността на книгата е друга... Лично на мен Фитцджералд много ми харесва, а за "Великият Гетсби" мненнието ми е, че е е виртуозно написана. Не се чувствам далече от героите, независимо от това, че не сме в тяхното време... Напротив! Но аз също така обожавам и  'Закуска в Тифани" например, така че явно по някакъв начин ми въздействат книги, в които героите са такива - млади, но по свой начин необикновени, със собствен стил и дух, по свой начин бунтари за своето време и обкръжение, по свой начин въодушевяващи хората от средата си...

# 376
  • Варна
Чета "Стръв"- та вече. Много е интересна с тези псиноми  Twisted Evil
Flutter
Чети, чети. Велика книга!

# 377

Аз, ама на мен пък много ми хареса ... Wink

Хм, ще пробвам пак тогава, може аз да съм била разсеяна нещо Simple Smile

# 378
  • Den Haag
Започнах:
Grinning

# 379
  • София
Аз чета:

1/3 съм минала само. Много ми харесва до момента!

# 380
  • на североизток от Рая
 След коментарите за "Правек...", взех, че си я поръчах.  Simple Smile

# 381
  • Варна
Да беше казала. Щях да ти я пратя за прочит.

# 382
  • на североизток от Рая
Да беше казала. Щях да ти я пратя за прочит.

Чела съм я , симпатяго!  Hug

Реших да я  имам. А и на цена 5 лв си заслужава.

# 383
Успоредно с "Изгубената дъщеря" четя по 1-2 разказа на Елин Пелин. Вчера прочетох " Косачи", "На оня свят" и "Напаст божия" . И трите разказа ми бяха много мрачни...

# 384
"Лъжи" - Али Найт

Нищо особено, но пък е увлекателна и ненатоварваща, въпреки жанра си. Точно навреме ми идва, след "Повелителят ..."

# 385
  • София
Аз чета:

1/3 съм минала само. Много ми харесва до момента!

Много, много хубава!  Peace

Аз чета

и ми е доста интересна. Макар военната тематика да не ми е най-близка.

# 386
Влизам само да се "похваля', че прочетох " Събирането " на Ан Енрайт. Тази жена повече не искам да я чета. Трудно ми е да кажа нещо хубаво за книгата. По - лесничко се пишат хубави коментари. Тук драмата не ме докосна. Автора не успя да ме направи съпричастна с болката и вината на Лиъм и Вероника. Четейки стоях зациклила в дупката която книгата отвори в глава ми. Вече сякаш ми е трудно да съпреживявам. Имаше прекалено много оставено на въображението ми, а аз не блестя с брилянтно такова, защото иначе щях да съм писател.  Mr. Green Края остана отворен. В средата имаше едно въображаемо запознанство на Ейда с насилника, което беше излишно писане. Абе с две думи не ми хареса! Защото ме натовари и не ми даде нищо.

# 387
Аз набързо прочетох Много ми хареса Hug
Сега започнах
Дано и тя е така интересна като първата Peace

# 388
  • София
"Лъжи" - Али Найт

Нищо особено, но пък е увлекателна и ненатоварваща, въпреки жанра си. Точно навреме ми идва, след "Повелителят ..."

Ох, тази корица с жена в гръб и облечена в червено... През последната година четири книги с такива корици видях, а сигурно има и още... Ами тези дизайнери май изобщо не следят пазара...

# 389
  • София
Elita, права си  Mr. Green Ето примери  Laughing
И всички мацки в гръб  Thinking
Явно художникът е един и същ и не се отличава с особено голямо въображение  Joy

Общи условия

Активация на акаунт