В момента чета ... 20

• 54 750
  • 753
  •   1
Отговори
# 525
Междувременно започнах : Г-н Ибрахим и цветята на Корана
Прекрасна книжка Peace
Аз взех от библиотеката "Изгубената дъщеря" и поне в началото ми харесва много
На мен Изгубената дъщеря много ми хареса.Страхотна книга Peace Приятно четене.

# 526
  • София
Чета Рандеву на Аманда Куик. Не е нищо специално,просто леко любовно романче.

# 527
  Наслаждавам се на 3 среща с любимата ми героиня - Виан Роше,в "Праскови за кюрето"/ след"Шоколад" и "Бонбонени обувки"/   Приключих "Адът на Гейбриъл" !Много ми хареса.Да видим дали ще я филмират и кога ще има и превод на 2 част. Grinning

# 528
  • на североизток от Рая
 Прочетох

Доста съм чела из темите за този автор, но не бях чела досега нищо от него.

Е, вече имам някакво мнение, поне от първата прочетена негова книга.

Като начало се впечатлих от стила на Макюън - обран, пестелив. Уж думите не са толкова много, но пък усещах, че вече познавам дори душите на героите. Доста подробности разбираме за взаимоотношенията между двамата още от първите страници. Няма да се впускам в подробности за сюжета, това може да се прочете на гърба на книгата, също и в нета.
 Много майсторски е описано ежедневието, развлеченията, еротиката, т.е., времето на почивка на двамата във Венеция. Подробности за града, обаче, почти напълно липсват.
 След средата на книгата усетих, че ще се случи нещо, по някакъв начин се всява страх, но без излишни думи и случки.
 И, да, напрежението идва в самия край на книгата, случилото се е зловещо, лично аз не очаквах такъв завършек.
 През целия прочит на книгата Макюън майсторски разпалваше въображението ми, задавах си въпроси, на които така и не си отговорих.  ooooh!
 Не знам така ли е и в другите му книги - неочакван обрат и край, но ще прочета още нещо от този автор.
 "Изкупление" си спомням, че се споменава тук доста често. Може би ще я потърся.

Оценката ми е 6/10.

# 529
Ей направо ми развалихте кефа от четенето,,,,още съм на средата, а вече знам какъв ще е финала на " Аз преди теб"  #2gunfire .

Зорница, извинявам се, че леко съм подсказала сюжета на книгата. Мислех, че това е ясно от рецензиите на книгата.
Ама чак да ме застрелваш Rolling Eyes

Междувременно започнах : Г-н Ибрахим и цветята на Корана

Тук не мога да ти кажа края, не съм я чела още. Wink

# 530
  • Benelux / Varna
Вобще не се притеснявай Izma, аз се шегувах, такъв ми е стила по принцип Wink

"Г-н Ибрахим и цветята на корана" за съжаление не оправда очакванията ми, за разлика от всеобщото мнение тук във форума. Харесаха ми много мисли и казани истини, но самата история не ме докосна. Може би след " Оскар и розовата дама" съм имала по- големи очаквания. Тя ме беше сграбчила здраво, разстъсила и същевременно успокоила вътрешно, но това е нещо което споделих и преди, съпреживяно от мен, може би затова изпитвам такива чувства към нея.

# 531

"Г-н Ибрахим и цветята на корана" за съжаление не оправда очакванията ми, за разлика от всеобщото мнение тук във форума. Харесаха ми много мисли и казани истини, но самата история не ме докосна. Може би след " Оскар и розовата дама" съм имала по- големи очаквания. Тя ме беше сграбчила здраво, разстъсила и същевременно успокоила вътрешно, но това е нещо което споделих и преди, съпреживяно от мен, може би затова изпитвам такива чувства към нея.

Аз също останах малко разочарована от "Г-н Ибрахим...", може би заради хвалбите във форума очаквах повече. Хубавото поне за мен е, че прочетох веднага след това "Оскар и розовата дама", която ми оправи вкуса, така да се каже. Simple Smile

Аз прочетох "Акабадора" преди няколко дни. 1/5 е оценката ми. Не ми хареса. Нищо не научих от книгата, очаквах да разбера повече за бита на сардинското село, но тази част ми остана някак недоразвита. Искаше ми се ключовите моменти да са описани по-истински, по-емоционално, не можаха да ме докоснат, така че да съпреживея историята. Авторката има потенциал, определено, но специално с тази книга го показва някак пестеливо.

Нещо съм в читателска дупка. Не знам какво ми се чете, затова посегнах към автора, който чета, когато не знам какво искам  Laughing - Сидни Шелдън. Избрах "Кой се стрхува от мрака".

# 532
  • София
Аз също прочетох "Акабадора" наскоро (миналия уикенд ). На мен ми хареса.
Хареса ми пестеливостта откъм детайли, както и схематизма на авторката. Допадна ми начинът, по който е обрисувала характерите - само с щрихи, да, но аз ги усетих. Достатъчно ми беше да науча за този типичен техен обичай (няма да казвам в какво се изразява, за да не разкажа книгата на още не-челите я), за да ми стане ясно многократно чутото от мен от италианци от севера, а именно I sardi non sono Italiani (Сардинците не са италианци). Същото го казват и за сицилианците...хехе  Laughing
Чудя се какво повече за "бита" на сардинското село би могла да опише авторката?  Как отглеждат лозята как и доят козите ли? newsm78  Тогава тази книга нямаше да е "моята"  Stop
За мен всичко в тази книга беше поднесено много елегантно и точно с мярка - и като обем, и като внушение  Peace

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 22:26 от mijjjka

# 533
  • на североизток от Рая
 И аз харесах много "Акабадора". Миналото лято като я прочетох, ви надух главите с нея.  Laughing

Сега чета "Затворникът на Рая" - Сафон.

# 534
  • Sofia
Аз също прочетох "Акабадора" наскоро (миналия уикенд ). На мен ми хареса.
Хареса ми пестеливостта откъм детайли, както и схематизма на авторката. Допадна ми начинът, по който е обрисувала характерите - само с щрихи, да, но аз ги усетих. Достатъчно ми беше да науча за този типичен техен обичай (няма да казвам в какво се изразява, за да не разкажа книгата на още не-челите я), за да ми стане ясно многократно чутото от мен от италианци от севера, а именно I sardi non sono Italiani (Сардинците не са италианци).
Чудя се какво повече за "бита" на сардинското село би могла да опише авторката?  Как отглеждат лозята как и доят козите ли? newsm78  Тогава тази книга нямаше да е "моята"  Stop
За мен всичко в тази книга беше поднесено много елегантно и точно с мярка - и като обем, и като внушение  Peace
На мен също ми хареса книгата и споделям мнението  Peace
Привършвам тези разкази

Рядко харесвам абсолютно всички разкази в една книга, но тук вероятно така ще се получи. Любовта в цялото й многообразие, прекрасно поднесена!  Peace

# 535
zornitsa,  Peace

Аз започнах Кинг, отдавна не бях чела негова книга.

# 536
1984 - Оруел... Суха е, но ми допада.

Когато я четох (преди около 18-20 год), ми беше харесала. Сподели как е при теб, след като я свършиш Simple Smile Няма как да не е суха - антиутопия е все пак  Peace
Довърших я и ми хареса! Авторът в описал много добре приомите за управление на комунистите. Докато го четох все си мислех, че или е живял в някоя комунистическа държава или е ползвал за източник някой, който е живял в такава. Дори и сега в световната демокрация може да се видят някой от методите на управление на Големия Брат, което малко ме натъжава. Simple Smile

Сега започнах "Древният враг" на Дийн Кунц, в първите 100 страници ми хареса доста.  Wink

# 537
# 538
Привърших "Слугинята" - много ми хареса, много. Остави ми едно приятно чувство на топлина, което ще ми държи още дълго време. Аз яко се вкарах в южняшка серия през изминалия месец. Първо "доматите", преди това пак за 50-60-те години със Стивън Кинг и за десерт "Слугинята" - явно подсъзнателно нещо ме тласка към тази тематика. Даже и филма си пуснах за награда вчера.

Започнах "Знакът на всички неща" на Елизабет Гилбърт, както се бях заканила.

Много се чудих за "Животът на Пи", но реших, че може би на по-късен етап ще прочета и нея.

# 539

Много се чудих за "Животът на Пи", но реших, че може би на по-късен етап ще прочета и нея.

еее, не знаех, че имало и книга, аз гледах филма на ЗD

Общи условия

Активация на акаунт