В момента чета ... 20

• 54 715
  • 753
  •   1
Отговори
# 600
  • София, България
Аз харесах Кратка история на тракторите. Четох я преди 3-4 години (а може и да са две-три, нямам много реална представа за времето). Развесели ме тази книга тогава. Беше смешна, без да е глупава, а и езикът ми хареса. Може би не съм научила нещо от нея, но пък хвърля светлина върху имигрантския живот. Беше ми интересна на мен, не я считам за загубено време. Сега като се замисля, научих доста неща за Украйна и украинците, които не знаех.

Мисля, че е идеалното лятно четиво.

А дали някой има желание да ми даде за прочит "Правек и други времена"?

Ако си от София, аз я имам Simple Smile

# 601

Силно въздействаща откъм съдържание и оформление.

# 602
  • Ямбол

Много предговори, много предисловия, на диагонал ги минах и съм вече с голямата кошница с очаквания. Дано не се разочаровам. Началото е обещаващо.

# 603

Не ме грабна. Сигурно защото е американка авторката. Не им се получава на американците да пресъздават Европа.  Wink

# 604
Снощи започах "Стъкленият замък" на Джанет Уолс. Мисля, че ще ми хареса, още повече, че е автобиографичен роман. Помня, че тук имаше добри отзиви за книгата.

# 605

Интересни пътеписи, експедиции. Жалко само, че снимките в книжката не са цветни.

# 606
http://knigi.rozali.com/hudozhestvena-literatura/pustinno-cvete.html
Трейлърът на филма ме просълзи  Cry Мисля да си взема тази книга.Вие имате ли отзиви за нея  Thinking

# 607
  • на североизток от Рая
Трейлърът на филма ме просълзи  Cry Мисля да си взема тази книга.Вие имате ли отзиви за нея  Thinking

Аз съм чела книгата

Тежка история...И реална. Благодарих, че съм родена българка, че дъщеря ми също е такава и никога няма да изживее описаните в книгата мъки.

# 608

Аз съм чела книгата

Тежка история...И реална. Благодарих, че съм родена българка, че дъщеря ми също е такава и никога няма да изживее описаните в книгата мъки.
Понякога мисля, че трябва да се докоснем до съдбите на тези жени, за да разберем колко по-лесен е нашия живот и колко трябва да сме благодарни ...Женската сила е безкрайна, припомних си "Хиляди сияйни слънца" на Хосейни  Peace

# 609
  • на североизток от Рая
 Права си, валия. Но ми е тежко да чета през какви мъки минават жените. Че то си е осакатяване. А за наранената психика да не говорим.

# 610
Приключих "Да дойдеш на света".  Невероятна поетика има в книгата. Дано я усетите! Образът на Аска са запечата много ярко в мен ...

Сега ми е трудно да почна нещо друго.

# 611
  • на североизток от Рая
big pufana, приятно ми става, когато някой сподели, че е харесал книгата, която е чел.

Аз онзи ден дадох "Да дойдеш на света" на свекърва ми. Върна ми я след ден и половина и каза "Страхотна книга, вълнуваща, емоционална. Но четеш, и си тъжен".

Аз все още не посягам към книгата. Не искам да съм тъжна, пък ми се иска да прочета нещо стойностно, защото днес отново `ударих на камък`. Не обичам да споделям отрицателни впечатления, но пак се налага. И то отново с книга, на която залагах много. Заради името на автора най-вече и заради това, че е шедьовър заглавието.

Не открих къде са достойнствата на книгата. Благодарна съм, че обемът й е малък.

Капоти е голямо име в литературата, но явно аз не съм от хората, които могат да го разберат. И точно тук ми е проблемът - не разбрах какво прочетох, честно.  Blush
 Интересна ми стана в един момент героинята, тя е от онзи тип момичета, на които казваме "шматки", вятърничава, неподредена, със свой дух и разбирания.
 Стаята й няма никакъв ред, всичко е така разположено, сякаш собственичката скоро ще си тръгне. И котка имаше, не схванах какво й беше мястото в сюжета.  Laughing Може би , че котките са своенравни точно както нашата героиня. Не знам.
 И нещо друго ми хареса - визтната картичка на момичето е `Мис Холи Голайтли, пътничка`. Някак симпатично ми се стори.

Знам ,че има и филм. Не съм го гледала, а и не искам. Но пък може книга и филм да нямат много сходства. Одри Хепбърн е в главната роля, предполагам, че добре се е превъплатила в нея.

Дъщеря ми прочете книгата преди мен. Разочарована е и тя.

Тук поставям 3/10.

Дали да не посегна към Стайнбек? Да си оправя вкуса временно.

Но ме чака
Скрит текст:

# 612
На мен горната книга ми хареса... без да е нещо кой знае какво. Просто беше гот. Simple Smile

# 613
Нели, и на мен тази книга не ми хареса особено.  Hug Не знам дали е защото имах по-големи очаквания, но някак не ме впечатли.

# 614
big pufana, приятно ми става, когато някой сподели, че е харесал книгата, която е чел.

Аз онзи ден дадох "Да дойдеш на света" на свекърва ми. Върна ми я след ден и половина и каза "Страхотна книга, вълнуваща, емоционална. Но четеш, и си тъжен".

Аз все още не посягам към книгата. Не искам да съм тъжна, пък ми се иска да прочета нещо стойностно, защото днес отново `ударих на камък`.

Не я отлагай. Започни я. Ще ти хареса много!  Heart Eyes Сега не смея да гледам филма, че ще се разочаравам. Искам да ми остане споменът от моето въображение. Embarassed

Общи условия

Активация на акаунт