Училища в София

• 1 010
  • 8
  •   1
Отговори
Здравейте майки!
Със съпруга ми търсим училище за дъщеря ни в София, защото се налага семейството ни да замине.  Септември ще е 12 клас, отдават й се хуманитарните предмети (все пак й е такъв профила), не е кандидатствала след 7 клас, което означава, че през 8 не е изучавала интензивно език. Втори език в гимназия й е руски, но го учат в 9 и 10 клас и има минимални знания. Говори и разбира немски на начално ниво. Профилиращи предмети са й Анг. език, История, География и БЕЛ.
Има ли в София училище, което да е подходящо за нея или не?
  bouquet

# 1
В София има 180 училища. Тези, които отговарят на описаните критерии са повечето.
Кажи поне в кой квартал ти трябва.

# 2
Повечето от училищата, които гледах искат приравнителни. И ме притеснява, че тя е учила само 2 години 2ри чужд език, ще има ли проблем с дипломата. Ние ще сме в ж.к. Яворов, но пътя няма да е проблем.
И изобщо заслужава ли си да я преместим?

# 3
Вижте училищата в района и си изберете някои от тях и питайте за условията. Предполгам, че са различни за всяко училище.
Пътуването сутрин в София винаги е проблем и то не малък.

Дали си струва не знам. Точно в 12-ти клас не е най-подходящият момент за смяна на класа според мен, но пък ако е много важно и няма друг начин...

# 4
Ние все още не сме избрали квартал където да живеем, според училището ще изберем. Дали ще е частно или общинско не ни вълнува, важното е да е най - доброто за продължение. Езикови и професионални гимназии отпадат.

# 5
Ако е имала гадни учители, няма какво да я свързва с града /като важни приятелства и т.н./, обича промяната и бързо привиква според мен е ок да се премести. Но ако си е свикнала учителката по някой предмет да има добро отношение и да е 'яката даскалка' мисля, че при евентуална промяна може да се опари доста лошо. Примерно някоя мила и влизаща в положението учителка по - химия/математика/биология да попадне на същински дявол.

За училища не мога да помогна, защото съм на другия край на България и София ми е тъмна Индия. Нещо, което много ми е помагало обаче е този сайт http://www2.mon.bg/adminmon/schools/ . Има ги всички училща, настройвате го както искате и се показва. Доста е трудоемко, но все пак става въпрос за образование, не за намаление в магазин.

# 6
Деница, аз отново ще препоръчам нашето училище - 23 СОУ Фредерик Жолио-Кюри Peace
А ако сте в Яворов ще Ви идва почти като квартално  bouquet

# 7
  bouquet
Но няма как да я преместим, защото ще й искат приравнителни изпити по информационни технологии, които е учила до 10 клас и технологии, които е учила до 8кл. Отделно втория език спря да го учи след 10 клас.

# 8
Ходите и питате на място. Там най-добре ще обяснят.

Общи условия

Активация на акаунт