Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Кога е препоръчително да се започне захранването на бебето и кога е препоръчително да се въведе захранването на бебето?
Кога трябва да се сменят бибероните на бутилките и залъгалките?
Какво е действието на окситоцина?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Кога е препоръчително да се започне захранването на бебето и кога е препоръчително да се въведе захранването на бебето?
-
Кога трябва да се сменят бибероните на бутилките и залъгалките?
-
Какво е действието на окситоцина?
Окситоцинът е хормон, който играе решаваща роля по време на раждането, като стимулира контракциите на матката. Той също така се свързва със социалните взаимодействия, усещането за удоволствие и сексуалната стимулация. В медицината се използва за стимулиране на раждането и за контролиране на следродилното кървене.
-
Как се лекуват хеморроидите?
-
Как да се справя с хеморроидите по време на бременност?
Така, че не му се притеснявай много. За хълцането - при моята госпожица единственото нещо, което помага е да я сложа на гърда за една минутка. Някоя от вас има ли друга тактика?
Явно ме видя, че съм леко притеснена и нещо не ми е наред. Взе да ме успокоява, да ми говори .... много мило ми стана 
Било е гушкано, люляно и задоволено 24 часа в денонощието. Може единствено да се ОТучи, ако родителите държат.
А едновременно с това съм толкова щастлива, че в момента му се наслаждавам... За нищо на света не бих се отказала от тези прекрасни мигове с него! (Говоря за моментите, когато съм в настроение и кондиция да му се радвам , естествено, а не за моментите, когато съм недоспала, гладна и бебето реве и се тръшка
На мен това ми се вижда абсурдно и почти невъзможно да го изтърпи една майка
родих със спешно секцио на 29 юли /някой ден ще ви разкажа, като ми остане повечко време/ Човек никога не знае като се сетя, че с иришка спорехме на тема естествено или секцио, и тя уж беше за секцио по желание, а роди нормално, аз пък обратно, но съдбата си прави шеги с нас понягока. Засега чакам да дойде някаква кърма, че бебето е много лакомо, изписаха ни с малко повече отколкото се роди, имам някаква коластра, която не стига, та се дохранваме и е сложно. Но ще се оправим. 
Как бе, как по-точно бебенце на 20 дни примерно ще се разглези??? Та то още е по-близо до утробата, отколкото да реалния живот. И кога да го гушкам тогава, като стане 20 годишен тулуп и почне да ходи по жени?
така че, не си сама