КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 166
  • 750
  •   1
Отговори
# 630
Дам, и аз съм при същата хомеопатичка и вече 4-ти ден кашлям и съм със сополи, вече май ми отива и към гърдите, ама и звъннах - от лекарството било  Mr. Green
Аз да зачекна един въпрос свързан със семейството. СМятате ли, че  при лечението на детето ще окаже влияние това, че таткото не вярва на хомеопатията? ТОй ми се доверява изцяло въпреки това, ама една позната едно време ми викаше, че като дойде криза и момент, в който да оставя детето да се "мъчи" или да дам алопатия е важно и таткото да е разбрал и да вярва в хомеопатията. Абе демек във вашите семейства всички ли сте на хомеопатия или например само децата  Thinking

# 631
В на4алото моя мъж не вярваше, но взе 4е повярва.От тогава понякога аз съм на ръба да дам алопати4но , но той ме спира.Споко- обръщат се понякога нещата.Х. си действа и да вярва и да не вярва

# 632
Дали мъжът вярва, или не в хомеопатията, няма никакво значение. Важното е да не пречи, тоест да не се създават конфликти между родителите относно лечението, особено пред детето.

mardan, така обяснено вече, звучи различно. "Фазите" отпадат. Лечението няма да коментирам.

Подкрепям Дари в това, че е добре цялото семейство, или членовете му, които се лекуват, да бъдат при един и същ хомеопат. Изключително важна е фамилната динамика. Особено както се предписва трудно на деца, тъй като се предписва главно по думите на родителите, но дали е така, или не, често хомеопатът не може да види за двата часа в кабинета. Когато се познават ХЛ на родителите, е много по-лесно да се открие и симилимума на детето, миазма също. Знаейки ХЛ на родителите, се правят по-лесни връзки с това на какъв тип отношение е свидетел детето вкъщи, също и дори на какъв тип възпитание и т.н. Просто....по-лесно се работи така с децата.

Голямото ми дете например пи ликоподиум доста време. Когато аз започнах да се лекувам, детето спря да пие всякакви лекарства. Сега имам съмнения за един прекрасен сулфур, но това е друга тема, а и хомеопатът на последното ни виждане каза, че тя няма да пие нищичко. Впрочем когато споменах, че някак се е променила, след няколко изречения от него, които ми бяха достатъчни, и малко размисъл, установих, че промяната е в мен, не в нея. В смисъл всичко положително е тръгнало от мен, а когато ти си Добре и детето ти няма някакви патологични физически проблеми, няма никаква причина то да боледува и страда емоционално

# 633
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
СМятате ли, че  при лечението на детето ще окаже влияние това, че таткото не вярва на хомеопатията?

мъжът ми нарича хомеопатията и всички алтернативни методи фокус-бокус. Sunglasses
обаче като се разболее (тече му носа и го боли гърло) и вика: давай някакъв фокус-бокус да ми минава  Joy правя му чай... иначе си взима някакви алопатични неща, ама не му минава... като го питам защо не му помага "модерната" медицина и той ми вика: ми защото ме саботираш с фокус-бокус  hahaha
тааа, не вярва, ама не дава на детето лекарства, нито ме е упреквал за нещо. последният път дойде с мен при педиатъра и каза, че дали ще го водя при него или не, е все тая, така или иначе педиатърът не прави нищо. ден преди това идва с мен и бебето при хомеопата и видя разликата в отношението.

# 634
 Joy

И за да сме съвсем честни, де отношението да лекувашееее...

# 635
И моя все ме бъзика това онова  Mr. Green като ми мине нещо все казва: "е, да - или е от хомеопатията или просто ти е било време да се оправиш"  Joy но поне не ми се бърка де  Whistling

# 636
Нашият тати беше скептичен в началото, но поне ми се довери и отидохме, още след интервюто остана очарован от хомеопата, което му отношение много помогна да преодолеем тежките лечебни кризи без да се поддаваме на излишна паника.
Освен това вече трета година мъжа ми не ползва хапчета, капки и спрейове за алергия, която го мъчеше от години, така че и сам е усетил ефекта.

# 637
За мое най-голямо съжаление, мъжа ми нямало повече какво да каже различно на хомеопата и се отказа да продължи с "фокус-бокуса". Обаче не ми пречи аз да продължа по този начин. Сестра ми не поема и грам - на нея хомеопатията не й помагала, поне в последно време като й изпишат 10 лекарства и тя си ги редуцира до 4-5. Баща ми обратно - обикаля по доктори и изследвания, мърмори колко лошо се отнасят с него в кабинетите, не пие нито едно от предписаните лекарства, но мисли вече 4ти месец дали да посети хомеопат. Сега е преживял някакъв малък инсулт (мои предположения по външни белези) та се надявам тоя път да узрее и да му запиша час. Но се отказах да обяснявам и на тримата. Каквото си решат - това!

beauty_, лечението не започва от децата към родителите, а от родителите към децата!

# 638
Така е, съгласна съм   bouquet
Малкия е записан в петък за първия си час. Надявам се всичко да ни върви добре, да кара по-леко и по-рядко болести и въобще да се справим  Praynig Понеже ми е първо дете и не съм много отракана откъм болести, хаха и досега е имал само разстройство и сополи, надявам се като дойде нещо по-сериозно да се справя и аз, и той  Praynig

# 639
  • Обетованата земя
И при нас мъжът ми не вярваше, но изцяло ми се е доверил и напоследък все повече взе да вярва.
 За класическия хом. в нашия град това което ме притеснява е, че работи главно по телефона, а физическите проследявания са на по-голям период от 40 дни, може би на 3-6 месеца според случая. И по телефона изписва и лекува. Тя все е по някакви хомеопатични конференции, понеже е преводач там и отсъства от града, та заради това. Дали може така да се справи човек по телефона само?  Thinking

# 640
  • Русе
Ами ние от април месец сме само така - по телефона. Rolling Eyes

# 641
Диди, може по телефона, може по скайпа, не пречи да е на повече от 40 дни проследяването. Те така или иначе се разреждат във времето. И ако в началото се случва да се срещаш на всеки 30-40 дни с хомеопата, то с времето се стига до 1 път на 3-4 месеца, и после 1 път в годината и т.н. Все пак след всяко ХЛ ставаме по-здрави и по-рядко ни се налага да го посещаваме.
И все повече се избистрят и хроничните симптоми, които сме имали, и се засиват усещанияти за емоционалното и менталното ни състояние.
Някак повече се осъзнаваме. А може това да е лично мое усещане и да не е за всички така.

# 642
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Joy

И за да сме съвсем честни, де отношението да лекувашееее...

изразих се малко неправилно.
при педиатъра чакахме час и половина с още 10 болни деца за преглед от 5мин. на хомеопата се обаждам и тя ме пита кога мога да съм при нея. няма чакащи.
когато детето е болно - това ми е важно... знаеш какви мрънкала са като са болни  Rolling Eyes (май съм дребнава  Thinking)

въпрос: имах косопад преди да забременея. по време на бременността спря. няколко месеца след раждането започна косопада от хормоналните промени. спря. имах чудесна коса 2-3 месеца. после пак започна. вече 6м. косата ми намаля - шнолата не я държи вече. хомеопатът знае, но до сега няма ефект. при другите симптоми има подобрение - изчезват или се разреждат, само косопада е упорит... Rolling Eyes след като 6 месеца няма повлияване на точно този симптом - да търся ли друга причина? недостиг на нещо в организма например? според хомеопатът, ако имам недостиг, то чрез хомеопатията тялото ще си върне баланса и ще ми "подскаже", че нещо липсва и ще си го набави... ама аз без коса останах  Rolling Eyes
как да процедирам?

# 643
  • Русе
В петък с нашата обсъждахме това, че от известно време на дъщеря ми много и пада косата. Каза да и увелича приема на ненаситени мастни киселини, а също така да добавя към шампоана етерично масло от мащерка.
Не знам до колко ще помогнат. Rolling Eyes

# 644
Не знам в чия лекарска компетенция е косопадът, но можеш да си пуснеш някакви изследвания по лекарска препоръка, ако е възможно. Хомеопатията си е хомеопатия, но ако имаш липси наистина, може би е добре да ги знаеш и преди тялото ти да ти подскаже.
Аз съм така с рибата например. От време на време, може би 3-4 пъти годишно адски налитам на риба, а по принцип я ненавиждам.

Общи условия

Активация на акаунт