КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 148
  • 750
  •   1
Отговори
# 585
Дарина   bouquet Ами не знам, може би, защото ми е набивано в главата, че като получиш "криза" от лекарството значи действа и е много хубаво  Thinking

# 586
Да се похваля (засега) че дойде време да се разделя с главоболието ми, глава ме боли от 7-8 клас. Скоро ходих при нашата хом. по време на едно смазващо главоболие и лекарлството си свърши работа  newsm44 Предполагам, че който е имал мигренозни кризи ме разбира за какво облекчение става дума  Grinning Хом ме предупреди, че е възможно пак да се появи главоболие, но би трябвало да разреди периодите и да е по-леко.

А за витамините, аз не давам синтетични витамини. Наблягам на плодове и зеленчуци, ядки и скоро не съм предлагала, но е време пак да сложа на масата кълнове. И въпреки всичко, детето не усвояваше каквото трябва за здрави зъби, не че не го приема, просто не го усвоява и след прием на подходящото ХЛ нещата се промениха.

Да спомена и друго. Моето дете досега винаги само се е справяло с настинки и болести, само 2 пъти е пила ХЛ за остро състояние и винаги подобрението е идвало след вдигане на висока Т. Откакто тръгна на ясли и зъболекарката и лекува едно зъбче с някакво лекарство детето се влачи 3 ден с 37-37.6 Т , сополи и кашлица и чак на третия ден вдигна 39.6. Естествено за нея дойде и оздравяването след Т.

За подсичането на детски дупета нищо не мога да споделя, защото не се е случвало НО на мен ми се случи преди месеци  Blush бях под голям стрес и ми тръгна силно течение, подсякох се и така болеше, че бях готова на всичко само за малко облекчение. Мазах се с домашен крем от невен и пчелни продукти и мина за 2-3 дни. Не се търпеше просто и хич не ме интересуваше какво ще подтисна  Blush само да мине. Тук да вметна, че нашата хом каза, че стига да няма цинк мога да се мажа.

Последна редакция: нд, 06 окт 2013, 13:46 от Ми-ра

# 587
Дарина   bouquet Ами не знам, може би, защото ми е набивано в главата, че като получиш "криза" от лекарството значи действа и е много хубаво  Thinking

До колкото пък аз знам, ако имаш "криза" много е вероятно потенцията или дозата да не се преценени съвсем точно.   bouquet

Когато потенцията и дозата са съобразени с жизнената сила на пациента, то дори и да има лечебна криза, тя би била толкова слаба и незабележима, че е много вероятно изобщо да не я отчете човек. 

# 588
Здравейте!Благодаря за отговорите.С въпроса имах предвид дали по принцип може да се приема витаминен сироп,дали е противопоказно по принцип за хом.лечение или не му повлиява.А детето е с ОВИ вече две седмици.Сиропа е просто имуностимулиращ,затова исках да го давам.
 И естествено,че първо съм попитала хомеопата си  Simple Smile Не съм от майките,които си лекуват детето с мнения във форуми.Просто исках и друго мнение,защото тя казва да не го давам,но не ми обясни защо.

# 589
  • Обетованата земя

До колкото пък аз знам, ако имаш "криза" много е вероятно потенцията или дозата да не се преценени съвсем точно.   bouquet

Когато потенцията и дозата са съобразени с жизнената сила на пациента, то дори и да има лечебна криза, тя би била толкова слаба и незабележима, че е много вероятно изобщо да не я отчете човек. 
Tова мен малко ме притеснява, защото при нас редовно има реакции, даже последния път имаше спазъм, според мен от вирус, според хом. е от лекарството. Сега тези дни трябва да пием ново лекарство и каза да очакваме спазъм отново.  Confused А и аз знам, че ако е правилното лекарство би трябвало да е в перфектната си форма организма, и евентуално леко и кратко да се върнат старите проблеми.  Rolling Eyes

# 590
Lips_tongue, малко по-напред в темата има отговор на Мечка Малинарка по въпроса с хранителните добавки. Нищо, че този сироп е кръстен "витамини" пак се явява вид добавка. Прочети, доста е подробно.

Диди, понякога за леко и кратко се връщат симптомите. Особено когато става въпрос за хронични заболявания. НО - с всяко връщане във времето те са все по-слаби и все повече не притесняват човек. И с времето стават незабележими, докато накрая вече ги няма.

# 591
  bouquet Много сте полезни, благодаря

# 592
Ами...ОВИ-то вече е само ВИ, щом е 2 седмици. Ако човекът е изтощен, не се е хранил почти през този период, не съм против витамините в случая. Дали вредят на ХЛ, по принцип не. Лекарството, ако е правилно, ще си подейства за състоянието.

# 593
  • Обетованата земя
Ами например нашата хом. намира за нормално, когато има сополи, кашлица, за 10 дни, 2 седмици, и казва че е от лекарството (например от Кортизон и Хистамин). Сега той пак си е със сополки ,вече даже не ми прави впечатление, не й звъня, винаги казва че е от лекарството. Дали е криза или вирус, не знам и вече не обръщам внимание, тотално се обърках, следвам каквото казва, пък дано помогне...
Факт е ,че откакто е на хомеопатия разболяванията му са много странни. Преди си бяха едни и същи, тръгват водни сополи, суха кашлица, спазъм, постепенно влажна кашлица, гъсти сополи и за две седмици всичко се излекува. Сега единия ден сополи, другия ден леко подкашляне, третата нощ кратък ларингиален пристъп, луда работа. И на другия ден все едно нищо не е било. Записвам си всичко и й казвам, тя да си прецени какво е. 

# 594
A как се разглеждат бемките от хомеопатична гледна точка?
Забелязах на малката две миниатюрни бемки. На нейната възраст аз вече имах поне 10-15. Но с мъжът ми като тип кожа сме двете пълни противоположности. И се чудех дали е изкопирала моя ген или се е получило нещо средно.
Убедена съм, че хомеопатичното тълкуване е далеч от генетиката, но и този път забравих да попитам хомеопата за това.

# 595
Бенките са си бенки Simple Smile
Прекалено многото тъмни бенки са по принцип белези на миазъм, което не означава, че въпросният миазъм е активен в момента /няма да споменавам кой, та някой да не влезе пак във филми/. Зависи и от бенките, разбира се. Иначе като гледам "бенчестите" лекарства, са най-разнообразни. Не познавам човек без бенки. Единственото, което мога да кажа, е, че насилственото им премахване, когато са повечко, може да отключи нещо.

Шайн, от няколко месеца и на моето хлапе се появиха 4-5 по тялото, на 5 години е. Гледа си ги с интерес и пита ли разпитва. Казах да не чопли, щото първо каза, че се била нацапала и се опита да ги махне Mr. Green

# 596
  • Обетованата земя
За бенките четох в една друга тема, че били знак на решени конфликти Simple Smile Темата е за германската нова медицина, там има интересни теории за случващите се неща. Simple Smile
Дарина, пропуснах да ти благодаря! Винаги си толкова мила, и някак си уравновесена и спокойна. И си много полезна!  Hug
Мечка малинарка, какво се смята за ОВИ, в смисъл защо ако продължава две седмици не е ОВИ, а само ВИ?
Аз в момента съм с един вирус, почти две седмици го влача, и хората около мен, които са болни са с абсолютно същите симтоми. И явно става въпрос за един и същи модел, макар че нали уж всеки организъм различно го изкарва. Симтомите са кашлица само сутрин и вечер, през деня нищичко, все едно не си болен. И при другите ми познати се влачи втора седмица и протича по същия начин, и сякаш няма намерение да си ходи. Бил някакъв "гръцки" вирус  Laughing

# 597
Острото заболяване има две неща - започва внезапно и е самоограничаващо се. Това е хроника, което ми описваш. Затова казах само ВИ Grinning

Има много полезни нещица в ГНМ, доста четях там едно време, има и откровени лудости...
За решените конфликти нямам представа, но ако е така, ако за всички важни неща в живота ми, с които съм се борила и преборила, ми излизаше по една бенка, нямаше да имам фрий кожа вече...Камо ли за маловажните. Преди време, не помня къде, бях чела още една щуротия - че бенките били изтласкани на повърхността ракови клетки. Мда, ама да заблудиш човека, че си е "изхвърлил" рака навън, е меко казано нелепо. да не говорим за видовете бенки и разните му интересни нещица, които ние наричаме бенки, но специалистът знае, че не са. И т.н.

При доста епидемии хората реагират еднотипно, и все пак си има разлики. Примерно ако един "модерен сезонен" вирус протича с хрема, кашлица и главоболие, ще се намери и някой да повръща заедно с останалото, втори с болки в корема, трети не знам с какво. Та...индивидуалност винаги има, било във физически, било в емоционален план. Това е като шарката например - всяка шарка има задължителни симптоми, валидни за всеки човек, който боледува от нея. Но всеки си добавя по някоя своя "екстра" към хода на заболяването Crazy

# 598
  • Пловдив
Какво може да провокира връщането на проблем с 3-та сливица,който бешее отшумял преди 1,5-2години newsm78
Доказване на ХЛ,неправилно ХЛ или просто си идва времето да се пие отново онова ХЛ за "конкретния проблем"?

# 599
Диди, преди малко повече от година, Мечка Малинарка ми подаде ръка. За това време научих много неща, промених мислите си за здраве и болест, промених осъзнаването си за света. И изобщо това беше изключително ползотворно време Simple Smile
Няма причина човек да не сподели с другите, когато познанието е търсено. Когато не е търсено - няма смисъл - няма почва, на която да се развие.
Аз споделям като пациент, който е минал по пътя, по който ти сега вървиш с детенцето си. Всички тези лутания и въпроси съм ги имала в главата за себе си.

В подкрепа на индивидуалността на "модерните сезонни" вируси: двамата с мъжа ми се тръшнахме един след друг. При него модернизирането беше изключително разстройващо, докато аз за ден и половина бях ужасно схваната. Много ми се спеше и спях, събуждах се .... и много интересно усещах как отвътре в мен нещо работи и след всяко събуждане се чувствах по-добре. Усещането, че организмът ти (жизнената ти сила) се справя сама с неразположението е изключително интересно и приятно!

От известно време ми се върти един въпрос в главата. В последно време срещам доста информация за малки деца, болни от диабет. В чуденка съм до колко, успоредно с други предпоставки, може ваксините да "помагат" за отключването му. И дали хомеопатията може да бъде от полза в този случай.

Общи условия

Активация на акаунт