КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 158
  • 750
  •   1
Отговори
# 600
Имам приятелка, която от 6-годишна е с диабет. Говорили сме с майка й - при нея се е "отключил" след ваксина, но имат и фамилна обремененост. Сега момичето е над 30 г.

# 601
Има покрай мен дечица, при които знам, че е имало силен стрес в дома. Но някак не ми се вярва само стреса да може да докара това състояние, бе за друго. А фамилните обременености не винаги се отключват, си мисля.

# 602
При моята приятелка е имало и стрес също - мама и тати заминават за чужбина, а тя остава при баба си, може би е комплексно...

# 603
При фамилна обремененост рискът да се отключи същото заболяване нараства много. Зависи и дали човекът е с предиспозиция, диспозиция и т.н. Ваксината също е стрес, така, както са и емоционалните преживявания и житейски събития.
Не се учудвам за диабета при деца, щом вече има рак на гърда и при малки момиченца, и при мъже....

# 604
  • София
Хомеопатът определи конситуционно лекарство барита карбоника 1М.
Друг хомеопат попита кое е лекарството и коментира, че физическото тяло не отговаря никак на барита - не е слабо нито като телосложение, нито като двигателна активност. Сигурен е,
че няма как да е вярното лекарство.
Специално за барита карбоника 1М възможно ли е такова разминаване? Предполагам, че в различни школи е възможно?

А работата с психолог нали не се намесва на хомеопатичното лечение?

Момичета, благодаря!

# 605
Ако умствената картина отговаря на барита карбоника, телосложението няма никакво значение. Двигателната активност е важно нещо, но ако централната тема на лекарството е тази на човека, физическите особености нямат чак такова значение.

Работата с добър психолог може само да ускори процеса. Аз лично не съм против, даже обратното.

# 606
  • София
Благодаря, Малинарка! Много простичко, разбрах!

# 607
Аз пък съм с един такъв въпрос - колко дълго действат хом л-ва след спирането им?И може ли въобще организма да се изчисти от тях?

# 608
  • Обетованата земя
Мечка Малинарка, благодаря за разясненията!  Hug Значи хроника е ако се задържат симтомите повече от 3-4 дни, или се разгърнат и се появят нови. А хроника означава ли и че е вероятно пак да се повтори след време боледуването и човек да изкарва вирусите по същия начин?

Дарина, напълно те разбирам за това усещане, как организмът ти се оправя сам. Аз си мисля, че много добре познавам организма си и знам всяко усещане за какво говори. И също съм усещала как с всяко следващо наспиване се чувствам все по-добре и по-добре (макар че не съм била на хомеопатия, но нямам търпение някой ден и аз да се запиша и да усетя на гърба си силата й). На този етап с две деца по-трудно ми се отдава да се наспя като хората  Whistling. Сега с този вирус съм в чуденка защо се задържа толкова и кога ще си ходи, на лекар не сметнах за нужно да ходя, и днес вече като цяло съм много добре, почти не кашлях сутринта. Не съм кашляла с години, даже наскоро се зачудих какво беше усещането да кашляш и да отхрачваш и ето че ми дойде на главата. По принцип си губя гласа и до там, но аз нямам сливици и затова.

А някой може ли да ми каже 2-3 приказки за х.л. Морган Пюр?

# 609
А някой може ли да ми каже 2-3 приказки за х.л. Морган Пюр?
Нозод, щерката го е пила. Не мога да кажа със сигурност, че точно заради него започна осезаемото трайно подобрение, по същото време направихме и дълъг курс с пробиотици.

# 610
Здравейте, бременна съм в края на шести месец с много силни болки в таза и целия ляв крак, най-вероятно се касае за прищипан и възпален ишиасен нерв. Тъй като състоянието не ми позволява да се лекувам и обезболявам със стандартни медикаменти искам да ви попитам дали може да ползвам хомеопатия и дали има шансове да ми помогне или поне да намали болката.

Ето това намерих за моя случай -ХИПЕРИКУМ ПЕРФОРАТУМ 15 СН:
http://apteka.framar.bg/30001580/%D1%85%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80% … C-15-%D1%81%D0%BD

Някъде бях чела и за АРНИКА, но тя май се препоръчва в края на бременността преди раждането и след това: http://apteka.framar.bg/30001435/%D0%B0%D1%80%D0%BD%D0%B8%D0%BA% … 0-15-%D1%81%D0%BD

Разбира се, няма да пия, каквито и да е лекарства без консултация с АГ, но преди това и вие кажете мнението си.

# 611
Привет. АГ-то надали ще успее да ви даде адекватен съвет относно хомеопатичното лекарство. Не бих приела абсолютно никаква хомеопатия по време на бременност без консултация с класически хомеопат, дори бих избрала алопатията, ако нямам хомеопат Peace

didi24, това не е хроника, което описваш. Хроничното състояние е такова, което не се появява внезапно, повтаря се във времето и не е самоограничаващо се, тоест човек нито се излекува от него, нито умира /поне не веднага/. Острото състояние се характеризира и с внезапна висока температура! Карането на вируси си е каране на вируси. Това, че човек "боледува" от нищо и никаква кашлица две седмици след вирусно заболяване, просто означава затегната реакция на оздравяване, провлачена във времето, бавно възстановяване и прочие. В същото време с тенденция за хронифициране, защото реално може да си кашля и 5 месеца.

# 612
  • Обетованата земя
Мечка Малинарка, мерси!  Hug

# 613
Здравейте, бременна съм в края на шести месец с много силни болки в таза и целия ляв крак, най-вероятно се касае за прищипан и възпален ишиасен нерв. Тъй като състоянието не ми позволява да се лекувам и обезболявам със стандартни медикаменти искам да ви попитам дали може да ползвам хомеопатия и дали има шансове да ми помогне или поне да намали болката.

Разбира се, няма да пия, каквито и да е лекарства без консултация с АГ, но преди това и вие кажете мнението си.
Става ясно, че нямаш представа що е хомеопатия и най-добронамерено те съветвам да не приемаш нищо хомеопатично без консултация с класически хомеопат. Аз също имах ишиасни болки по време на бременността, дори веднъж паднах, защото кракът ми отказа да ме слуша. Моят АГ доктор ме насочи към масажи при кинезитерапевт.  Обсъди с твоя лекар дали при теб е показано да правиш масажи. Имат ефект!

# 614
Забравих нещо много важно предвид състоянието ви. Не пийте арника преди раждането в никакъв случай. Не само в хомеопатичния опит на колеги, но и май вече две жени споделиха тук, че са доказали арника, приемайки я преди раждането. Доказване на лекарство означава здрав човек да изяви симптоми, включени в картината на самото лекарство. В хомеопатията превенция в този смисъл на контекста няма, може да си докарате ригидна шийка на матката, кръвоизлив /защото арника е с особен афинитет към кръвоносна система/, да не ви хване упойката, ако се наложи такава.

Общи условия

Активация на акаунт