КЛАСИЧЕСКА ХОМЕОПАТИЯ СПОДЕЛЯНЕ НА ОПИТ И ЗНАНИЯ 29-та тема

• 40 143
  • 750
  •   1
Отговори
# 660
аз мн се извинявам ама все се казва да се чете "Информативно за Х "
, а там пише:
ДОЗИРАНЕ НА ХОМЕОПАТИЧНИТЕ ЛЕКАРСТВА

Хомеопатичните лекарства се дават като гранули или таблетки, които се поставят под езика или се разтварят във вода

# 661
tini_pini, многократно сме коментирали - само първият прием е приемливо да бъде в суха форма. И то като изключение. От там нататък следва за всеки прием да бъдат приети ХЛ в течна форма.

# 662
ама къде пише , аз това не разбирам

# 663
  • Пловдив
за д-р Михайлов имам странични не положителни наблюдения - моя колежка за себе си и за децата си. Определено не са решени проблемите. Едното й дете е с астма и за година няма никакво положително развитие. А тя си пиеше гранулки по схема .... + куп билки ....

Darina  ние пък като цяла година бяхме при  добър класически хомеопат,който отговаря на абсолютно всички изисквания за класически- и самия той претендираше че случая върви добре-А Резултатът е нерешен за цяла година основен проблем -Тиковете на детето.И не само че не изчезнаха,ами се увеличиха като брой-ако преди лечението правеше общо 4 вида тикове,сега са 10 на брой.
Аз също се лекувах и нищо.

# 664
  • Пловдив

До колкото пък аз знам, ако имаш "криза" много е вероятно потенцията или дозата да не се преценени съвсем точно.   bouquet

Когато потенцията и дозата са съобразени с жизнената сила на пациента, то дори и да има лечебна криза, тя би била толкова слаба и незабележима, че е много вероятно изобщо да не я отчете човек. 
Tова мен малко ме притеснява, защото при нас редовно има реакции, даже последния път имаше спазъм, според мен от вирус, според хом. е от лекарството. Сега тези дни трябва да пием ново лекарство и каза да очакваме спазъм отново.  Confused А и аз знам, че ако е правилното лекарство би трябвало да е в перфектната си форма организма, и евентуално леко и кратко да се върнат старите проблеми.  Rolling Eyes

Чета от доста време постовете Ви, бях решила да не се включвам с коментар, но не, сърце не ми дава  Simple Smile. Според хомеопата, който посещавате, след прием на ХЛ (ако то е правилно подбрано) задължително следва да има криза. Пак според нея, колкото по-тежка е кризата, толкова по-добре  Shocked. Е такова нещо в Органон няма Naughty(поне в този който аз съм чела). Утре мога да цитирам точно написано от Ханеман, как и защо се случват кризите, сега по памет не смея. DarinaK е права за написаното по повод кризите.

По-старите участници във форума може и да си спомнят историята на моето дете, писала съм мнооого. Въпростана х-ка никак не му помогна, но пък следващите след нея направиха чудеса с детето Heart Eyes. До хомеопатия стигнах, след като ми казаха, че детето трябва да мине на Сунгулер, бяхме минали през вентолин, синекод, и безумни количества урбазон. Е....не страда от астма или каквото и да е от диагнозите които му бяха поставени. Напротив, сега е едно високо, слабо,много жизнено и много обичливо момче, което изключително рядко боледува.

# 665
Наистина се обърках с кризите. Ако наистина това не е вярно то какво прави този хомеопат добър - и лекува, и има доволни /въпреки че то винаги има доволни и недоволни от хора, институции и прочие/. Много сте ми полезни, благодаря   bouquet

# 666
  • Пловдив
Наистина се обърках с кризите. Ако наистина това не е вярно то какво прави този хомеопат добър - и лекува, и има доволни /въпреки че то винаги има доволни и недоволни от хора, институции и прочие/. Много сте ми полезни, благодаря   bouquet
Това, че има доволни...не го прави добър хомеопат, или пък обратно(аз съм от недоволните  Wink). Няма да бъда голословна, просто теорията за хом. кризи и куца много. Преди доста време подробно обсъждахме тази теория, тогава се вкючи Nial. Който има време и желание, нека потърси в по-старите теми.
Изключването на месо, като задължителна част от лечението, също е ....лишено от смисъл Rolling Eyes. Задължителното повтаряне на последното прието ХЛ също.... и т.н.

# 667
  • Обетованата земя
 Sad
Благодаря ти, че се включи и ти с опит. Аз честно казано й нямам пълно доверие, дори напротив, но след като предния път се справи с кризата (спазъма) бях длъжна да остана при нея. В началото, говорейки си с Мистик, бях напът да се откажа, но дадох още един шанс. Ние сме същата история-Сингулер, Вентолин, Урбазон. Не сме ги пили от пролетта, но не заради хом. толкова, просто лятото не ни се налагат, а сега есенния спазъм, който направи малкия, по стечение на обстоятелствата (грешно дадох лекарствата набързо по схема) последното лекарство, което е пил се оказа конституционалното му лекарство, и може би то му помогна да мине през спазъма без други по-сериозни лек-ва. От друга страна, никога не съм оставяла спазъма да мине сам, може би пък да си мина и от самосебе си. Тази хом. ми помогна само с едно, да оставя сополи, кашлици и спазми, без нищо, някак си станах малко по-смела откъм недаване на лекарства, но пък не се е доказала че дава правилни хом.л-ва, и на мен много от нещата ми куцат и съм объркана. Най-вече в такива остри състояния като вирус ме притеснява, че все е криза и да даваме последното лек-во, това най-много ме смущава. Нали уж всичко е от моментната картина на човек и лекарството се определя по това, а не по последното лекарство.
И между другото тарифите на нашата хом. са двойно по-високи от на другите.

Последна редакция: чт, 10 окт 2013, 18:51 от didi24

# 668
Да, и мен тези неща ме притесняват Sad
А сега ми казаха за друг кл.хом. в нашия град, но за него нямам отзиви. Ето му сайта, как ви звучи мястото където е завършил, надеждно ли е? http://homeopathya.alle.bg/%D0%B7%D0%B0-%D0%BC%D0%B5%D0%BD/

Цитат
Децата са най-малко засегнати от влиянието на обкръжаващата ни среда
Чудя се коя от двете иконки да сложа. Тази  Cry , или тази  Laughing

# 669
Много от старите майстори са предизвиквали страхотни лечебни кризи, да, НО ако жизнената сила не понесе силата на една такава криза...
Ще се опитам да съм възможно най-кратка и ясна: лекарството, за да излекува проблемите, притежава същите симптоми. Тоест на един човек със симптом кихане ние му даваме лекарство, което да го накара да киха още повече. /разбира се крайно тъп пример, но ясен/. ПОДОБНОТО СЕ ЛЕКУВА С ПОДОБНО. Човек, който показва с болестта си симптоми на отравяне с беладона /прочетете от билката какво става из нет-а/, ние му даваме същата беладона, хомеопатично потенцирана. Това не е анти-симптом лечение като стандартната медицина - има температура - антипиретик. Нашият човек има хрема, ние му даваме още хрема. След първоначалното влошаване, засилване на симптомите, те изчезват и човекът се излекува, защото ПО-СИЛНАТА ПОДОБНА БОЛЕСТ ИЗТЛАСКВА ПО-СЛАБАТА, и заедно с по-силната изчезва по-слабата, това е основен природен закон, който може да се наблюдава навсякъде при всички живи организми. Ако новата болест е неподобна на съществуващата и тя е по-силна, по-слабата болест временно отстъпва на по-силната. Като си изболедува човек по-силната болест, се връща по-слабата. Ето ви пример. Моят баща има дископатия. Имаше криза, по същото време направи остра жлъчна криза и дископатията временно спря да се обажда. Мина жлъчната криза, дископатията веднага се върна - това са неподобни болести.
Ако потенцията на лекарството, което дадем, е по-силно от състоянието на жизнената сила, тези първични симптоми се засилват много. Ако потенцията е точна, те се засилват едва забележимо. След което, понеже това е по-силна ПОДОБНА болест, но пък е изкуствена! -- с нея изчезва и естествената истинска болест.

Ама да ви кажа ли нещо честничко Simple Smile, който иска, да се сърди. Седя и си мисля колко е по-лесно да се питат тук неща, удобно от вкъщи пред компютъра....никакво усилие....никакъв ентусиазъм...никаква инициатива.....нито един не отиде на безплатния еднодневен курс, и то в почивен удобен ден, за 6-7 лв билет до София, а сменяте скъпи и прескъпи хомеопати като носни кърпички и се чудите тоя "читав" ли е, не е ли.....
Щяхте всичко това да го знаете, че и много-много повече.....

# 670
  • Обетованата земя
Мисля, че темата е точно за сверяване на часовника, за информация оттук, оттам, все по нещо полезно се намира за всеки, аз съм научила много от тук, при все че отскоро чета и пиша тук. Прочетох и органона и много неща ми станаха ясни. Научените неща ми помагат да се ориентирам кое е правилно от практикуващите и кое не. Но искам да попадна на специалист, които е добре обучен и мога да му се доверя, да е доказал се. За здраве пари не ми се свидят, стига да ги имам де  Laughing. И форума е точно за такива като мен, които не могат да отидат на курс до София, защото имат кърлежче-кърмаче, но могат да отделят по няколко минутки за да четат тук. Wink Може би ако бях в София или в Пловдив, нямаше толкова да се лутам, щях по-лесно да открия нашия хомеопат, но така отдалече е трудно. А може и да съм го открила, но засега съм разколебана.
Така че, който има на сърце да просветлява тук, нека продължава да го прави!  Hug Сигурна съм, че на курса се е намерило кой да иде. Simple Smile

# 671
  • Пловдив
Наистина се обърках с кризите. Ако наистина това не е вярно то какво прави този хомеопат добър - и лекува, и има доволни /въпреки че то винаги има доволни и недоволни от хора, институции и прочие/. Много сте ми полезни, благодаря   bouquet
Това, че има доволни...не го прави добър хомеопат, или пък обратно(аз съм от недоволните  Wink). Няма да бъда голословна, просто теорията за хом. кризи и куца много. Преди доста време подробно обсъждахме тази теория, тогава се вкючи Nial. Който има време и желание, нека потърси в по-старите теми.
Изключването на месо, като задължителна част от лечението, също е ....лишено от смисъл Rolling Eyes. Задължителното повтаряне на последното прието ХЛ също.... и т.н.

Mamаden,добре дошла отново!
И аз си бях обещала да си мълча,амЪ...не става Wink Точно преди теб и аз съм описала същите нещица на хом.Ф.

# 672
Мечка, благодаря за разяснението    bouquet
За другото - няма причина някой да се сърди. Затова е създаден интернета, за удобство и за информация. Аз, ако бях компетентна бих помогнала на който мога, ама уви не съм  Party

# 673
Имам нужда от малко по-езотерично обяснение на херпес зостер, ако някой знае за такова - моля да ми пише.

# 674
beauty_ , друга ми беше мисълта Grinning
Исках да кажа, че повечето хора сме свикнали да ни е удобно, лесничко, ако може от днес за вчера да стане, да е без пари, да не ни коства никакви усилия. И седим и чакаме на врачки, шамани, баячки, хомеопати, лекари да ни свършат всичко те. Карай, не визирам теб, говоря общо.
Винаги ще има хора, които да чакат на другите. Винаги ще има и такива, на които им е зле да попрочетат назад, щото е по-лесно да питаш, видиш ли... Grinning Разни хора, разни идеали. Просто искам да каже публично, че ако още някой ме "застреля" на лични съобщения свадливо, че съм ПРЕНЕБРЕГНАЛА въпроса му тук в темата, ще дам пълна воля на Ид-а си hahaha

Общи условия

Активация на акаунт