Хората, които нямат приятели

• 30 260
  • 280
  •   1
Отговори
# 150
Здравейте и от мен Simple Smile Позачетох се малко...тъй като не съм от ранно заспиващите и...

та реших и аз да се включа...понеже и лично познавам няколко такива хора...

Първо смятам, че живеем в свободен свят и всеки има право на избор на кого да се довери и кога да дари с наименованието "приятел"...тъй като тази думичка вече се дава прекалено рядко.... Май доста по-често определението което чуваме е "познат", а не "приятел"  newsm78

Според мен това не е само до въпросния човек, а и до хората, които го заобикалят или присъстват в живота му...
Средата е много важна за развитието на един човек...но наистина, това дали имаш фейсбук и колко са ти "приятелите" там според мен не е от голямо значение...

Аз далеч не смятам хората, които нямат приятели за единаци, егоисти или каквито и да било от този сорт...защото даден човек би могъл да бъде разочарован до такава степен от околните, че загубвайки доверието си трудно да може да намери истински приятел...

# 151
   За мен е загадка как толкова много възрастни хора в тази тема са успели да преминат през по-голямата част от съзнателния си живот, без да създадат приятелства.

# 152
  • в рока
Аз съм много социален човек.От училище винаги съм имала доста приятели и добри познати.И въпреки,че съм млада,с течение на времето много,ама много хора съм отсяла.Останаха ми приятели,които мога да преброя на пръстите на едната си ръка.И с времето усещам,че започвам все по-малко да изпитвам нужда от контакти.2,3 от приятелките ми са от детска възраст.

# 153
   За мен е загадка как толкова много възрастни хора в тази тема са успели да преминат през по-голямата част от съзнателния си живот, без да създадат приятелства.

Според мен не е това идеята - за невъзможност да създадеш -а за възможност да запазиш. В един момент - когато всеки поеме своя живот - семейства, деца и работа - време остав авсе по-малко за лични интереси и това до огромна степен определя и кръга от хора, с които можем да поддържаме връзка.
Аз не обичам самотата, плаши ме, натъжава ме. Все гледам да съм вън, да се движа, да правя нещо, да съм с хора.

# 154
  Не е нужно да виждаш често приятелите си, а контакти в днешно време се поддържат изключително лесно, даже и да сте в различни държави - стига да има с кого.
 Аз имам ценни приятелства, най-старото от което датира от предучилищна възраст и нежеланието на човек да има приятели ми е странно - все едно човек съзнателно да се лишава от нещо, което априори е от светлата страна Laughing

# 155
Нежеланието е нещо съвсем различно - точно на това реагирах и назад самата аз. А обясненията, че сме си самодостатъчни ми звучат направо тъжно.
Аз по-скоро визирах практичната страна на нещата - определено днес, в сравнение с преди да кажем 8 години - имам по-малко приятели, защото излизанията ни са по-ограничени, времето, а интересите - по-различни. Но не че нямам съвсем. По-скоро нямам такива сантиментално-истински, както в тийн годините  Wink

# 156

По-скоро нямам такива сантиментално-истински, както в тийн годините  Wink

Приятелството също пораства и остарява заедно с хората Laughing
 Не знам, за мен също е наистина тъжно да нямаш и да не искаш да имаш приятели.

# 157
Не знам, за мен също е наистина тъжно да нямаш и да не искаш да имаш приятели.

Ами и за мен не правилно/не мога да го разбера, но в крайна сметка това си е техен живот и нека го живеят както те искат.

# 158
 Разбира се.

# 159
Въпросът не е нито в това, че не мога да създам, нито че не мога да задържа, а в това че не искам да имам особено близки хора около мен. Познати- да, и то широк кръг, но приятели почти не.
Друг е въпросът, че има хора, които смятат, че сме особено близки приятели.

# 160
  Не е нужно да виждаш често приятелите си, а контакти в днешно време се поддържат изключително лесно, даже и да сте в различни държави - стига да има с кого.

И аз така си мислех, но с приятелката ми се разминаваме по всички линии... Аз пиша мейл - отговарят ми с 2 реда след две седмици. На скайпа стои невидима винаги, защото "общуването ни по скайп не било същото". Рожденият ми ден го честити с 10 дена закъснение, помежду другото. Тя е активна във ФБ, аз моя го закрих...  Confused Възхищавам се на тези, които могат да поддържат връзка независимо от километри и липса на общуване, "все едно вчера са се разделили". Как става този номер? Дори не знам какво става в живота ѝ. Confused

Оф, оплаках се.

# 161
Далеч от очите - далеч от сърцето...и аз напълно вярвам в това  Peace

# 162
Мисля, че има тясна връзка с липсата на реални приятели в живота и подвизаването по цял ден във виртуалното пространство  Thinking

# 163
Мисля, че има тясна връзка с липсата на реални приятели в живота и подвизаването по цял ден във виртуалното пространство  Thinking

Човекът е социално животно и има нужда от елементарна комуникация... И явно тук намират този баланс! Peace

# 164

Човекът е социално животно и има нужда от елементарна комуникация... И явно тук намират този баланс! Peace

Именно  Peace
И аз мисля, че компенсират тук.

Общи условия

Активация на акаунт