Хората, които нямат приятели

• 30 260
  • 280
  •   1
Отговори
# 210
А с кого обсъждаш килима и рецептите си? Филмът от предната вечер? Новия си лак? Или почивките с кого споделяш...

# 211
А с кого обсъждаш килима и рецептите си? Филмът от предната вечер? Новия си лак? Или почивките с кого споделяш...

С никого Simple Smile Или споделям във ФБ и дъра-бъра. Кой каза "за какво е форумът?" Wink Приятелите не са ми за това.

# 212
Никога не обсъждам какво съм си купила и не се хваля. До филми не стигам  Tired. Почивките и с тях какво да се хваля?

# 213
И при срещи през няколбко месеца мислиш, че можеш да разбереш за час-два какво става с човека насреща?

Защо да не мога, все пак няма да ми преразказва в реално време всички подробности от тия месеци. Интересното е, че даже питам и научавам какво става с хора, които не съм познавала никога - техни роднини, колеги, обкръжението им. Grinning Покрай тях държа в главата си купища информация за сума ти паралелни животи.

С колегите,  с вас Laughing Това са несъществени и ефимерни неща.

# 214
  • n/a
Не разбирам потребността да се споделя.
Ни за рецептата, ни за лака, ни за ... как-
вото и да било. Ако е нещо хубаво - стига
ми сама да му се радвам. Ако е нещо лошо,
не виждам защо да товаря с проблеми та-
ка наречените приятели, някак нечестно
ми се види.

# 215
  • София
Аз съм подобен тип имам трима изключително близки приятели всичко друго са близки и далечни познати или колеги/съученици. Имам трима много близки човека които наистина мога да нарека ПРИЯТЕЛИ всичко друго е фалш.Освен това не съм от хората които искат да разказват всичко за себе си споделям възможно най-малко за себе си не е за мен това да седна и да си разкажа родата до девето коляно. Не съм от хората които обичат да "кудкудякат"излишно, ни ме интересува с кой е спала Ганка, с кой излиза Пенка или какво ще готви за вечеря Иванка.Не харесвам този тип хора "кокошка" и не мога и не искам да общувам с тях по какъвто и да е начин. Аз съм "старомодна", предпочитам да си прекарвам времето заета с хубав филм или хубава книга или потопена в ритмите на някоя хубава мелодия а не да слушам словоизлиянията на някоя "кокошка". Наскоро един познат каза, че съм 40 годишна затворена в тялото на момиче ми може и да е прав де да знам. Не се определям като човек който си е самодостатъчен обичам хората, обичам да общувам с тях но определено се определям като интроверт.

Последна редакция: вт, 20 авг 2013, 21:26 от Г-ца Бързо се уча

# 216
Това явно е новата мода за извисеност - по цял ден да споделяш с "куцо и сакато, познато и непознато " нещата, от които изобщо ама изобщо нямаш нужда да споделиш, а важните, които силно и дълбоко те вълнуват веднъж  два в годината с близко-помазаните.  Laughing   

# 217
Така ми е добре. Не се чувствам извисена, просто това си е моят начин на общуване. Мога спокойно да кажа, че имам "много" приятели, ако се виждах редовно с всички, щях да работя "срещаща се с приятели".

# 218
Как ще е ефимерно нещо ежедневните ми вълнения  Rolling Eyes

# 219

Ми то си е до човек, за мен лаковете, рецептите, етц. са абсолютно незначителни...

# 220

Ми то си е до човек, за мен лаковете, рецептите, етц. са абсолютно незначителни...

Това беше само пример. "Малките" неща, които са в ежедневието ни - за мен въобще не са за подценяване. Но явно за вас те нямат значение... Rolling Eyes За мен би било безумно да си стискам месеци наред и накрая да се опитам за час да споделя емоциите, чувствата си и тн...

# 221
  Е, аз пък от такива приятели нямам нужда - лака, фризьора, филма вчера, статията за едикакво си, политиката... натоварващо ми е живото общуване за глупости. Като ми се приказват такива празни приказки - е ги колегите, или още по-добре форум - като ми омръзне, дори не е нужно да си тръгвам, кръстчето на екрана и баста.

Приятелството е нещо като любовта. Всъщност е същото. Може просто да не срещнеш такива близки и любими хора, това е въпрос и на случайност.
  Макар че повечето хора все пак ги срещат, тоест намират се един друг, даже от детството още. Въобще, това е едно много такова, светло чувство, близкото приятелство, даже ми е чудно, че някак си трябва да ви убеждавам Laughing
  И, разбира се, сега общуването е много лесно, няма нужда от неколкомесечни сривове в комуникацията, ако ви кеф и всеки ден може да си казвате здрасти.

# 222
Айде сега - ако приятелството е като любовта - защо не се виждате с мъжа си веднъж на 3 месеца  Crazy

# 223
Или ще му изневеря с ей онзи пич или ще си стана самодостатъчна, тъй да се каже.

# 224
Ама защо ще трябва да се стискам - ако нещо ме е развълнувало точно сега - случка, книга, ще го споделя с който е насреща ми. Аз съм общителна, около себе си имам хора постоянно - някои по-близки, други - не толкова. Дет' се вика - мъжът ми  или сестра ми поне ще са наоколо. Вярно е, че ежедневието също сближава и с колегите си наистина съм близка и някои от тях са ми и приятели.
Но това не пречи да имам близки на сърцето си, които виждам и чувам не много често.

Общи условия

Активация на акаунт