Може ли да има овулация при липса на менструация?

• 13 404
  • 7
  •   1
Отговори
  • Chirpan
Здравейте!Търсих доста ноо...не намерих нищо по този въпрос.Ако някой знае нещо по темата нека сподели Confused

# 1
Какво по-точно имаш предвид?

# 2
  • Chirpan
Ами аз съм с нередовен цикъл още от самото начало кръвоизливи или липса на цикъл.Откриха ми уж поликистозен яйчник искаха да ме оперират но аз отказах и отидох при друг доктор.Другият доктор каза че има нещо като поликистоза но не ми беше идвало 2 месеца пак и каза че е нормално изписа ми Дуфастон предизвикахме цикъла и каза да отида на 5-я ден от цикъла да изследваме хормоните.Изследвахме ги и бяха всички в норма и каза че щом няма нарушение в хормоните и кръвната захар значи няма поликистоза.Изписа ми да пия всеки месец Дуфастон и да правим опити за бебе пих го около 1 година но бебе няма  ConfusedПосле отидох на 3-ти гинеколог той ми каза че има нещо като поликистоза но не ми изследва хормоните и го попитах дали може да прескачам по 1-2 месеца без да пия Дуфастон и да изчакам цикъла да дойде сам каза че може.Не съм пила Дуфастон от март месец и от тогава нямам цикъл преди няколко дни само ми зацапа за 2-3 дни и това е  Thinking Та въпросът ми беше дали в тези месеци в които не ми идва може да има овулация и дали е възможно да се забременее така Confused

# 3
  • София
Ами аз съм с нередовен цикъл още от самото начало кръвоизливи или липса на цикъл.Откриха ми уж поликистозен яйчник искаха да ме оперират но аз отказах и отидох при друг доктор.Другият доктор каза че има нещо като поликистоза но не ми беше идвало 2 месеца пак и каза че е нормално изписа ми Дуфастон предизвикахме цикъла и каза да отида на 5-я ден от цикъла да изследваме хормоните.Изследвахме ги и бяха всички в норма и каза че щом няма нарушение в хормоните и кръвната захар значи няма поликистоза.Изписа ми да пия всеки месец Дуфастон и да правим опити за бебе пих го около 1 година но бебе няма  ConfusedПосле отидох на 3-ти гинеколог той ми каза че има нещо като поликистоза но не ми изследва хормоните и го попитах дали може да прескачам по 1-2 месеца без да пия Дуфастон и да изчакам цикъла да дойде сам каза че може.Не съм пила Дуфастон от март месец и от тогава нямам цикъл преди няколко дни само ми зацапа за 2-3 дни и това е  Thinking Та въпросът ми беше дали в тези месеци в които не ми идва може да има овулация и дали е възможно да се забременее така Confused

Да, може да има О. и може да се забременее.
Направи кръвен тест - ЧХГ

Ако има О. и няма бременност, до 14 дни /средно/ трябва да дойде М. / след О./
Ако има бременност - няма да има М. Simple Smile

# 4
  • Chirpan
Благодаря ви много за отговорите  bouquetЗначи въпреки че 3 месеца съм без М. е възможно през тези месеци да съм имала О.

# 5
  • София
Благодаря ви много за отговорите  bouquetЗначи въпреки че 3 месеца съм без М. е възможно през тези месеци да съм имала О.

Да, но ако няма бременност, 14 дни след тази О. трябва да ти дойде М.

# 6

Здравей, мила.
По повод въпроса ти. Тези поликистозни яйчници, за които са ти казали при прегледите, дали имат връзка с ендометриоза?
http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%95%D0%BD%D0%B4%D0%BE%D0%BC%D0%B … D0%BE%D0%B7%D0%B0
Това е справката в Уикипедия за заболяването. При едндометриозата може да се получи пропускане на цикъл, което не се дължи на оплодена яйцеклетка, т.е. - няма бременност. Инак овулацията си я има, но клетката не успява да стигне до лигавицата, за да предизвика месечното кръвотечение. Поне аз това разбрах от всичко, което са обяснявали на дъщеря ми. Не искам да те притеснявам с мисли за диагнози, които не са твои. Просто изказвам догадка за случващото се при теб.

Пожелавам ти да успеете в най-скоро време!  Hug

# 7
Здравейте момичета HugАз също съм с диагноза поликистозни яйчници и то и двата Cry По-късно днес съм на лекар да видим какво ще ми изпише,защото с моя приятел вече серизоно сме се захванали с бебеправенето и много ни се иска да имаме детенце...но и аз имах същият въшрос дали е възможно да съм имала овулации,когато ме пропуска с по някой и друг месец....и ако някой знае повече за поликистозата и възможно ли е пълно излекуване...ще съм страшно БЛАГОДАРНА   bouquet Хайде успех на всички,които искат живо и здраво бебче....а защо не и две preggo

Общи условия

Активация на акаунт