Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 914
  • 317
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Не зная спрейовете да се продават срещу лична карта. родителят може дори да не знае, че детето има спрей в ръцете си.  Децата правят много неща, за които родителите им не знаят или узнават едва в момента, в който нещата са се издънили.
Прощавай, обаче какво значи "не знаят"?! Как така не знаят?!

На тебе ако детето ти каже, че ще ходи в зоопарка с приятели, веднага ли ще си помислиш, че отива да замеря мечките със спрей?

# 271
  • София
Възрастните кепазят и и рушат навсякъде, ти за децата се възмущаваш!
ooooh!
Разбира се! Ето от къде тръгва лайняната миризма.От родителите.

Написах "възрастните", което не е равнозначно на "родителите". Възрастни са всички хора над 18 години, които щъкат по варненските, софийските и т.н. улици, включително в зоопарковете. Такива л...а сътворяват, че ти е бедна фантазията! Някой спомена още в началото на темата, че въпреки табелите и здравия разум, и сега е пълно с възрастни хора, които подхвърлят всякаква храна и какво ли не на животните в зоопарковете. Това според теб редно ли е? Те не знаят ли, че човешката храна е вредна за животните и ще ги разболее? Това да ти изглежда като някаква отговорна постъпка? Възрастните са идиотите и л..та, първо трябва от себе си да започнат.

Ей, така, бонбон, не знаят! Ти всичко ли знаеш за твоето дете? Защото аз чистосърдечно си признавам, че е възможно да има неща, за които да не зная. Затова детето може да отговаря до една степен, а родителите от тази степен нататък. Децата са способни на всякакви простоии и идиотщини, особено като са в групичка и се подстрекават взаимно.

Моите на 10 не са ходили сами в зоопарка. Вече казах, че постъпката е много лоша. Но не е за публично унижение, защото унизеният човек не осъзнава нищо друго, освен че е унизен и се озлобява. В закона има изброени мерки, които са за малолетни, които са със сериозни последици. Могат и други да се измислят, стига да не са публично унижение за радост на тълпата.

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 09:03 от Andariel

# 272
Моите ученици са точно 10 год. и смея да твърдя, че прекрасно знам на какво са способни. Категорична съм, че 10 год.  знаят какво вършат и какви може да са последствията от това. Освен, ако не става въпрос за болно дете / пази Боже /, но тогава то нямаше да се разхожда само.
Много неща се изписаха в темата.

Група от деца на видима възраст около 10 години са хвърлили в заграждението на мечките флакон със спрей. - това е цитат от статията.

1. Къде изчезнаха другите деца? Нима те са невинни душици? Нима не са разбирали какво се случва? Или са се хихикали отстрани и са гледали сейр!
2. Четох, че героят е от Виница. 10год. дете се разхожда из морската и зоокъта, ползва градски транспот. Къде са родителите? Това не е като да се прибере само от училище до вкъщи.
3. Носи спрей. Спреят струва пари. Откъде са парите? Ако са от родителите, те знаят ли за какво се използват?
4. Клетката на мечката. Всички във Варна я знаем. Първо, за да се надвесиш, трябва да се покатериш. Това е забранено. После, точно заради хвърляни предмети има предпазна мрежа. Ако спрейчето случайййно се беше изплъзнало от ръката, щеше да попадне в мрежата. Затова смятам, че героят е искал да порисува, но нещо не се е получило и мечката е била замерена със спрея. Дори и тогава е можело да се потърси помощ, като се алармира управата.
Всичко това ме убеждава, че вина носят първо родителите, които имат доста пропуски във възпитанието на детето си. Те са хората, които трябва да отнесат солена глоба. Детето напълно съзнава геройството си. По това, което писах вече ми е ясно, че не е скромно, притеснително дете, така че стоенето пред клетката най-много да му вдигне рейтинга. Я лопатата и да рине на животните до края на ваканцията. По час - два на ден, но да върши работа. И стига сме защитавали такива безобразници, защото те са тези, които развалят и дисциплината в училище, които нападат, бият, държат се арогантно..... А това дете е едва 3 клас! Четох изказване на психолог, колко зле настроени били хората срещиу него. Какво, да го похвалим и помилваме?! Айде стига с тия психоизлияния. За психолог са родителите, че не са наясно какво бъдеще ги чака.

# 273
  • София
Ами, къде, където при такива ситуации изчезват и възрастните от групичката - всеки се спасява поединично и гледа да натопи другарчето за цялата вина. Ти казваш, че си учител на деца в такава възрст - знаеш значи на какво са способни в група. И че обикновено един е бушонът и го отнася за всички. Така или иначе, полицията много лесно може да ги издири всичките участници в случката.

# 274
  • В заешката дупка
Едно 10 годишно дете може и да разбира, че е забранено хвърлянето на каквото и да било на животните в клетката, но ни най-малко да си дава сметка колко много може да пострада животното от това. Децата могат да сътворят простотии, жертвайки и собствената си безопасност дори.

# 275
Защото аз чистосърдечно си признавам, че е възможно да има неща, за които да не зная. Затова детето може да отговаря до една степен, а родителите от тази степен нататък.

Точно това казваш, червеничкото. Кво значи детето до една степен, а родителите - след това? Делкат си вината ли, какво? И най-вече - докога?

# 276
  • В заешката дупка
Дано наистина да има загрижени за психиката на детето, защото ако няма не е ясно наистина какво ще се "пръкне".

# 277
... но няма да казвам, че трябва аз да поемам отговорност за незнанието на децата си.

А чия ще е тази отговорност? На комшиите, на бабите и дядовците, на обществото или, естествено, на училището и учителите? Щастието да имаш дете не приключва с раждането и храненето му!

# 278
Kaкво толкова се учудваш, все едно не знаеш случаи на 10 годишни убийци, 14 годишни изнасилвачи, 15 годишни, убили семействата си или арзфасовали съученик и т.н.
Не казвам, че в този конкретен случай става въпрос за това, но пък и да се чудя как жестокост към животно може да доведе разговора до патологии при малолетните, хайде холан.

# 279
Защото аз чистосърдечно си признавам, че е възможно да има неща, за които да не зная. Затова детето може да отговаря до една степен, а родителите от тази степен нататък.

Точно това казваш, червеничкото. Кво значи детето до една степен, а родителите - след това? Делкат си вината ли, какво? И най-вече - докога?

До пълнолетие. А може и след това, защото, колкото и тук в една тема да се убеждавахте, че деца могат да бъдат самостоятелни след определена възраст и за животът им като съзнателни люде отговорност не носят мама и тате, е точно обратното. 18 и повече години моделиран по калъпа на родителите си, трудно бягаш от него, просто ей така.

Аз пък не мога да гарантирам нищо за децата си, колкото и да ми се иска.

# 280
Ти питаш нас защо ти си разбрала нещо  Laughing

# 281

Темите винаги избиват около проблематиката,след конкретния случай.Наясно си.
Обсъждаме,спорим.
Сблъсци на вижадния.Това е положението..

# 282

До пълнолетие. А може и след това, защото, колкото и тук в една тема да се убеждавахте, че деца могат да бъдат самостоятелни след определена възраст и за животът им като съзнателни люде отговорност не носят мама и тате, е точно обратното. 18 и повече години моделиран по калъпа на родителите си, трудно бягаш от него, просто ей така.

Аз пък не мога да гарантирам нищо за децата си, колкото и да ми се иска.
Не говорим за самостоятелност, а за поемане на отговорност. Не може да поемеш отговорност за чуждото действие, особено когато става дума за подрастващото ти дете, защото така го учиш, че независимо какви ги надроби, ще му се размине, защото мама е там, мама ще оправи нещата.
Децата не започват внезапно да правят бели и грешки. Това е система, така са научени. Ако никой не им прави забележка, а само ги потупва, сакън да не им предизвика деструктивни мисли и да ги обиди, те НЕ СЕ учат, че това е грешка, а че е... ами че нищо не е, просто минало и заминало. И после го повтарят, после започват да правят и други грешки и работите се навръзват, докато стане много голяма беля.

# 283
  • София
Какви сблъсъци на виждания, като вие тук го ударихте на свободни съчинения тип "малолетни и непълнолетни убийци и изнасилвачи"! Откъде изобщо се сещате! И бонбон, и тя - децата не били вечно на тЛи! Ми, не са, ама и майките трябва да се откъснат от възрастта тЛи и да осъзнаят, че колкото по-големи стават децата, толкова по-малко ще знаят за тях и толкова по-големи разминавания ще има между това на какво ги учи и какво правят. Толкова ли е сложно? Съвсем ви напече слънцето, а още е десет и половина!
Или изкуквате, или наистина най-големите людоеди са сред най-големите любители на животните.

# 284
Какви сблъсъци на виждания, като вие тук го ударихте на свободни съчинения тип "малолетни и непълнолетни убийци и изнасилвачи"! Откъде изобщо се сещате! И бонбон, и тя - децата не били вечно на тЛи! Ми, не са, ама и майките трябва да се откъснат от възрастта тЛи и да осъзнаят, че колкото по-големи стават децата, толкова по-малко ще знаят за тях и толкова по-големи разминавания ще има между това на какво ги учи и какво правят. Толкова ли е сложно? Съвсем ви напече слънцето, а още е десет и половина!

Аз съм на климатик по цял ден,не ме мисли.
Не се сещаме,тези неща са част от живота - тук са,около нас. Чуваме за тях,дори се сблъскваме с тях.
Да се правя ,че ги няма-не ще изчезнат Tired
Ако родителят иска ще направи така,че детето му да му споделя винаги къде,с кого,какво прави.
Изграждане на доверие. Другото е оправдание-"колкото по-големи стават децата, толкова по-малко ще знаят за тях и толкова по-големи разминавания ще има между това на какво ги учи и какво правят"

Общи условия

Активация на акаунт