Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 925
  • 317
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Моля те, само не споменавай хухавелата с расистки наклонности Бриджит Бардо.  Stop

# 316
нека семейството плати лечението на мечката, а за момчето бяха измислили добро наказание - да седи до клетката и да обяснява на хората защо мечката е в това състояние.

е според мен трябва и по тежко наказание ама ще замълча че ще ме линчувате после.

# 317
Някой спомена още в началото на темата, че въпреки табелите и здравия разум, и сега е пълно с възрастни хора, които подхвърлят всякаква храна и какво ли не на животните в зоопарковете. Това според теб редно ли е? Те не знаят ли, че човешката храна е вредна за животните и ще ги разболее?

Не е по темата, нея така или иначе повече не смятам да я коментирам, но явно и работниците в зоопарка също не знаят, че човешата храна е вредна за животните, защото хранят и слона, и мечката, и маймуните с хляб Добруджа. Виждала съм лично как един хляб се поделя между маймуните в клетката, като в замяна на своя комат, едната маймуна прави номера. И после имали диабет, защото хората им дават солети. Просто животните не се хранят с каквото е нужно.

Нямах намерение да пиша, макар че прочетох темата с интерес, но това наистина ме провокира. Менюто на слоницата Артайда е разработено от Алън Рукрофт, един от най-големите специалисти по слоновете, който идва два пъти годишно в България заради нея, следи състоянието и (малцина знаят, че Артайда пристигна в зоопарка в трагично здравословно състояние и реална опасност да загуби крака си). Когато е тук той лично я храни, грижи се за тоалета и и така има възможност да наблюдава реакциите и поведението и. И да, менюто на слоницата включва наред с много други неща, не един а цели седем хляба дневно! При мечките нещата стоят по подобен начин - храната е съобразена с вида, възраста и сезона (доста пазлична е от парк "Белица" но пък там има само кафяви мечки, възрасни а повечето и доста зле гледани в миналото си). Всъщност това важи за всяко животно в зоопарка. За маймуните е особено важно, точно защото те получават огромни количества сол, захар, и какво ли още не от посетителите (не твърдя, че са злонамерени, повечето наистина не си дават сметка колко вредят на животните, нито че тяхната "невинна" солета към края на деня може да нарастне до килограм непълноценна и откровено вредна храна).
Отговорът ми не е в защита на зоопарковете, а на хората които работят там, обичат животните си, заплащането е мизерно а работното време често се проточва до късно през нощта, когато някой от питомците им има нужда от тях, ежедневно се учат и се стараят да подобрят доколкото е по силите им живота им и още, и още...Да се твърди, че тези хора разболяват животните от незнание, защото ги гледат на принципа на селското прасе, е некомпетентно и арогантно!

Общи условия

Активация на акаунт