Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 928
  • 317
  •   1
Отговори
# 300
Ако приемем, че във Варна се намира човек със здрав разум и достатъчно власт, който да може да каже - ОК, малките от утре ще чистят на животните един месец, защото това ще им повлияе най-добре, има ли закон, който да принуди децата и родителите да го направят, ако се дърпат?

Що за въпрос? Има институции, чиято работа е да прилагат мерките по Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Мерките срещу последните, както и срещу родителите им са изчерпателно изброени там, пък те нека се дърпат.

Да, член 13 от същия, сега го прочетох  Peace Е, поне не си приказваме съвсем свободни съчинения.

# 301

А дали тази машина ще се задейства?

Доколкото знам е задействана. Щом има преписка в МВР и става дума за малолетен, те веднага се обръщат към съответните комисии.

Скептична съм,но се надявам .

# 302
  • София
Каквото и наказание да бъде наложено, то пак може да озлоби детето още повече, а може напротив, да бъде усетено от детето като напълно заслужено, ако то вече е осъзнало какво е причинило на друго живо същество, даже да е било от незнание. Затова, по мое лично мнение, вместо да се състезаваме кой по-страшно наказание ще измисли, по-добре детето да бъде заведено при психолог и вече той, след разговор с детето, да може да каже какво наказание би имало възпитателно въздействие, а не обратен ефект.

Добре де, а извън разумния диалог по темата (който тук е приключил някъде между аспирина по магистралата и 15-годишните изнасилвачи), та в реалния живот може ли въобще да се дискутира, как да се постъпи с детето? Какво казва законът? Ако приемем, че във Варна се намира човек със здрав разум и достатъчно власт, който да може да каже - ОК, малките от утре ще чистят на животните един месец, защото това ще им повлияе най-добре, има ли закон, който да принуди децата и родителите да го направят, ако се дърпат?

Назад Чек е цитирала закона. Някои мерки за малолетни, други са за непълнолетни. Публичното порицание едва ли включва слагането на детето до клетката на мечката, и на всеки срещнат да обяснява защо на мечката й е син носът.

# 303

А дали тази машина ще се задейства?

Доколкото знам е задействана. Щом има преписка в МВР и става дума за малолетен, те веднага се обръщат към съответните комисии.

Скептична съм,но се надявам .

И аз съм скептична по принцип към действията на такива комисийки, но да видим.

# 304
  • София
То май в случая се получава така, че един от групичката им е достатъчен и хич не си дават зор да се задействат за другите.

# 305
  • London
Темата буквално се е изродила. На хората, които плюят защитниците на животните ще им кажа, че в случая темата не е ''Мечка изяде дете'' , а ''Мечка пострада от набезите на дете''. И аз подобно на една форумка по-напред започвам да се чудя дали майката на хулиганчето от Виница не разписва в темата. Ще кажеш, че сме предложили да го вкараме на топло с години, опищяха махалата за едното обществено порицание. ooooh! Сещам се за филма ''We need talk about Kevin'' и как се пренебрегват факторите от родителите, че детето им не е наред. И пренебрежението, затварянето на очите и др. подобни практики водят до цял клас избити , плюс семейството. Превенция трябва да има на подобни събития, а именно това става с подобаващи наказания, ДПС( които не са изроди хаха , а институция) и задължително трябва да следят проявите минимум 2 години на криминално проявен малолетен и да го водят в картотека.

# 306
  • ВАРНА
http://www.varnautre.bg/2013/07/29/179299-podstrigvat_boyadisana … echka_ot_zooparka

Предлагам родителите на детето да закупят въпросната машинка.

# 307
Някой спомена още в началото на темата, че въпреки табелите и здравия разум, и сега е пълно с възрастни хора, които подхвърлят всякаква храна и какво ли не на животните в зоопарковете. Това според теб редно ли е? Те не знаят ли, че човешката храна е вредна за животните и ще ги разболее?

Не е по темата, нея така или иначе повече не смятам да я коментирам, но явно и работниците в зоопарка също не знаят, че човешата храна е вредна за животните, защото хранят и слона, и мечката, и маймуните с хляб Добруджа. Виждала съм лично как един хляб се поделя между маймуните в клетката, като в замяна на своя комат, едната маймуна прави номера. И после имали диабет, защото хората им дават солети. Просто животните не се хранят с каквото е нужно.

# 308
  • Варна
Менюто на мечките в парк "Белица" за 2.04 тази година:) Има и малко хляб.
Скрит текст:

# 309
  • на брега на морето
Добро ми се видя менюто. Нека папкат мецанките.

# 310
  • София
Липсва рибата. Винаги си представям мечките така

# 311
Е, да, ама тва са мечките на свобода...С риск да се скарам и с обичащите животните ще кажа, че съм против отглеждането на домашни любимци. Ако бях 1 тиран вселенски Laughing щях да забраня любимците. Оставям завареното положение и край, никакви нови любимци. С 1 удар ще реша и проблемите на обичащите животни, и на мразещите, и на самите животинки...
После ще ви отнема автомобилите! Laughing Размечтах се... Simple Smile

# 312
# 313
  • London
Какво да кажем за животинките, които мъкнат по плажа за да изкарат някой лев от снимка - змии,гущери, а най-новото и прасенца. ooooh!

# 314
Мен пък тва ми е най-голямата болка, циганските кончета... Cryhttp://www.zoomania.org/%D0%BA%D0%BE%D0%BD-%D1%81%D0%B5-%D1%81%D … 0%B8%D1%89%D0%B5/
Не може ли да направим нещо? Да пишем на Б. Бардо да ни помогне, ако трябва. Да направим некаква група. Не мога да се чувствам достоен човек, след като позволяваме тва нещастие да съществува...Да си седим ей така и да си пием кафето сутрин, докато некое измъчено, изтощено конче тръгва по ужасяващия си дневен път...

Общи условия

Активация на акаунт