Инцидент с мечка и дете в зоопарка във Варна

• 15 953
  • 317
  •   1
Отговори
# 285
Какви сблъсъци на виждания, като вие тук го ударихте на свободни съчинения тип "малолетни и непълнолетни убийци и изнасилвачи"! Откъде изобщо се сещате! И бонбон, и тя - децата не били вечно на тЛи! Ми, не са, ама и майките трябва да се откъснат от възрастта тЛи и да осъзнаят, че колкото по-големи стават децата, толкова по-малко ще знаят за тях и толкова по-големи разминавания ще има между това на какво ги учи и какво правят. Толкова ли е сложно? Съвсем ви напече слънцето, а още е десет и половина!

Нали нямаше да се фръцкаш, че си стоиш постоянно у дома с децата и много разбираш от гледането им? Сега стопли какво ти казвам за порастването и се опитваш да изкараш, че аз, дето го твърдя от 5 страници, не съм го разбирала. Айде холан!
Децата ще ти след някоя и друга година ще ти се откъснат от полата и ще се връщат само когато сгафят, и ще чакат ти да ги извадиш от кашата им. Като те гледам какво пишеш тук, добре ги учиш точно на такива действия.

# 286
  • София
Каквото и да си имала предвид като разумно зърно, бонбон, се е изгубило безвъзвратно в емоционалната и апокалиптична плява, която насипа в цялата тема. Като те четях имах чувството, че ако можеше, щеше да удушиш детето със собствените си ръце.
Колкото до моите деца, аз съм с тях и винаги ще им помогна! Затова съм им майка, а не мащеха! Винаги съм се изумявала с каква лекота родители са способни да отритнат децата си в угода на чуждите хора.

таласъм, много гадости има около нас, но не си лягаме и ставаме с мисълта за 15-годишни изнасилвачи на момичета с умствена изостаналост.
Освен да му сложиш на детето една гривна с джипиес, друг начин не виждам да знаеш винаги къде е. А за това какво прави, освен частен детектив да му прикачиш или камера, друг начин не виждам.
Всеки човек има поне по една постъпка в детството и тийнеджърската си възраст, за която никога не би казал на родителите си, дори и след двайсет години. А родителят в това време си мисли, че детето всичко му казва и винаги знае детето му какво прави. А, да, и чип в мозъка, който да му улавя мислите и своевременно да имаш информацията. Имаше един филм навремето, някаква фантастика, в която хората биваха арестувани и наказвани преди да са извършили престъпление.

Чудя се защо продължавам да се разправям с вас. Тотално сте зациклили. Пишете каквото искате, щом ви напира толкова отвътре!

Последна редакция: пн, 29 юли 2013, 10:50 от Andariel

# 287
  • София
А пред закона родителите до каква възраст носеха отговорност за постъпките на децата си?

# 288
Като те четях имах чувството, че ако можеше, щеше да удушиш детето със собствените си ръце.
Колкото до моите деца, каквото и да се случи, аз съм с тях и винаги ще им помогна!
Няма да си вечно там да им опираш пешкира, но щом те влече - моля, заповядай! Само не ми обяснявай как аз трябва да опирам пешкира за избора на някого, било то и моето собствено дете!

Малко извън темата да разкажа за две грижовни майки, които ме шашнаха и откровено уплашиха в купето на БДЖ.
Преди 2 седмици пътувах по трасето София-Бургас. Първо в купето ми точно срещу мен седна майка със син на видима възраст 50 и 22-3 години. Такова прегръщане, целуване и потупване по бедрата и колената съм виждала само и единствено при любовници.
След това се появиха една тройка - баба, мама и дъщеря, дъщерята минала 30, но беше видимо недобре умствено. Те пък със запазени места, така че мама и син се преместиха по-нататък, а тройката седна пак срещу мен. Всеки път като заговори щерката, майката нежно я погалва по бузата и брадичката и я целува, вкл. в устата. Пак прегръщане и потупване по бедрата и колената.
Цялата ситуация ми се видя толкова абсурдна, че в един момент сериозно се замислих - мама му стара, аз ли съм расла съвсем без любов, че не ги разбирам тия работи, или просто хората срещу мен не бяха наред. Излязох да чакам на вратата на вагона 15 мин преди да влезем в Бургас. Толкова за майчината любов и по какво мама се отличава от мащеха.

# 289
Може и да е имало нещо нередно във видяното от теб, но аз се замислих колко хора, включително и пораснали, си мечтаят за липсващата майчина ласка. Знам, че има хора, които НИКОГА не са били прегръщани от майките си, да не говорим за целувки. Ако момичето не е било добре, не виждам нищо нередно, да му се дава топлина. Не харесвам оная приказка, дето децата се целували само докато спят.

# 290
И аз не го разбирам студеното отношение към децата, но това срещу мен  изглеждаше съвсем реален инцест. Tired Дълго още ще има да се чудя аз ли не съм наред...

# 291

таласъм, много гадости има около нас, но не си лягаме и ставаме с мисълта за 15-годишни изнасилвачи на момичета с умствена изостаналост.
Освен да му сложиш на детето една гривна с джипиес, друг начин не виждам да знаеш винаги къде е. А за това какво прави, освен частен детектив да му прикачиш или камера, друг начин не виждам.

Не четеш.А си повтаряш едно и също Laughing
Всичко има своето решение-стига да искаш. Как му се казваше?-Желание,добра воля,чувство за отговорност,умението да фокусираш вниманието върху теб когато искаш да предадеш нещо добро?
Не си лягаш с много мисли,но сутрин например /ако ти се налага/ пресичаш на зелено;пазиш си чантата в тълпата  Wink Не ми казвай,че не си загрижена за себе си.
И преди да бълнеш си вземи antifoam additive...

# 292
 Simple SmileСпоред индуизма човек може да се върне в развитието си и по некаква причина да се прероди в животно. Може мечката в минал живот да е наранила момчето тежко, знае ли човек...
Опитвам се да разведря темата просто...Тва ми го казаха от кораба-майка. Wink
А човек не мое да промени хората, само отношението си към тях, така че обидите са излишни, нищо не решават. Tired

# 293
  • София

Всичко има своето решение-стига да искаш. Как му се казваше?-Желание,добра воля,чувство за отговорност,умението да фокусираш вниманието върху теб когато искаш да предадеш нещо добро?
Не си лягаш с много мисли,но сутрин например /ако ти се налага/ пресичаш на зелено;пазиш си чантата в тълпата  Wink Не ми казвай,че не си загрижена за себе си.

Едно е да си пазиш чантата, съвсем друго е да си мислиш за 14-15-годишни изнасилвачи. Абе, хора, аз ужким гледам много кримки, ама вие направо живеете с последната страница на вестниците с криминалната хроника! Само разни психопати, изнасилвачи и какво ли не ви е в главите!  Shocked

# 294

Едно е да си пазиш чантата, съвсем друго е да си мислиш за 14-15-годишни изнасилвачи. Абе, хора, аз ужким гледам много кримки, ама вие направо живеете с последната страница на вестниците с криминалната хроника! Само разни психопати, изнасилвачи и какво ли не ви е в главите!  Shocked

# 295
  • София
Започвате да ставате гадни, без да познавате нито детето, нито родителите му, нито хората, които без да защитават детето, все пак смятат някои от предложените наказания за неподходящи, и вече ги изкарвате бъдещи и настоящи изроди. ЧеКа го е казала добре, и съм сигурна, че на повечето от нас ни се е случвало да направим нещо, за което впоследствие да ни е срам даже да си признаем, даже никой да не е пострадал. А колко неща сме правили като деца, които потенциално биха могли да навредят на нас, на приятелите ни или на някоя животинка? На тази възраст и аз съм си играла със спрейове и запалки или кибрит, пак тогава взех едно малко котенце, с детска самонадеяност смятайки, че мога да се грижа за него по-добре от майка му (после го върнах, но майката май не беше особено въодушевена от факта и котето впоследствие изглеждаше заслабнало и болно, а аз чак тогава осъзнах, че съм навредила с моята любов към животните).

Едно 10 годишно дете може и да разбира, че е забранено хвърлянето на каквото и да било на животните в клетката, но ни най-малко да си дава сметка колко много може да пострада животното от това. Децата могат да сътворят простотии, жертвайки и собствената си безопасност дори.

Каквото и наказание да бъде наложено, то пак може да озлоби детето още повече, а може напротив, да бъде усетено от детето като напълно заслужено, ако то вече е осъзнало какво е причинило на друго живо същество, даже да е било от незнание. Затова, по мое лично мнение, вместо да се състезаваме кой по-страшно наказание ще измисли, по-добре детето да бъде заведено при психолог и вече той, след разговор с детето, да може да каже какво наказание би имало възпитателно въздействие, а не обратен ефект.

# 296
Каквото и наказание да бъде наложено, то пак може да озлоби детето още повече, а може напротив, да бъде усетено от детето като напълно заслужено, ако то вече е осъзнало какво е причинило на друго живо същество, даже да е било от незнание. Затова, по мое лично мнение, вместо да се състезаваме кой по-страшно наказание ще измисли, по-добре детето да бъде заведено при психолог и вече той, след разговор с детето, да може да каже какво наказание би имало възпитателно въздействие, а не обратен ефект.

Добре де, а извън разумния диалог по темата (който тук е приключил някъде между аспирина по магистралата и 15-годишните изнасилвачи), та в реалния живот може ли въобще да се дискутира, как да се постъпи с детето? Какво казва законът? Ако приемем, че във Варна се намира човек със здрав разум и достатъчно власт, който да може да каже - ОК, малките от утре ще чистят на животните един месец, защото това ще им повлияе най-добре, има ли закон, който да принуди децата и родителите да го направят, ако се дърпат?

# 297
Ако приемем, че във Варна се намира човек със здрав разум и достатъчно власт, който да може да каже - ОК, малките от утре ще чистят на животните един месец, защото това ще им повлияе най-добре, има ли закон, който да принуди децата и родителите да го направят, ако се дърпат?

Що за въпрос? Има институции, чиято работа е да прилагат мерките по Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Мерките срещу последните, както и срещу родителите им са изчерпателно изброени там, пък те нека се дърпат.

# 298
Ако приемем, че във Варна се намира човек със здрав разум и достатъчно власт, който да може да каже - ОК, малките от утре ще чистят на животните един месец, защото това ще им повлияе най-добре, има ли закон, който да принуди децата и родителите да го направят, ако се дърпат?

Що за въпрос? Има институции, чиято работа е да прилагат мерките по Закона за борба с противообществените прояви на малолетните и непълнолетните. Мерките срещу последните, както и срещу родителите им са изчерпателно изброени там, пък те нека се дърпат.

А дали тази машина ще се задейства?

# 299

А дали тази машина ще се задейства?

Доколкото знам е задействана. Щом има преписка в МВР и става дума за малолетен, те веднага се обръщат към съответните комисии.

Общи условия

Активация на акаунт