Езиколюбителен пъб. Пъб, не пъг. 28

• 16 917
  • 722
  •   1
Отговори
# 525
  • n/a
Аз досега май така и не рекох какво мисля по
въпросите на темата  Joy за читателя.
Ще го туря в широки редове, че става дълго.

Скрит текст:
От една страна имаме естествената за всички хора склонност да запълват празнините - ако липсват парчетата от пъзела на една картина, то си ги нарисуваме (кой както може). Това е неотменно. Проблемът е, когато нарисуваните парчета са от съвсем друга картина. Ти му предлагаш морски пейзаж, то ти връща по тема "натюрморт".
Нямам обяснение къде в системата се случва късо съединение и тя гръмва  Mr. Green Не мисля, че са чести случаите на преднамереност или  е поради специфика на характера. Но имам подозрение ...

Първи заподозрян - изключително немарливото отношение към думите, понятията, езика. Едните "щастливи кокошки"що поразии могат да направят, заедно с "благополучните прасета". И да не забравяме и smart джаджите. Политкоректното говорене и то ... Не били черни, не били негри, най ми били афроамериканци, примерно.

Втори заподозрян - свръхценността на емоцията. Във всеки един момент. И понеже това се
случва, разумът през това време кротко си почива. Специално във форума пък колко пъти се е
случвало брутално грешното боравене с числа. Но не е само тук така, навсякъде е.

Трети заподозрян - математиката е презряна наука. Вече. В масовото възприятие. А тя има
огромна роля не толкова за смятането, а за дисциплина на ума. Как се проявява ли? Примери много, но основното е, че липсват умения за боравене с логиката. Оттам нататък обобщаването е тъй сакато, че е цяло чудо някой да се замисли - дали онзи е казал "всички" или "някои" (което от формална гледна точка е разлика от небето до земята), "винаги" или "понякога". Има ли корелация или причинно-следствена връзка. Това мнение ли е или е факт ... Всичко това, като навици за разсъждение, се тренира индиректно в математиката.

Ир, не ми се публикува там тая писанина. А и не е съвсем довършена.

# 526
  • София
ИрПуц! Искам да заявя, че темата е твърде философска за спихналото ми се междуушие! Аз съм поддръжник на тезата за абсолютна гладкост на мозъка (дори и липсата му)! А доказателствата са навсякъде около нас!

Драга Лоана, казвала ли съм ти, че усещам приятен трепет по върховете на пръстите на краката, когато те чета? Не? Сега ти го казвам!

# 527
  • n/a
ИрПуц! Искам да заявя, че темата е твърде философска за спихналото ми се междуушие! Аз съм поддръжник на тезата за абсолютна гладкост на мозъка (дори и липсата му)! А доказателствата са навсякъде около нас!

Е тъй де, аз съм около вас  Mr. Green
С цялата липса на мозък(С).

А онова не си ми казвала,
драга Ваня. Благодаря!  Hug

# 528
  • София
а, не не! тоооо... туй друга липса! да не бъркаме дефицита на грапавини по мозъка (реалния) с изобилието на самоирония!

# 529
Колко ясно, точно и аргументирано си го казала. Мисля да си направя идол, да си го кръстя Лоана и да му се кланям. За мен най-страшни са втория и третия заподозрян. Ама кажи го и там, моля те!

# 530
  • Там, където ме обичат
Колко ясно, точно и аргументирано си го казала. Мисля да си направя идол, да си го кръстя Лоана и да му се кланям. За мен най-страшни са втория и третия заподозрян. Ама кажи го и там, моля те!

За заподозряните прочетох, но не разбрах, къде е това там.

# 531
  • гр. София
Бе, Све, да вземете и ти, и Злото да кажете как сте, че се притеснявам за вас в този кучи студ, дето е днес Cry

Добре, добреееее!  Crossing Arms
За мен не се притесняваш значи.
А аз в Заимов даже с шал се наметнах докато седях на пейката...

Ники, стиск палци, стиск, стиск!!!!

Някаква нова тема май съм изпуснала  Thinking

# 532
  • София
 smile3521 И аз обичам културата. И бахура. Ама царевицата повече.
И чорапогащници не нося. Нямам никакви шансове да съм ъъъъ онаквоз.

# 533
  • n/a
Ир,  Hug

Фокси, там е темата за чукча-читател. В клюто.

# 534
Е, де! Аз бахур мразя, затова ви го дадох като проклятие.  Mr. Green

# 535
Е, де! Аз бахур мразя, затова ви го дадох като проклятие.  Mr. Green

Е, куче с бахур ще плашиш.  Laughing

Лоана, казвала ли съм ти, че усещам приятен трепет по върховете на пръстите на краката, когато те чета? Не? Сега ти го казвам!

+1

Колега, прощавайте, че няма да ви уважа присъствено темата в Клю, съзнателно се старая да избягвам всички теми, в които се надвикват "а вижте ме мен колко съм над нещата". Попрочетох и натам са я подкарали драгите зрители, струва ми се. А нескопосаните имитатори на Ло ме разсмяха, имитацията си е имитация, колкото и да драпа.

smile3521 И аз обичам културата. И бахура. Ама царевицата повече.

Атти, сестро!  Hug

Розе, и всички, мерси за стиска, засега изглежда, че действа.  Mr. Green Питайте ме пак след 3 месеца.  Laughing

# 536
  • София
Ники  Hug жесток цитат си си наместила в подписа  Mr. Green Синеоката ми е много ценен човек  Heart Eyes

# 537
Няма празно, хем не сме общували форумно, но каквото прочета от нея, винаги е в десятката. Пълни ми душата словесно Синеоката.

# 538
  • София
Оу, Ники, съвсем забравих да ти кажа, че и аз стискам палци.
както и, че подписът ти е веднъж!

и изобщо много забравям, ама вече съм в отпуск!

# 539
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
само четири странички, но ...
...темата е твърде философска за спихналото ми се междуушие! ...

сега се чудя що писахте толкоз малко? май рупате кулени и мамули и царевица и мисир даже.
бахур вам!

Общи условия

Активация на акаунт