Balea, Alverde, Catrice, Essence - 11 (Козметика от ДМ и Лили)

• 66 498
  • 705
  •   1
Отговори
# 570
Днес на касите имаше намалени тубички пилинг за ръце на Алверде. Бяха по лев и нещо и реших да си взема, но този път внимателно им проверих срока на годност.
Почти всички бяха с годност до 8/2013, а имаше и такива годни до 6/2013  ooooh!
Каква е тая политика не знам?!
Но ако още веднъж намеря в ДМ продукт с изтекъл срок ще сигнализирам Агенцията за защита на потребителите  Crossing Arms Като им направят проверка, ще се замислят следващия път дали да продават стоки с изтекъл срок.

# 571
  • София
Аз имам от пилинг маската за ръце на Алверде. Нейният срок е до края на м.10.2013г.
Маската е добра. Купих я от намаленията за 0.66лв.

# 572
А как ти се струва срок на годност до юни 2013 и цена 1.4 май беше  Crossing Arms
Добра не добра - срока е изтекъл, а те се мъчат да ми я пробутат уж намалена  Naughty

Отделно от това исках да си купя червило нещо по-коралово на мис Спорти - всички червила бяха отваряни и пробвани. То и аз ги отварям, понеже вече имам едно наум, ама никога не си драскам по ръцете с червила, на които няма надпис тестер. Едвам намерих едно розово червило, което изглеждаше като нетествано върху нечия длан  Crossing Arms

# 573
  • София
За това, че стоката в магазина се отваря, сме виновни ние - потребителите. Аз съм виждала как се отварят лакове за нокти, мацват на пръста, после трият със салфетка.......Има охрана, но нищо не прави. Той си следи да няма кражби. Заснема се с камери. И какво?! Пак нищо! Червилата се тества върху ръцете, пудрите също, кремовете - и те, сенките за очи - също........
Мисля, че това става само в ДМ.
Единствено съм си позволила да отворя душ гел, за да преценя аромата дали ще понеса.
А в дрогерия Лили съм отваряла шампоан, отново за аромата да преценя, но пред продавачката и то с нейно разрешение.
В Елитис, ако не се лъжа, има табела, която предупреждава да не се отварят продуктите, в противен случай ги купуваш. Момчетата следят всичко на камерите.

А относно изтеклия срок на годност - така им е наредено може би. Продавачките не са виновни. Не ги защитавам. С мен са изключително любезни и внимателни, много отзивчиви. В ДМ имам пред вид.

# 574
Според мен не трябва да продават неща с изтекъл срок. Това е една голяма черна точка за тях. До сега не съм попадала на такъв, но щом казвате - явно има. АЗ много внимателно следя сроковете на всичко, което взимам, че ми се е случвало преди време да взимам хранителни стоки с изтекъл срок (от хранителен магазин де).  Laughing Та от тогава много внимавам.
А това с пробваните продукти могат да го променят като сложат тестери на всичко, но не знам защо все липсват тестери при тях?!  newsm78  Много ми е чудно защо във всички други магазини има тестери на всичко и нищо не се пробва така, както в ДМ?!  newsm78 Само там не могат да се справят с този проблем! Накрая ще взема наистина да им пиша, че и на мен това с липсата на тестери ми е проблем, както и това с трудното намиране на неотваряни неща, когато става въпрос за декоративна козметика. Да не говорим за мръсните продукти, които има по рафтовете и никой не ги забърсва. Днес така отидох за един лосион за чувствителна кожа на Алверде и се оказа, че има 2 мръсни лосиона, които ме беше гнус да взема. Заради това се разходих до по-далечния ДМ, където въпросните бутилки бяха в по-прилично състояние. Случвало ми се е и преди да видя мръсни бутилки на шампоани, кремове, бебешки продукти. Трябва поне малко да ги забърсват, за да не стават такива мръсни и гнусни, без търговски вид!

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 19:33 от HAPPY_QUEEN

# 575
  • Варна
Точно в Елитис пък всичко е отваряно и всеки си рови и маца, днес станах свидетел как един мъж си пръскаше от всички дезодоранти, които не са тестери и охраната му направи забележка че не може да пръска и само до там, нито е плащал нито нищо.

# 576
Ама ето затова мисля, че е много по-удачно и за собствениците, и за клиентите от всичко да се сложи по 1 тестер. Така няма всички да са отваряни, ще се пробват само тестерите и ще се купуват повече продукти от тези дето не са отваряни. Иначе отворените няма да могат да се продадат на нормална цена и ще се наложи всички да ги преоценят. Едно е да бракуваш 1 тестер, съвсем различно 5 продукта отваряни и ползвани. Така и магазините ще имат по-добро реноме, и клиентите ще са по-доволни.

# 577
  • София
В ДМ съм правила забележка за мръсни и прашни продукти и продавачката веднага взе кърпа и ги изчисти. Извини се, че са пропуснали......

# 578
За срока на годност - подкрепям! Трябва да ги намалят месеци ПРЕДИ изтичане на срока, а не след! Crossing Arms

Отделно от това исках да си купя червило нещо по-коралово на мис Спорти - всички червила бяха отваряни и пробвани.
Но за отварянето... няма как да сложат пъдар до всяка идиотка, която разпечатва наред! Кво очакват, вибратор ли да намерят скрит в нЕкоя опаковка, не знам! ooooh! То си зависи от човека. Мен би ме било срам да се излагам така. Не мисля, че на някого е приятно да купува отваряни, а не дай си Боже и пробвани гримове, червила, кремове... На мен също не ми е приятно. И щом не ми е, няма как да го причинявам на другите, защото не искам и на мен да ми се случва ама... спасение от простотията няма!

Точно в Елитис пък всичко е отваряно и всеки си рови и маца, днес станах свидетел как един мъж си пръскаше от всички дезодоранти, които не са тестери и охраната му направи забележка че не може да пръска и само до там, нито е плащал нито нищо.
Sick Затова Елитис ми се видя долнопробен без пред мен да се разиграе такава сценка, но просто вида на магазина е такъв заради това, че всеки прави в него каквото си ще. Основната таргет група му е такава... А и аз(в никакъв случай от снобария!) просто не понасям пространството от ЦУМ към Ц.гара и пазара Кирков. Просто не мога и не искам да вирея там. Халите, където е Елитис, са в границите на това пространство и сигурно съм предубедена.

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 20:35 от Бижy

# 579
Че кой е казал, че продавачките са виновни  newsm78
Управителя на магазина е виновен, ако има такъв или тоя дето е шефа. Аз преди два дни бях в ДМ и слушах една как нарежда на момичето зад касата да провери незнам си какво си (не помня вече, но беше точно декоративна козметика) и ако не са счупени да ги върне по рафтовете. Продавачките са най-малко виновни, защото изпълняват нечии нареждания, но е време някой да се намеси в тоя магазин, за де се спазват правилата.
Да, хората масово са невъзпитани и нагли и пипат и отварят всичко и аз смятам, че трябва в магазина да следят и да карат такива хора да си плащат за поразиите, които са направили. Обаче на стилажа има няма 10-15 червила, може преди да ги наредят да ги минат с едно тънко тиксо, поне да се знае кое не е отваряно. Не че това ще спре някой особено нагъл. Имаше днес червила на Алверде, които бяха с лепенки и лепенките бяха скъсани  Sick
Пък колкото до стоките с изтекъл срок - никой няма право да продава такива! Ясно е защо са намалени и защо са точно до касите. Да им наближава срока поне 2-3 месеца разбирам, но с изтекъл срок  Naughty Има закони в тая държава, редно е да се спазват, дори на тези на които им наближава срока според закона е редно потребителят да бъде уведомен.

# 580

Пък колкото до стоките с изтекъл срок - никой няма право да продава такива! Ясно е защо са намалени и защо са точно до касите. Да им наближава срока поне 2-3 месеца разбирам, но с изтекъл срок  Naughty Има закони в тая държава, редно е да се спазват, дори на тези на които им наближава срока според закона е редно потребителят да бъде уведомен.

Много съм съгласна! Преди време разбуних духовете във форума с един парфюм от Ивис, който претендирах, че е фалшиф. Форумките тук ме убеждаваха, че за цената си няма как да има фалшификат. Все пак уведомих комисията за защита на потребителите, направили са проверка на Ивис и ми писаха какво е станало - не са представили сертификат за идентичност на нито един парфюм от тези, които предлагат в сайта си - значи всички са ментета! Та не съм писала в темата за развитието на нещата, но ето че се оказах права. Ако чувстваш, че трябва да се направи нещо - твое право е да сигнализираш съответните органи. Аз поне мога да кажа със сигурност, че си вършат работата и има справедливост в България, а търговците и собствениците на магазини не трябва да го забравят!  Naughty

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 20:39 от HAPPY_QUEEN

# 581
Здравейте  Simple Smile.....влизам тук,за да споделя с вас ,че днес си купих парфюмна вода Oriental touch на Алверде и се оказа доста трайна...има и друг аромат "лимонова трева" или нещо такова със силно изразен свеж аромат на лимон/още ми мирише ръката от пробата/   Simple Smile....купих си и продукти за краката/петите/,че съм ги занемарила доста , на Балеа са все- някакви кристали за крака,пила за пети.....а преди време ми подариха един комплект на Алверде-душгел +лосион за тяло ...ами  много съм доволна от тях и днес като ги видях се зарадвах,че все още ги има и това ще е следващата ми покупка от там....лосиона го ползвам и за ръцете си - много е добър !, задържа влагата дълго време...душ гела също е с меко действие и овлажнява доста добре.....голямо предимство за мен е,че нямат кофти парабени,а ползват био-такива....и аз мисля,че Алверде са по-био... и така с мен и покупките ми от ДМ .....Приятна вечер ви пожелавам,момичета  babydust7

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 20:47 от румид

# 582
Но ако още веднъж намеря в ДМ продукт с изтекъл срок ще сигнализирам Агенцията за защита на потребителите  Crossing Arms Като им направят проверка, ще се замислят следващия път дали да продават стоки с изтекъл срок.
Снимай с телефона си, за да имаш доказателство.
Аз има писах, че в магазина се предлага стока с изтекъл срок на годност, на намалена /с около 20%/ цена. Отговориха ми, че ако съм си я закупила щели да ми върнат парите....
А те въобще не трябва да я предлагат тази стока
.............
Някой знае ли Лили в Бургас работи ли вече?

# 583
  • Бургас
В неделя и понеделник не работеше. Беше си затворено с облепени витрини.

# 584
Явно е много трудно да залепят една табела до кога ще е затворено ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт