Balea, Alverde, Catrice, Essence - 11 (Козметика от ДМ и Лили)

• 66 499
  • 705
  •   1
Отговори
# 555
anbibian, сега видях, че нещо си писала, вероятно към мен, но е станало като цитат. Затова да уточня, че маски на Балеа не съм ползвала и не знам дали лютят или не, на мен много неща ми лютят, дори и за очи. Но казвам, че може да не е от алкохола, защото на Алверде в продуктите също има алкохол, но изобщо не ми лютят. Имам предвид Алверде, а не Балеа. Балеа слагат други химикали, които могат да предизвикват дразнене, аз от таблиците се ориентирах кои са и сега ги избягвам. Въпросните съставки не са алкохол, затова казвам, че може от друга съставка да люти, то колко има с дразнещо действие...  ooooh! Аз тепърва започнах да ги разучавам.  Laughing Алкохола направо нищо не е пред тях.  Whistling

# 556
Сега малко отзиви за продукти да дам. Не се разбрахме с минералния фон дьо тен на Алверде и го запратих в коша. ПЛюс това видях, че е матиращ, а на мен такъв не ми трябва. Това обяснява матовия финиш, по-тежката текстура и по-трудно размазване и лекото изсушаване на кожата. Не знам защо тези неща не ги пишат на български. След като отлепих бг етикета, отдолу се подаде на немски написано, че е матиращ.  Rolling Eyes

Взех си друг фон дьо тен на Алверде color & care make up, който е в тубичка. Много ми хареса! В разни сайтове за ревюта съм чела, че го дават с анти ейдж ефект, маскира фините линии. Не знам защо това пак не е написано на българския етикет. Добре че имам гугъл преводач, иначе нямаше да мога да се ориентирам изобщо! Та фон дьо тена много ми допадна. Идеално се разнесе с бютиблендъра на Ебелин (тип яйце), най-сетне открих продукт, който да се разнася идеално с него. Фон дьо тена е по-течен, след нанасяне известно време усещах едно изпъване на кожата, явно има лифтинг ефект. Замаскира ми фините линии по лицето, ефект по-добър от неговия еквивалент на Мейбълин, който ползвах до скоро, при това този на Алверде е на доста по-ниска цена - с около 13 лв по-евтин. На Алверде фон дьо тена струва 9 и нещо, няма и 10 лв за 30 мл. Онзи на Мейбълин беше около 22-23 лв за 20 мл. Та като покривност са почти еднакви - и двата са много леки, като бб крем повече отколкото като фон дьо тен, естествен вид дават. Този на Алверде като краен ефект повече ми хареса - като че с 1 идея малко повече приглажда кожата и покрива - изобщо много ми хареса! За този става въпрос:

Скрит текст:

Освен това снощи си ползвах душ-крема на Алверде за измиване на косата и днес косата ми изглежда много добре без да се налага да слагам олио.  Laughing Май и за шампоан ще си го ползвам, че от другите шампоани ми се разхвърчава много косата. Може да пробвам и на Бейбилав гела, че много го хвалят в други теми.
Може ли снимка на този ФДТ, матиращия, защото на мен точно такъв ми трябва!

# 557
Как ще е за негри, бе?  Joy
Дописах де. Не е за негри! Crazy

# 558

Може ли снимка на този ФДТ, матиращия, защото на мен точно такъв ми трябва!
Ето:
http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produ … eral-make-up.html

Имай предвид обаче, че трудно се размазва и стои малко по-тежко. Струва около 7 лв.

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 21:59 от HAPPY_QUEEN

# 559
  • София
Шампоан на Balea, с кофеин от днес:
Скрит текст:
До края на тази седмица шампоана и балсама с кофеин са на промоционална цена в ДМ.[/color]

# 560
Ох, Хепи въобще не искам да знам какво слагат и не слагат в тия козметики, от много знание почва да ме боли глава  Sick При възможност избирам натурална, колко е натурална и това не е ясно, все гледам да има поне един сертификат, но пък манията ми да пробвам товав и онова често надделява и си вземам доста неща, за които съм сигурна, че не са със съвсем прилични съставки  Whistling
Пък по върпоса за спирта, да и в Алверде има, аз го усещам в тоника и измиващия гел с водораслите, но не толкова силно колкото маските. Освен това си има една спицифична миризма и специфично лютене на очите, което си е 100% от спирта, все пак най-добре си познавам очите и носа  Mr. Green Въпросът с лютенето не е до наличието или липсата на спирт, а до количеството - просто в тази маска е в излишък  Sick А и самата маска се нанася по-обилно на лицето, докато от тоника и гела се църка съвсем малко количество.

# 561
Ох, Хепи въобще не искам да знам какво слагат и не слагат в тия козметики, от много знание почва да ме боли глава  Sick При възможност избирам натурална, колко е натурална и това не е ясно, все гледам да има поне един сертификат, но пък манията ми да пробвам товав и онова често надделява и си вземам доста неща, за които съм сигурна, че не са със съвсем прилични съставки  Whistling

И аз бяха така.  Laughing Ама сега ми се наложи да внимавам повече заради алергията, която ме сполетя. Иначе постоянно пробвах и аз, сега си слагам спирачки и първо проверявам съдържанието. Преди известно време ми се наложи да сменя всичко. Направо ми се зави свят какви неща ползвам.  Crazy И сега ми е много трудно да намирам козметика дето да не съдържа съставките, от които бягам ама се понамират тук-там.  Simple Smile

# 562
  • Варна
Записвам се
Скрит текст:
с този лосион.Не е кой знае какво като лосион,мирише добре,но нетрайно.Става Peace

# 563
В един от магазините на ДМ наблизо видях, че има намаление на олиата за тяло на Алверде. Намалени са на 6.60. Не знам дали е валидно за всички магазини, защото не видях подобна оферта в журнала. Аз да не изпусна намалението си взех олиото с кокос.  Simple Smile Имаше и с роза, някакво масажно, някакво за вана, но не погледнах подробно. Анти-целулитното олио обаче не го видях в намалените.
Иначе отидох за друго, но после ще пиша за него.

Преди малко си цвъкнах малко от олиото да видя на какво мирише. Като се размаже върху кожата, ухае страхотно - на някакви сладки (кокос, но на мен ми мирише на домашни сладки), направо да си хапнеш!  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 17:08 от HAPPY_QUEEN

# 564
  • София
Да, и антицелулитното с арника, май беше е в намалението. Всички ги видях тази сутрин на 6,60лв. Peace
Зачудих се и аз какво да си взема Thinking, защото искам да мога и за лице да го ползвам. Та от тоз' избор чак се затрудних, какво да избера и си излязох с празни ръце. ooooh!

# 565
Какво е това антицелулитно с арника?  Rolling Eyes Аз знам, че е с цитрон и розмарин.  Rolling Eyes Има и едно против стрии с не помня какво беше, но и него не го видях сред тези намалените. Може отделно някъде по рафтовете да го има намалено (дето си му е мястото де).  Rolling Eyes
Според мен стават и за лице тези олиа - защо да не стават? Като им видиш състава - то само природни масла и натурални есенции.  Simple Smile

http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/koerp … igung_pflegeoele/

Последна редакция: пт, 23 авг 2013, 17:21 от HAPPY_QUEEN

# 566
  • София
Да, точно така! С цитрон нещо си беше! ooooh!
Ама имаше и една арника, та ми се омеша съвсем кое какво беше. ooooh!
Ами притеснявам се да не запушват кожата и пр. newsm78
Искам да слагам и да си правя лосиони за чистене на лице. А, бе ако може и за готвене да става. Joy Joy hahaha

# 567
Да, и антицелулитното с арника, май беше е в намалението. Всички ги видях тази сутрин на 6,60лв. Peace
Зачудих се и аз какво да си взема Thinking, защото искам да мога и за лице да го ползвам. Та от тоз' избор чак се затрудних, какво да избера и си излязох с празни ръце. ooooh!
Има ли вече антиц. с арника в България?Ако да-в кой точно ДМ Mr. Green Praynig

# 568
Няма, няма.

kopche, за олиата дали запушват кожата - ами така казват, но дали е на 100% истина не знам. Може би някои запушват, други не.  Rolling Eyes Примерно аз като си махам грима със зехтин и не го мия след това, нито го забърсвам и си оставам с него, не са ми се запушвали порите. Даже имах 2 пъпки излезли да не казвам от какво и ми минаха от зехтина, завехнаха, без да съм ги мазала с нищо друго. А специално тези масла на Алверде не знам вече как ще се отразят на лицето. Може да си правиш нещо като 10-20-30 минутна маска, примерно.  Simple Smile Не знам обаче дали са подходящи за лице - доста силно са ароматизирани. Направо миришат много силно, с часове върху кожата. Това на лицето може да те задуши направо.  Laughing Иначе парфюмите им са от натурални есенции ама доста силно ухаят.

# 569
  • София
Не, не знам дали има в в България антицелулитно с арника, понеже не съм търсила такова.
Това в ДМ антицелулитното е с нещо друго, както става ясно от предишен пост. Wink
Моя грешка.

Общи условия

Активация на акаунт