Balea, Alverde, Catrice, Essence - 11 (Козметика от ДМ и Лили)

• 66 544
  • 705
  •   1
Отговори
# 540
  • софия
Спиралата на Астор и пудрата на МаксФактор, ми "грабнаха окото" от журнала, някакви отзиви.
Хумата на мен ми действа страхотно, знам че алверде има шампоан, а маска за лице с хума има ли.

# 541
Пудрата си купувах преди - 5-ти номер, прозрачна. Слагах я върху ФДТ, също на Максфактор, бях доволна! Не знам иначе, ако се ползва само пудрата, с цвят, какво е покритието. Ако някой има опит, да сподели!

# 542
Аз вече ползвам някои неща на Алверде и от всичко съм доволна - ползвам маслото с амарант, серума с годжи бери, тоник и измиващ гел с водорасли за нормална към комбинирана кожа. Само спрея за фиксиране и основата им за грим не ми допаднаха. Взела съм от травъл размерите за измиване с хума, да го ползвам докато съм на морето, надявам се и то да ми хареса.
Аз ползвам пудрата на Макс Фактор, не е нищо особено, ако кожата не е много мазна, вероятно ще си върши работата  Peace

# 543
Спрейчето за фиксиране на мен просто ми освежава лицето, но нищо повече... Sad Дори не знам какво очаквах от него  Laughing

# 544
Аз очаквах да премахва твърде видимия пудрен ефект, но не се получи.

# 545
Здравейте! Рових, рових, но... Дали alverde имат крем за лице, дневен с UV защита, дори и минимална...? Изключвам серията против слънце! Благодаря!
 А дали има някоя по- био марка от алверде в тези магазини?

Последна редакция: чт, 22 авг 2013, 14:24 от pletka

# 546
  • Пловдив

А дали има някоя по- био марка от алверде в тези магазини?
Био козметика - в "Лили"-тата може да намериш Веледа и Лавера, в ДМ - Алверде, Веледа, Лавера. Други не се сещам да се продават newsm78

# 547
AquaTofana на мен маската не ми щипе, но после усещах кожата си направо пресушена, явно от многото спирт в нея и не съм нанасяла много близо до очите, още като отворих пакета и почнах да мажа по бузите се наложи да примижавам и да поглеждам с едно око, че да си намажа цялото лице с нея.
По принцип навремето често купувах пилинг маски от Орифлейм и много ги харесвах, докато не ги смениха с тия новите. Сега има една  с лайм (поправете ме ако греша ама имат само една пилинг), която люти на очите по същия начин като Балеата - предполагам - пак много спирт.
Тези маски определено не са за мен - хем лютят, хем ми изсушават кожата, определено няма да повторя покупката, но ще пробвам останалите видове.
Може да не е от спирта. На Алверде в продуктите има спирт, но нито един не ми е лютял на очите.  Peace

Иначе и аз от Балеа не съм много доволна, но от Алверде съм по-доволна, но не от всичко. От някои неща на Babylove също съм доволна.

Днес ходих до Лили да си купя четка за руж намелена и едно червило като молив, но се оказа, че такова червило няма, а четката не е намалена. Намалението важи само за определени артикули, които ще бъдат спрени от есента. Имаше много красиви сенки, но съставките им не ми позволяват да ги ползвам за момента. Нищо не си взех.  Confused

# 548
Сега малко отзиви за продукти да дам. Не се разбрахме с минералния фон дьо тен на Алверде и го запратих в коша. ПЛюс това видях, че е матиращ, а на мен такъв не ми трябва. Това обяснява матовия финиш, по-тежката текстура и по-трудно размазване и лекото изсушаване на кожата. Не знам защо тези неща не ги пишат на български. След като отлепих бг етикета, отдолу се подаде на немски написано, че е матиращ.  Rolling Eyes

Взех си друг фон дьо тен на Алверде color & care make up, който е в тубичка. Много ми хареса! В разни сайтове за ревюта съм чела, че го дават с анти ейдж ефект, маскира фините линии. Не знам защо това пак не е написано на българския етикет. Добре че имам гугъл преводач, иначе нямаше да мога да се ориентирам изобщо! Та фон дьо тена много ми допадна. Идеално се разнесе с бютиблендъра на Ебелин (тип яйце), най-сетне открих продукт, който да се разнася идеално с него. Фон дьо тена е по-течен, след нанасяне известно време усещах едно изпъване на кожата, явно има лифтинг ефект. Замаскира ми фините линии по лицето, ефект по-добър от неговия еквивалент на Мейбълин, който ползвах до скоро, при това този на Алверде е на доста по-ниска цена - с около 13 лв по-евтин. На Алверде фон дьо тена струва 9 и нещо, няма и 10 лв за 30 мл. Онзи на Мейбълин беше около 22-23 лв за 20 мл. Та като покривност са почти еднакви - и двата са много леки, като бб крем повече отколкото като фон дьо тен, естествен вид дават. Този на Алверде като краен ефект повече ми хареса - като че с 1 идея малко повече приглажда кожата и покрива - изобщо много ми хареса! За този става въпрос:

Скрит текст:

Освен това снощи си ползвах душ-крема на Алверде за измиване на косата и днес косата ми изглежда много добре без да се налага да слагам олио.  Laughing Май и за шампоан ще си го ползвам, че от другите шампоани ми се разхвърчава много косата. Може да пробвам и на Бейбилав гела, че много го хвалят в други теми.

# 549
Взех си друг фон дьо тен на Алверде color & care make up, който е в тубичка. Много ми хареса!
И на мен! Peace Но в момента ми е светъл, защото имам още тен от морето. С много приятна текстура е, лек е, но е достатъчно покриващ, за да изравни тена, без да е много плътен.

# 550
Има различни цветове, аз си взех 40 - soft gold. По принцип съм доста светла, но сега съм хванала малко лешников тен.  Joy Малко по-тъмен ми е, но с пудрата отгоре става екстра. Тя е най-светлата и сега ми е 1 идея по-светла и става точно.  Wink
Чудя се обаче дали 20 номер - нещо с карамел беше, ще е по-светъл? Гледах, гледах (нямаше тестер) - и на сайта, и на лепенката на фон дьо тена изглежда по-тъмен от 40-ката.  newsm78 А и по принцип съм много светла, не вярвам най-тъмния фон дьо тен да ми е тамън, та си мисля, че 40-ката е по-светъл от 20 ката, ама знам ли.  Laughing Иначе 10-ката ми е светла. Бях си взела минерален 10-ка и за лятото ми идва доста светъл.

За справка: http://www.dm.de/de_homepage/alverde_home/alverde_produkte/produ … care-make-up.html

# 551
  • София
ПРИВЕТ МОМИЧЕТА
Да ви попитам и вас- някой ползвал ли е това
http://www.google.fr/imgres?q=essence+24/7+nail+base&sa=X&am … :429,r:1,s:0,i:85
дали наистина е дълготрайна,че ми омръзна да давам пари за база за лак и той да се бели на втория ден,без дори и да мия на ръка .... #Cussing out

# 552
AquaTofana на мен маската не ми щипе, но после усещах кожата си направо пресушена, явно от многото спирт в нея и не съм нанасяла много близо до очите, още като отворих пакета и почнах да мажа по бузите се наложи да примижавам и да поглеждам с едно око, че да си намажа цялото лице с нея.
По принцип навремето често купувах пилинг маски от Орифлейм и много ги харесвах, докато не ги смениха с тия новите. Сега има една  с лайм (поправете ме ако греша ама имат само една пилинг), която люти на очите по същия начин като Балеата - предполагам - пак много спирт.
Тези маски определено не са за мен - хем лютят, хем ми изсушават кожата, определено няма да повторя покупката, но ще пробвам останалите видове.
Може да не е от спирта. На Алверде в продуктите има спирт, но нито един не ми е лютял на очите.  Peace
Учудена съм ако си ползвала тази маска, че на теб не ти люти, при все че често казваш, че даден слънцезащитен продукт ти люти на очите, на мен същият не ми люти  newsm78

Иначе и аз от Балеа не съм много доволна, но от Алверде съм по-доволна, но не от всичко. От някои неща на Babylove също съм доволна.

Днес ходих до Лили да си купя четка за руж намелена и едно червило като молив, но се оказа, че такова червило няма, а четката не е намалена. Намалението важи само за определени артикули, които ще бъдат спрени от есента. Имаше много красиви сенки, но съставките им не ми позволяват да ги ползвам за момента. Нищо не си взех.  Confused
Точно от спирта е, ти като им погледнеш само съставките - първите две са два различни вида алкохол.

# 553
Има различни цветове, аз си взех 40 - soft gold.
Ъъъъъ 40 е за негри, бре! Joy  Joy Моят е 20 и ми се струва, че ще ми е добре точно както дълготрайния ФДТ на Есенс да смесвам 20 със следващия номер, но ще видим като избелея, че забравих вече как стоеше точно. Embarassed

Аааа, сега видях таблицата с цветовете, начи съм в грешка. Е, 20 е моето и май ми е добре.

# 554
Как ще е за негри, бе?  Joy Аз съм толкова светла, но като сложих от вътрешната страна на ръката, цвета беше почти същия. ВИж на линка, който съм дала - изглежда по-светъл от 20-ката. На мен ми е малко тъмен де, но не с повече от 1/2 - 1 тон. Не ми се вярва да е чак толкова тъмен, по принцип аз съм доста светла.  Rolling Eyes Но пък нямаше тестер на 20-ката и не посмях да взема.  Rolling Eyes
Я дай линк към някаква жена с подобен тен какъвто дава 20-ката, за да се ориентирам горе-долу.  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт