Почивка в Доспат

• 4 966
  • 11
  •   1
Отговори
Здравейте,незнам дали има тема за Доспат,не видях,затова може ли някой ,който е ходил да препоръча къща за гости или бунгала,разгледах доста сайтове,но не мога да реша.Ако някой има впечатления да ми помогне в избора.Там има ли къде да се храни човек,или трябва да си носим храна?

# 1
Никой ли не е ходил в Доспат?

# 2
  • София
Преди няколко години ходихме в Доспат и нощувахме във Вила Тихия кът. Към вилата има ресторант, в който готвят много вкусно и затова винаги там се хранехме. Другото предимство е, че това семейно хотелче е на тихо място. За другите хотели в градчето не мога да дам отзиви. Дано съм ти помогнала  Peace

# 3
Благодаря!

# 4
Преди  3 години бяхме в Доспат.Тръгнахме с резервация за хотел/ вила Класик - но бързо се отказахме- трябваше да спим в стая на 2 метра над кокошарника , патарник и т.н  - с обща баня .... - въобще изненади, за  които не ни бяха казали докато правех резервацията и естествено се отказахме .
Поразтърсихме се - в Тихият кът нямаше места - настоях да разгледам  и влязох в една от стаите  в която очакваха гости - беше доста прашно .Попитахме в съседната къща  /ако някой има координати - нека пише/- посока центъра - изглеждаше страшно прилично отвън,  с толкова много цветя в градината и по терасите - за съжаление и тя беше заета. Над тях е  хотел Емилия - в него  имаше  места - не ни се търсеше повече ,след изминатия  път бяхме уморени  и останахме там . Плюсовете му са  - големи стаи + още по - големи бани, с прекрасен изглед  . Но за  4 нощувки никой не дойде да изхвърли поне кошчето.... .
Относно храненето -в Тихият кът кухнята бе добра, особено мекиците за закуска .Едната вечер бяхме в едно ресторантче Орфей.. в резюме - страшно евтино ,вкусен  айран от домашно кисело мляко /смес краве+овче/, но ако си поръчаш нещо различно от скара- ще се разочароваш .... готвачът има още да се учи...Като цяло Доспат е много спокойно място, хората там са  отзивчиви , приятелски настроени ,а самият град е  сравнително по-евтина и по-скромна  /хотелите са по нисък клас /дестинация сравнена с Девин, но природата е уникална.

# 5
След морето и навалицата там искаме сега да отидем някъде където е спокойно и релаксиращо,гледах снимки от Доспат и ми се струва много красиво и уникално.

# 6
Някой да знае пътя Батак-Доспад как е,защото минавахме от там юни и беще в ремонт,на места имаше и свлачища.Интересувам се и от къде се минава за Сърница,защото там съм си набелязала едно местенце....Ето го и него http://romantika-bg.com/

# 7
Страхотно изглежда комплекса,Сърница и Доспат близо ли са едни от други?Но щом са все на язовира сигурно са в близост.

# 8
Миналата година по това време бяха доста напреднали в асфалтирането на пътя от Доспат до Сърница. Преди няколко години сме ходили до Сърница  през Батак и положението беше истински батак. Самата Съpница много ми хареса. Изпаднах в други времена. По-точно казано - в безвpемие.  А за разстоянието - погледнете една карта и ще видите за какво разстояние става въпрос. Все пак е планинска местност и са завои. Не е толкова близо.
В Тихия кът и къщата до него дават стаи под наем. Гледката към язовира е много красива. Като цяло в градчето и околностите хората са изключително приветливи и мили.

# 9
  • Пловдив
Миналата седмица бяхме на почивка в Доспат. Препоръчвам бунгалата на комплекс Лейк Вю -има реновирани и нереновирани бунгала . Не е точно на язовира ,но е близо на около 80-100метра. Бунгалата са разположени във борова гора и е сенчесто. Има и басейн със заведение към комплекса където можете се храните.Басейна е студен обаче , слетобяд става за плуване. Препоръчвам сладкарницата на Доспат и ресторант Тихия Кът за хранене.

# 10
  • Sofia
Ние другата седмица ще бъдем в комплекс Ива. Намира се откъм Сърница. Ако някой има инфо ще съм му благодарна.

# 11
Някой ходил ли е във Вила паркс Сърница зайте мнение за там?

Общи условия

Активация на акаунт