Математически турнири - 23

• 73 754
  • 737
  •   1
Отговори
# 525
  • София
Благодарности и от мен! newsm51

# 526
  • София
А аз благодаря от името на всички останали, които все още не са изразили писмено своята признателност. За тези, които не желаят да се присъединят към общата благодарност, предлагам да направят това с лично съобщение до Ирина.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 06:47 от Elfi

# 527
Някой има ли информация за състезанието "Математика без граници", проведено е на 23 октомври/ първи кръг/Не успях да открия никаква информация, интересуват ме задачите за втори клас?

# 528
Някой има ли информация за състезанието "Математика без граници", проведено е на 23 октомври/ първи кръг/Не успях да открия никаква информация, интересуват ме задачите за втори клас?
На официалната им страница пише: " В удобен за училището ден в периода от 21 до 27.10.2013 г. училищата провеждат състезанието.".
Едва ли ще публикуват задачите преди изтичане на този срок.

# 529
Здравейте! Къде мога да намеря задачите от Турнира по математика “Димо Малешков” за ученици от ІІ до VІІ клас? Моля, ако имате задачите, публикувайте ги!

# 530
Аз реших, че вече е минало, защото децата от нашия клас се явиха на 23.Х.
Моето дете пропусна това състезание, но са ми любопитни задачите, ще следя на страницата.

# 531

Информация... не, само впечатления. Разочароващ подбор на задачи, предвещаващ купища максимални резултати. Моето хлапе не е пропуснало да обърка една, в последно време не е особено съсредоточен на лесни задачи с избираем отговор, но мисля, че ще има много максимални резултати, което за мен обезценява в някаква степен  състезанието.

ПС - Не съм виждал задачите, базирам се на впечатленията на детето.
ПС - задачи от Малешков за 7-ми клас мернах в 7-мокласната тема. За други класове не съм виждал, и за мен биха били интересни шестокласните.

# 532
  • ride my bike...
Moeто дете ще се явява след 3 часа на "Математика без граници" за втори клас .Сега разбирам, че някъде е проведено.
После ще напиша неговите впечатления.

Дъщеря ми беше вчера, но тя е 5-ти клас.

Последна редакция: нд, 27 окт 2013, 09:50 от Laluni

# 533
Благодаря на *Ирина*   Hug
Сега ако някой даде и отговорите за 3 клас, цена няма да има. Mr. Green

# 534
Сега ако някой даде и отговорите за 3 клас, цена няма да има. Mr. Green
2011 - А В Г Г Б А Г В А В 4 3

2012 - В Б В В Г А Г А В В 16 9

# 535
Благодаря Дидева. Hug

# 536
Здравейте,
Не успявам да открия отговори на задачите от 2011 и 2012 г от "Паисий Хилендарски" за трети клас. Бихте ли ми помогнали?

# 537

На този линк има задачи и отговори от 2 до 8 клас.

http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=43

# 538
  • София

На този линк има задачи и отговори от 2 до 8 клас.

http://www.mathematicalmail.com/category.php?id=43

Благодаря за задачите. Имам сериозна забележка по отношение на превода:

4-ти клас:

Задача 15. При деление с цяло число възможните нечетни остатъци са 1007. Тогава
делителят е:
А) 2013 Б) 2014 В) 2016

Задача 17. В един клас има 23 ученици. Всеки от точно седем ученици от тях имат по-
малко от четири бонбона, а точно 18 – повече от два бонбона. Колко ученици от този клас
имат повече от три бонбона?

# 539
  • най-шареното място
Вероятно ще ги публикуват следващата седмица. А явилите се деца май ще получат условията до няколко дни.

Общи условия

Активация на акаунт