Математически турнири - 23

• 74 568
  • 737
  •   1
Отговори
# 165
  • София
Банално се записвам в темата след лятната ваканция. Поздравления за децата, които са решавали през лятото и са се състезавали! И в тази връзка да попитам те сами ли решават да се лишат от част от ваканцията си, вие или учителите ги мотивирате, или те сами имат амбиции за успехи?

# 166
Знам за такива случаи преди години, когато кенгуруто започваше от втори клас.
Вероятно и сега може, не знам за подробности, но обикновено като записваш даваш има и клас, а това не се проверява, та на практика можеш да добавиш клас. Ако искаш да си личи, че е година по-малко детето в класирането /незнайно защо де Simple Smile/ трябва да питаш Simple Smile
Ми не, не държа да се класира изобщо. Просто да се почувства като на състезание и все пак да му се наложи да си размърда това, което му е между ушите. Той в момента започна първи клас, но математиката му се отдава. Събира и изважда многоцифрени числа, знае голяма част от таблицата за умножение, справя се и с логически задачи. Не съм го тормозила и натискала да решава задачи, просто му харесва. На практика знанията му покриват абсолютно материала за първи срок на втори клас (то за първи е само събиране и изваждане до 20). А така и така до коледа има доста време.

# 167
Не съм чувала да има проблем първокласник да се яви с второкласниците на състезание, в което няма група за първи клас. Ако сте от София, първото състезание е СМТ, който се провежда през ноември. Едва ли ще изпуснете кой знае колко, ако детето не се яви с второкласниците на " Черноризец Храбър" преди това.
Можеш да го пробваш на задачи за втори клас от турнирите и да се ориентираш как се справя, тъй като е възможно  едно представяне под очакванията на детето да го обезсърчи за понататъшни участия.
Аз лично не бих бързала. В първи клас има достатъчно други неща за правене.

# 168
  • у дома
При нас Коледно математическо състезание за първи клас няма-незнайно защо,като по принцип си има задачи и за първи клас и съм виждала деца от първи да се състезаван с тези от 2-ри,съответно  и решават задачите за втори...

# 169
# 170

Резултатите ще бъдат обявени на сайта на състезанието до понеделник 14.10.2013 г.. Дипломите и наградите на първенците ще бъдат изпратени по пощата до съответните училища.

Това не ми харесва. Децата се кефят на подобни състезания, когато има церемония с награждаване в рамките на самото състезание.
Тъпо е да бият път до Габрово за 90 минути решаване и да няма празненство и награждаване... Защо така е написано Sad

# 171
Резултатите ще бъдат обявени на сайта на състезанието до понеделник 14.10.2013 г.. Дипломите и наградите на първенците ще бъдат изпратени по пощата до съответните училища.

Това не ми харесва. Децата се кефят на подобни състезания, когато има церемония с награждаване в рамките на самото състезание.
Тъпо е да бият път до Габрово за 90 минути решаване и да няма празненство и награждаване... Защо така е написано Sad
И аз все се чудя защо не направят награждаване на следващия ден.Откакто следя състезанието ( вече пета година) винаги е било така. Хубавото е, че от няколко години има медали. Преди имаше някакви предметни награди - тениски, часовници... А габровските участници си получават грамотите от състезанието по Коледа.  Grinning

# 172
  • София
Има ли някъде задачите (4-ти клас), давани на "Хитър Петър" в последните 2-3 години?

# 173
абе аз май ги имам всички, ама си строших дясната ръка в Созопол и не мога да пиша от компютъра, на който са задачите, а само от лаптопа. Ако не се намерят ще се постарая да проверя вечерта

# 174
  • София
Има ли някъде задачите (4-ти клас), давани на "Хитър Петър" в последните 2-3 години?

Има ги всички, заедно с отговорите, на сайта на състезанието:
http://www.smb-gabrovo.free.bg/

# 175
  • София

Има ги всички, заедно с отговорите, на сайта на състезанието:
http://www.smb-gabrovo.free.bg/

Блгадодаря за сайта. Опитах с него, но не ми се отварят линковете.
Намерих задачите от 2012 и 2011, но без отговорите. Сякаш е достатъчно засега. Ако може някой да изтегли и постне отговорите, ще съм благодарна, ако не - ще решавам и аз.

# 176
Странно. При мен се отварят. Я пробвай така.
http://www.smb-gabrovo.free.bg/files/2012-10-14-HP_2012_4.pdf

# 177
  • София
Дидева, линкът, който си дала, го отворих. Това са задачите от 2012 /поне аз това виждам/. Отговорите има ли ги някъде /както и отговорите за 2011/ ?

# 178
Дидева, линкът, който си дала, го отворих. Това са задачите от 2012 /поне аз това виждам/. Отговорите има ли ги някъде /както и отговорите за 2011/ ?
На същото място. Ще ти пиша на ЛС.

# 179
  • София
Дидева, кога ще е СМТ или още не е уточнено?

Общи условия

Активация на акаунт