Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 914
  • 725
  •   1
Отговори
# 360
Може да сте прави, а аз да съм изкукала вече.Не помислих, че това не е заповед на училището, а на министерството може би.Хубавото на споделянето е, че ми отворихте очите и ми спестихте ходене до фотото.Благодаря!  bouquet

# 361
  • София
то и снимките на фотото не са вече толкова грапави, на нас винаги ни се замазва печатът на бележниците.

# 362
  • Варна
Аз от години го снимам на кабинките по големите магазини.
Тази година ни искаха при ваденето на ЛК един брой и от тях ще използвам за бележника и УК.

# 363
До сега сме давали снимки от автоматите на Кауфланд и не е имало проблем. Сам си ги прави за една минута. Би трябвало и сега да стане...но да видим днес на РС да няма някакви изисквания да са с униформи...

# 364
Учебникът по немски плюс първа тетрадка - 50 лв и малко отгоре...
Добре, че намерихме останалите учебници сгодно.
Надявах се тази година в парично отношение да акцентирам върху седмокласника, но... сметките ми май са правени без кръчмар.

# 365
  • София и там където не се пуши
.но да видим днес на РС да няма някакви изисквания да са с униформи...

Не би трябвало , то толков много се реже от снимката, че кой ще познае с какво си облечен.

# 366
  • my own world....
И аз като G.D. се извинявам за локалното инфо, но все пак ще сложа новината: Учебната година в НГДЕК ще бъде открита на 16.09.2013 от 09:00 часа в Аулата на Софийския Университет

# 367
  • Майничка
.но да видим днес на РС да няма някакви изисквания да са с униформи...

Не би трябвало , то толков много се реже от снимката, че кой ще познае с какво си облечен.

При нас в няколко фотостудия правят комплекти снимки за ученици - 7бр., два в паспортен формат - за досието и 4 малки (двете се събират на мястото за паспортен формат и не се налага рязане) - за бележник, ЛК, транспортна карта и нещо друго (карта за БДЖ, ISIC), както и една по-голяма - за семейния албум. Всичкото къде 5-6лв. май излизаше.

Такаа, малко идеи да поискам - обмислям нещо, в което, по време на час, да събирам "айшета" (айфони, айпади, смартфони, таблети и прочее утвар, която се използва не само с развлекателна цел, ами си е доста функционална за преписване). Урожаят обикновено варира от 3-4 докъм 15-16бр. Въртеше ми се нещо като кутиите за чай в Макдоналдс, но размерите на джаджите са твърде нееднородни. Чудя се дали ако предупредя младежите да се обзаведат със силиконови калъфи, един прост, подплатен пластмасов или ратанов панер ще ми свърши работа?

# 368
  • my own world....
На масата пред теб като на сергия не върши ли работа - хем да се терзаят, че ей де е пищова, пък не могат да го пипнат  Twisted Evil

# 369
  • Майничка
Цъ, масата е малка, като сложа дневник, тефтер и касетофон, се заема почти на 100%, а и много биха ги разсейвали. Миналата година ги слагах в едно свободно квадратно "гнездо" на библиотечка, но там се събират докъм 6-8 максимум, а не върви да ги трупам на втори ред - няма преграда отпред. Сега искам там да пъхна някаква кутия за "карцер".

Което ме подсеща - най-добре обзаведете тинейджърите с дуракоустойчиви калъфи за айшетата и протектори за отпред. 50% от смартфоните на 8 клас миналата година, до началото на втория срок вече бяха с пукнат екран. По-големите са доста по-внимателни.

# 370
gargamela, мисля, че нещо подобно ще ти свърши работа.

http://jysk.bg/shranenie/koshnici/pleteni-koshnici-i-dr/koshnica … 2-estestven-cvyat

жалко, че не всички учители събират тези "айшета" Simple Smile

# 371
  • Майничка
Мерси, за нещо подобно мислех и аз. Laughing

Ми то и аз не бих, ако чавето просто си е бучнало слушалката на мп3-ката и си слуша нещо, което не стига до останалите, не ме бърка особено - ако не разбере в момента, ще се наложи да порине после.

Ама 3 реда да се въртят да му гледат снимките в сураттефтеря, да си пращат снимки на верните отговори на тест или да ми ровят в гугъл за правописа на думи по време на диктовка, хич не ме радва. Mr. Green

# 372
Адаш, едно Джъмбо вероятно ще помогне в избора на  " събирачница". А иначе идеята ти е повече от удачна. В училището на по-малкия ми син по едно време се опитаха да забранят носенето на  телефони с интернет. Родителите обаче контрираха - ами свалете wi fi от сградата... и така и нищо не се направи по въпроса. Голяма болест е този интернет. Ползва се за всичко друго освен по предназначение. Децата редовно гледат вчера обсъжданите идиотски филмчета на телефоните си, тъй като на повечето родителите не одобряват гледането им в домашни условия. Те обаче са му намерили майстора.

# 373
  • София и там където не се пуши
И за тези които искат да се отърват от неизползуваните водни боички на децата - мацаш и накрая лак на водна основа http://media.snimka.bg/s1/1791/029825862.jpg?r=0 имам още изпълнения, ама не съм ги снимала.

Кутия от обувки е.

# 374
Обърнете внимание на бележниците и личните карти, на новите, издадени тази година, пише МОН, а не МОМН.

Общи условия

Активация на акаунт