Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 379
  • 725
  •   1
Отговори
# 405
  • Пловдив
Нашият осмокласник тръгна на опреснителни уроци по математика.
А за музиката у нас - слуша се със слушалки, аз искам спокойствие, когато съм вкъщи.
Проблем с дисни вече нямам - всички детски канали са с парола. Че то по-добре за фон да си пуска турски сериали, поне не са толкова малоумни.
И ме сърбят пръстите да сложа парола на компютъра от следващата седмица.

# 406
  • Майничка
Гадината аз  bowuu още не съм оправила телевизора. Ще станат 7 или 8 месеца вече без гадния Дисни. Mr. Green Каката мрънка само за Нейчъръл Уайлд, намазва чат-пат у баба си. Малката за нищо не мрънка, в "нейното" компютърно време си гледа цензурирани филмчета и така...

# 407
Дисни канала и другите подобни сме ги кръстили Американската чалга Laughing
И ние преговаряме, че моята девойка се е притеснила, че входящите ще са първата седмица. От къде това инфо newsm78 не знам

# 408
  • I want it all and I want it now.
Инфото, май е от форума за входните нива  Laughing Доколкото разбрах, ще имат преговор на материала и чак тогава ще правят нивата. Няма страшно  Peace От кабелната бяха спря ли детските канали, но скоро пак ги пуснаха. Моят доста се ровичка така ,че при нас паролите не важат. Заплашила съм , че ще я спря телевизията и за сега ми вярват и се ограничават.  Wink

# 409
Никакъв преговор не прави младежът. И аз не го тормозя. Като знам каква тежка година го чака, нека си почива докрай...А и в осми клас приоритетът ще е немският език, както миналата бяха Бел и мат.

Колкото до Дисни - гледат и не забранявам. Първо защото забраненото е сладко и ще го търсят много повече. Второ, защото живеем в 21 век и няма как да избягат от тези филми, които не виждам с какво ще са заменени, може би с тъпотиите по комунистическо. Чета по форума и такива отклонения. Wink И трето и най важно - не си подценявам децата и знам, че няма вероятност да подражават на нещо, което осмиваме вкъщи. Но за разтоварване, гледат. И през ум не ми  минава, че турските бози са по-възпитателни , изумена съм как изобщо ще хрумне на разумен човек да втълпява на младежи подобни остарял бит и култура , та и морал. Wink

# 410
Евалла, како, машалла, бате, akıllı konuşma!

Ваканцията е за разтоварване. Ще преговаря от 16-ти. Ако съм на работа и имам пуснат отпуск не ми се чини нормално да ме привикват служебно. Погледнах го така и го оставих да мърда- каквото ще да гледа, да си тренира там, където си ходи, да излиза вечер, да си чати. Без друго е последна седмица.
Такива неща няма как да забранявам, от толкоз народ наоколо все ще намери къде да зяпа, ако иска и каквото иска. Моят обича да си изтегли някой филм и да си го гледа след 22.00 часа у нас, като се прибере, докато чопли слънчоглед. Не му отнемам лятно време това удоволствие.
От 16- ти в сила влиза изпълнението по Тайм бос-а с часово разрешение за достъп, заинтересованите са уведомени в законния срок. Минала е касация, не подлежи на обжалване.

Последна редакция: чт, 12 сеп 2013, 16:33 от Judy

# 411
Привет! Вече 3-та неделя ще ходим на опреснителни уроци по математика. От 2 дни, сяда на компютъра до 20 ч. вечерта, а не до 02-03 ч..
Днес, звъннах в гимназията за да ги попитам за първият учебен ден, казаха ми 10 ч. и започват 1-ва смяна, пропуснали са да си актуализират страницата.
 А, пък телевизорът й е винаги усилен, даже я заплаших, че ще я водя на ушен лекар.

# 412
Дами, някой да има информация за МГ - Варна, в понеделник от колко часа ще са? Много ми е притеснено да не се засече с първия учебен ден на първокласничката

# 413
Нямам си идея как един нормален пубер, след побъркващия седми клас, ще отдели време между компа и топките за преговор през лятната ваканция  Grinning

Ние видяхме зор да го накараме поне малко от задължителната литература да прочете.

По мъжки да споделя и аз.  Wink
Не му виждам очите между футбол, колело, стари и нови съученици. И по-добре, че само ми къса нервите Laughing Laughing Laughing
Това с преговарянето ми е в повече - за всяко нещо си има време - след 16-ти. Книги прочетени: горе-долу. имаме сделка "Крадецът на праскови" срещу три романа на Дан Браун. Когато му дойде времето, ще прочете и "Крадецът...". Препоръча ми "Дамата с рентгеновите очи". Прочетох го. Потресох се. Не искам да се правя на литературен критик, но вярвам, че подобен текст...ще спра до тук.
Родителската мина. Униформата ще се поръчва допълнително, учебниците ще се уточняват (купуват) допълнително. Предупредил съм го, че не се спазва изискването за настъргани моркови през първия учебен ден и може да бъде ударен от цял. Готови сме . Отчетох се и аз. Grinning

Успешна година на всички зайци и техните любещи родители.  newsm10

# 414
  • Варна
Дами, някой да има информация за МГ - Варна, в понеделник от колко часа ще са? Много ми е притеснено да не се засече с първия учебен ден на първокласничката

Нищо не знам по въпроса. Последните два дни тече записването на големите и е лудница в у-щето (ходих вчера за вратовръзка). Утре трябва да качат официално инфо. Това, което знам (неофициално) е, че трябва да са първа смяна, което предполага на 16-ти да ги искат в 09.00 или 10.00. Все пак има и друго школо след нас.
Искали ги с риза, вратовръзка и панталон (пола).
Моя младеж вече си избра различен от традиционния възел за вратовръзката за 16-ти. Тъй като всички щели да са еднакви да има нещо, по което да се различава  Joy (сякаш някой ще му види възела).

# 415

Това с преговарянето ми е в повече - за всяко нещо си има време ...
+1, +3,14 даже Simple Smile
Необходимите документи и желание за започване на новата учебната година са налице, липсват пъпките Simple Smile За едно лято най-голямата ми дъщеря е пораснала не само физически, а всякак...

# 416
  • София, Младост 2
Препоръча ми "Дамата с рентгеновите очи". Прочетох го. Потресох се. Не искам да се правя на литературен критик, но вярвам, че подобен текст...ще спра до тук.

У нас само аз съм прочела нещо от задължителната им литература, но конкретно за този текст имах същата потресителна реакция... Shocked Stop Ни-що не е чел, нито е преговарял моят младеж... Embarassed Blush

Аз сега драматизирам ужасТно с курса му след училище, защото го записах, преди да изчакам да излязат програмите и коя смяна е... и се пада така, че точно в деня, в който трябва да ходи на курс, имат четири блока! Последният блок е физическо... Rolling Eyes Но съм сигурна, че господинът никак няма да е щастлив, ако тръгна от първия ден да го моля да пуска детето цял срок с половин час (от 80-минутния блок) по-рано... Много ме тормози тая работа, ама аз съм виновна, естествено.

# 417
  • Майничка
Няма да ми барате Светослав Минков, ей! Naughty
Уникален е той, един същи Чудомир на абсурдната фантастика!

Бях в 6 клас когато излезе сборникът от "Галактика", няма такъв хилеж просто. В компанията ми му бяхме луди фенове, непрекъснато вмъквахме негови цитати от типа на "шества по Главната като възкръснала из гроба Семирамида", "зрителният фокус на омайните му очи пак се измести в някаква блуждаеща далечина" (това за един учител, чийто поглед се разфокусираше, като се поразсееше нещо), "мустаци в стил Менжу" и "вежди Божествената Грета".

# 418
Нищо от задължителната литература не е прочетено. "Ще чета, ако се наложи!" - мъжки и женски отговор. "Стига си се стягала, нали знаеш, че се оправяме".... Иначе брой книги прочетени - доста.

# 419
Здравейте,
по време на кандидат-гимназиалната кампания много Ви четох,
но не съм писала. Помогнахте ми много по време на онези вълнения - благодаря!

Имам син и дъщеря - близнаци.
Дъщеря ми е приета в СМГ, синът - в 91НЕГ,
тогава всичко мина гладко - още на 1-во класиране, записахме се и забравихме,

но сега ми възникнаха въпроси, във връзка с откриването на учебната година, и понеже за 91НЕГ тук няма тема за информация, а и двете училища нямат униформи, нито предварителни родителски срещи,
да попитам - как ще ги изпратите облечени гимазистите за 1-вия учебен ден - "formally", "casual"? Цветя? Друго? Simple Smile))

Общи условия

Активация на акаунт