Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 379
  • 725
  •   1
Отговори
# 420
Здравейте,
по време на кандидат-гимназиалната кампания много Ви четох,
но не съм писала. Помогнахте ми много по време на онези вълнения - благодаря!

Имам син и дъщеря - близнаци.
Дъщеря ми е приета в СМГ, синът - в 91НЕГ,
тогава всичко мина гладко - още на 1-во класиране, записахме се и забравихме,

но сега ми възникнаха въпроси, във връзка с откриването на учебната година, и понеже за 91НЕГ тук няма тема за информация, а и двете училища нямат униформи, нито предварителни родителски срещи,
да попитам - как ще ги изпратите облечени гимазистите за 1-вия учебен ден - "formally", "casual"? Цветя? Друго? Simple Smile))

Честито! И моите са близнаци - момче и момиче, ще бъдат в едно училище, но в различни класове, всеки сам си се класира - 9 ФЕГ. И те искаха в различни училища, но в крайна сметка решиха да направят компромис с желанието си за разделяне, тъй като харесаха гимназията. По темата за облеклото в първия учебен ден - на родителската среща и в двата класа предупредиха за целенето с моркови и зеле, което е още по-ожесточено, ако си се издокарал официално. Така че - дънки и блузки.
И двете учителки намекнаха, че е хубаво да се украсят новите стаи с цветя в саксии, та съм поръчала вече подходящи цветя, които ще носят на първия учебен ден.

# 421
  • Майничка
Дънки или тъмен, спортен, ленен панталон, потник и отгоре карирана риза. По-вероятно е да са дънки, защото го дават бахъресто при нас (в сравнение с обичайните 20-22 градуса сутрин).

За китките - клоним към саксия, но може и да я заменим с нещо, аранжирано на гъба, от тези, които могат да се слагат и на плот. Делят сградата с друго училище, не видях саксии на родителската.

# 422
Уpа! Вече имаме разпределение по паралелки и класни ръководители.Часът и мястото са известни за първия учебен ден, остава осмокласникът да се яви. Униформата е готова, изгладена, ще купя една китка и ....".да се учи, да сполучи"

# 423
  • 1st floor
Ние си имаме и програма вече... bowuu

# 424

но сега ми възникнаха въпроси, във връзка с откриването на учебната година, и понеже за 91НЕГ тук няма тема за информация, а и двете училища нямат униформи, нито предварителни родителски срещи,
да попитам - как ще ги изпратите облечени гимазистите за 1-вия учебен ден - "formally", "casual"? Цветя? Друго? Simple Smile))

ябълка, аз смятам, че едно официално облекло ще натежи допълнително на новата ситуация за децата - ново училище и клас. Затова ще оставя младежът сам да си избере подозирам, че ще е с дънки и суичер.
Но преди три години, когато баткото беше заек в НЕГ имаше съученици по костюм, така че наистина няма проблем с дрехите, който както го усеща.
А тържеството на първия учебен ден в Нег не е нищо особено, така че споко. Май нашето вълнение е повече, в училището всичко е рутина. Не дават да се хвърлят моркови, много е строго. Дори големият се отказа да бомбандира брат си, голям страх от директорката...

Колкото до темата за 91НЕГ, доста пъти се изкушавах да пусна такава. Та ако мислите, че е нужна, да го направим . Русалке, включи се моля с мнение по въпроса, знам че не ти е до това, ама драсни някой ред. Сори за спама.

# 425
  • София

ябълка, аз смятам, че едно официално облекло ще натежи допълнително на новата ситуация за децата - ново училище и клас. Затова ще оставя младежът сам да си избере подозирам, че ще е с дънки и суичер.
Но преди три години, когато баткото беше заек в НЕГ имаше съученици по костюм, така че наистина няма проблем с дрехите, който както го усеща.
А тържеството на първия учебен ден в Нег не е нищо особено, така че споко. Май нашето вълнение е повече, в училището всичко е рутина. Не дават да се хвърлят моркови, много е строго. Дори големият се отказа да бомбандира брат си, голям страх от директорката...

Колкото до темата за 91НЕГ, доста пъти се изкушавах да пусна такава. Та ако мислите, че е нужна, да го направим . Русалке, включи се моля с мнение по въпроса, знам че не ти е до това, ама драсни някой ред. Сори за спама.

Що да не ми е? Laughing Не са ме затресли още седмокласните страсти. Има време hahaha
Ами и на мен идеята  ми се струва добра, има си теми за английските, има за ФЕГ, за  НПМГ, за 73 СОУ,  за НТБГ, за СМГ, за АК и т.н. Предполагам, че няма проблем да направим такава и за 91 НЕГ. Единствената тема в момента, в която може да се пише по въпроси, касаещи НЕГ, е тази сравнителната със 73-то СОУ. Но тя все пак е с друг нюанс. Наистина по-хубаво би било да си има отделна, в която да се обсъждат конкретно учебници, програми, схеми за разпределения по класове през годините, видове паралелки, профилиране, преподавателски състав, изпита  за лайстунг след 8 клас, сертификатния изпит в 12 клас , допълнителни клубове по интереси, ако щете и самата атмосфера  в училището и  т.н.

Даже ще се престраша и ще я пусна след малко.  Пък ако има проблем или пък не е в правилния подраздел, модераторите ще реагират. Hug

Последна редакция: пт, 13 сеп 2013, 10:15 от пенсионирана русалка

# 426
 Shocked Twisted Evil на нашата РС така наплашиха децата Sad едно припадна!!!

# 427
  • I want it all and I want it now.
Днеска сам е седнал и е преговорил задачите по математиката. Laughing

Моят ще ходи с дънки и тениска. Може да взема и едно цвете за класната, но първо ще го попитам дали иска да го носи.  Wink

gold__  Shocked Какво толкова ви казаха ?  Peace

# 428
  • Варна
Злато,как така? Вашата РС с децата ли беше? Rolling Eyes
Моя захапа с математиката.Реши 2я тест от Коалата,само с една грешна зад. Мозъка заработи. Twisted Evil

# 429
  • Майничка
Shocked Twisted Evil на нашата РС така наплашиха децата Sad едно припадна!!!

Стига бе! Shocked

# 430
@Divana
@gargamela
@paleto

- благодаря за мненията,
значи ясно - дънки и тениска Simple Smile

тя, щерката явно е подразбрала, че официалните облекла много-много не се котират,
защото се беше спряла на една рокля, после обаче гледам - приготвила изпокъсаните дънки.
синът ми е лесен - каквото му сложа на стола - това облича Simple Smile

# 431
нашите изрично обясниха - бяла блуза, тъмен панталон и враторвъзка.
И ние си имаме клас. Синът ми е безкрайно щастлив. В един клас е с дете от стария му клас, заедно са от 1-ви. Общо от стария клас са 4 деца - две са разделени в различни паралелки, моят е с четвъртото заедно. Меракът му за учене нарастна неколкократно, днес не го свърта на едно място.
Запознал се е с класната си ръководителка, много е впечатлен. Дано все така да им върви!

# 432
ЕнтусиазЪма го тресе и моя CrazyОсобено като вече се запозна с господин класния, много е впечатлен от него и му се започва учебната година bowuuНооо при малкия човек нещата са на другия полюс Wink

За облеклото на 16.ти сме купили дънки, риза и кецове-евентуално ще метне и един суичър/как се пише  Joy тази дума?/

# 433
  • София и там където не се пуши
То си зависи и децата в какво ще се чувствуват по-добре. Малко тия дънки опростя съвсем нашето участие, ама беднотия какво да се прави, масово се гледа съчетанието дневно и официално облекло.

Иначе  в училището на голямия НПМГ повечето осмокласници си бяха с ризи, но имаше и с тениски. Имаше и с официални облекла имаше и с костюми. Зависи кой какво може да си позволи. Но да ми спорят, че костюма не е добре, ами като не може да си го позволим при разстящи деца, така си е. Кой може да се изръси толкова.

# 434
Ох, Дороти, то не е само до това дали можем да си позволим костюм. При нас, напр., е въпрос на "тренд".  Simple Smile- представи си- всяко по дънки, моето, дето без друго стърчи- с костюм... И с бой няма да го позволи той това нещо.
Иначе костюмите на баща му ще да са му къси и ако се наложи,  сиреч ако някога бъде задължен, ще да се наложи покупка...
Той обикновено излиза с дънки и риза /изключвам излизане по спортни мероприятия или с топката вечер/.

Общи условия

Активация на акаунт