Осми клас съм вече аз :D Тема 31.

• 36 368
  • 725
  •   1
Отговори
# 435
  • my own world....
Моята беше решила да ходи с рокля, но от 2 дни си повтаря, че ще е с дънки. Не се и опитвам да налагам мнение, само се опитвам да съветвам. Безуспешно засега  Flutter

# 436
  • в полите на Балкана
Моите младежи отиват единия с униформа, а другият с черен панталон и риза.......... ако не променят мнението си до 16 09.

# 437
  • София
 Hug Hug Здравейте,
Виждам, че цялата група вече се е събрала! Нямаше ни-бяхме в пълен релакс и нищо не похванахме през лятото, а и аз я оставих да си се радва на безделието след оня напън. Ние само се тюхкаме как никой не познаваме в новия клас, дали ще си намери приятели......нищо не се говори за дрехи, но най-вероятно ще сме по тъмни дънки и нещо отгоре и май с чадър  Simple Smile

# 438
Shocked Twisted Evil на нашата РС така наплашиха децата Sad едно припадна!!!

Стига бе! Shocked
с децата беше РС. Като ги започнаха: никакви закъснения, никакви закуски за да не се закъснява, никакви 'празни проказки'- само по същесъво да говорели помежу си. Колко щели да учат... беше си задушно, но това дете определено го взе навътре...

Всички днес са много уплашени - чак толкова пък какво ги стресират децата не разбирам, сами ще видят какво е, а и м,г същи си беше доста натоварена....

# 439
Този дъжд ме подсети, малко неприятно, че трябва да се смени името на темата. Ваканцията е чао Cry :

# 440
  • 1st floor
Този дъжд ме подсети, малко неприятно, че трябва да се смени името на темата. Ваканцията е чао Cry :
Още два дена има, де!!! Laughing

# 441
Костюмиран младеж ми е леко клоунско WinkДънките са си класика сред тийновете, все пак си е нормално за тяхната възраст.Радвам се, че нямат униформи.

# 442
И нашата среща мина. Различното от всички досегашни, на които съм ходила, беше, че цялото директорско ръководство ( 5-6 човека) вкупом мина по стаите и се представи на родителите, дадоха си телефоните и казаха по две думи за себе си.  Всеки осми клас има по две учителки по немски език - класната и една в занималнята. Относно занималнята - от няколко години е платена ( може би от 4, защото за каката не съм плащала) и това удоволствие струва 70 лв. на месец, които се внасят в банка.  Учебници по математика и БЕЛ вече намерихме, немският струва 53 лв - сега събират пари - до петък трябва да го имат. За сравнение - преди 5 години аз бях касиерката в класа на голямата и събирах парите за учебниците - помня , че струваха около 800лв, което прави 28 деца по 29 лева.  Naughty
     За дрехите не мислим - униформата е купена и е задължителна, но сега като ви четох се сетих, че нямаме чанта. Аз на откриването няма да ходя - девойката ще бъде придружена от кака си, която все още не е заминала ( тръгва за Мюнхен на 22-ри ) и е обещала да я запознае с някои учители.
  От старото училище тук са 7 деца, като само от нейният клас са 5 , но тя е сама в новата паралелка - на родителската среща видях позната майка от детската градина, така , че няма да е съвсем сама.
  Приятен последен ваканционен уйкенд, мили мами !!!     bouquet

# 443
Моя приятелка, чиято дъщеря сега ще е 9 клас в НЕГ, ми каза, че м.г. випускът им е набъбнал с поне 10 деца над определената бройка за прием. И тя няма никаква идея как са приети тези деца. Тук някой беше написал, че в една от осмокласните паралелки във ФЕГ има 29 деца, при лимит 28. Ще проверя и в другите как стоят нещата, но няма да се учудя, ако и там са повече.

Как се случват тези неща? Не вярвам всички да са по медицински причини. От това, което четох в справочника, диагнозите бяха доста тежки, да не дава Господ никому...

# 444
  • Пловдив
Има случаи, когато се местят хора в София от други градове и детето се записва в съответната гимназия, която да отговаря на профила му.

# 445
  • 1st floor
В първа АЕГ броят е над лимита още от осми клас  newsm78:
А - 29
Б - 30
В - 29
Г - 30
Д - 31
Е - 29
Ж - 28

# 446
В първа АЕГ броят е над лимита още от осми клас  newsm78:
А - 29
Б - 30
В - 29
Г - 30
Д - 31
Е - 29
Ж - 28

Да, точно за това става дума. И м.г. в 91 НЕГ е било така, засега знам само за 1 паралелка във ФЕГ, че са 29, една мама беше писала. Нямаме списъци на училището, за да видя останалите. Едната възможност е близнаци, но чак толкоз много. Да не говорим, че всички близнаци, за които знам, както и моите собствени, си влизат всеки където е желанието му, не ползват правото да се запишат заедно.

Колкото до преместването - има логика в 9 клас и нагоре, но никой не може да ме убеди, че са масови случаите на дете прието през юли в езикова в Хасково например, чиито родители разбират през август, че трябва да се преместят в София...

# 447
  • София и там където не се пуши
Причините може да са различни, близнаци, чужденци и т.н. Също така деца с увреждания, които може да са в такива гимназии, спечелили конкурс и т.н. Не ги мислете тези неща.

# 448
  • София
В първа АЕГ броят е над лимита още от осми клас  newsm78:
А - 29
Б - 30
В - 29
Г - 30
Д - 31
Е - 29
Ж - 28

Това е при прием 28 деца, нали?Пак, добре!На 7 паралелки - 10 деца отгоре.
В 73 СОУ, т. нар. втора немска - има само 4 паралелки, две от които са с по 31 деца, а другите две с по 32 .
Демек на 4 паралелки - 14 деца отгоре! Simple Smile - ако не се увеличат още до започването на учебната година!Направо могат да си направят още една паралелка само от "парашутисти".

Последна редакция: сб, 14 сеп 2013, 16:34 от mimchoni

# 449
Причините може да са различни, близнаци, чужденци и т.н. Също така деца с увреждания, които може да са в такива гимназии, спечелили конкурс и т.н. Не ги мислете тези неща.

Абсолютно не съм съгласна, че не трябва да ги "мислим тези неща". Вероятно отново става дума за нарушения в системата, които са част от всички схеми на нарушения в държавата. Нямам никакъв личен мотив в случая - децата ми влязоха всеки по първото си желание на първо класиране (можеха да влязат в почти всички от т.нар. топ училища) - но как се чувстват тези деца и родители, на които няколко стотни не са стигнали за желаното училище? След много вложен труд, емоции и средства. А след това поне 10-ина деца попадат някак там, неясно по какви критерии. Това по някакъв начин е и в ущърб на останалите деца - нали някои училища намалиха паралелките до 26, за да е по-добър учебния процес, а сега... 31 деца. (цитирам Непокорна за Втора немска)

В момента наистина обмислям дали да не звънна на приятели от някоя телевизия. Ако всичко е наред, нека разкажат как е станало наред. 

Общи условия

Активация на акаунт