Бял списък на туристическите агенции

• 550 239
  • 1 661
  •   2
Отговори
# 1 440
Здравейте, моля за отзиви за екскурзия до Куба, Абакс я предлагат, но не знам дали е добре с тях или да търся друга агенция. Ако е Абакс, с коя посредническа агенция да резервирам?

# 1 441
Благодаря, чудех се дали всяка агенция не разполага с различни видове стаи, не като цени и брой, а като вид големина и гледка. Досега не съм била на all inclusive никъде, тази година за пръв път в Тунис избрахме това, и то защото изобщо не познавам дестинацията, но след като не успях да проуча дори хотела предварително, ( и бях решила, че щом е арабска страна то задължително хотелът ще е с такъв стил, храна и музика), сме решили за догодина да се запишем по-рано в Турция на all inclusive и да си починем малко, а не само да обикаляме и да го мислим. Затова отсега проучвам агенция и хотел, надявам се ако се запишем още януари-февруари да е по-изгодно и да има повече избор.

# 1 442
  • Beyond the Frontiers
Здравейте, моля за отзиви за екскурзия до Куба, Абакс я предлагат, но не знам дали е добре с тях или да търся друга агенция. Ако е Абакс, с коя посредническа агенция да резервирам?
Пишете в Гугъл "агенти Абакс" и ще ви излезнат фирмите, които са им агенти.

А някоя препоръка тогава?
Имаме повод, за който искаме да подарим някоя хубава екскурзия и търся мнения от опит, нямам никакъв.
А къде искате да пътувате? Няма универсална фирма за цял свят. Всеки е специалист в нещо. И така е добре по принцип.

Благодаря, чудех се дали всяка агенция не разполага с различни видове стаи, не като цени и брой, а като вид големина и гледка. Досега не съм била на all inclusive никъде, тази година за пръв път в Тунис избрахме това, и то защото изобщо не познавам дестинацията, но след като не успях да проуча дори хотела предварително, ( и бях решила, че щом е арабска страна то задължително хотелът ще е с такъв стил, храна и музика), сме решили за догодина да се запишем по-рано в Турция на all inclusive и да си починем малко, а не само да обикаляме и да го мислим. Затова отсега проучвам агенция и хотел, надявам се ако се запишем още януари-февруари да е по-изгодно и да има повече избор.
Агенциите не организират програми. Това го правят туроператорите. Принципно е възможно един туроператор да има договор за един тип стаи, друг за друг вид и т.н. За видове стаи е най-добре да се гледат сайтовете на самите хотели, официалните описания.

Декември - януари е най-добре при ранни записвания. Просто след това за по-популярни и изгодни хотели трудно се намират места за най-търсените периоди - юни месец например.

# 1 443
  • Sofia
За Турция абакс или емералд е по-добре? И ако е абакс кой им е най-добрият посредник?

Ние бяхме с Емералд в Турция миналата година. След този опит, бих ви дала един основен съвет, ако ще пътувате със самолет - да проучите отсега какви слотове за полети имат различните агенции. Оказва се, че има агенции с полети в по-нормални часове, както и такива с по-неудобни полети (примерно да трябва да станеш в 4ч сутринта в последния ден). Ако ще пътуват с автобус - има доста доволни от Турс клуб.
Писах и по-горе, ние останахме доволни от Емералд, но заради големия късмет да ни сменят полетите в последния момент и да не се наложи да ставаме в ранни зори. Естествено, трябва винаги да имате наум, че много често се променят и полетите и все пак сега бих тръгнала от тази отправна точка, ако резервирам.
Да споделя, че ранните резервации са от октомври и тогава цените са най-изгодни. Иначе, ние останахме доволни от Емералд, организацията на летище, автобус и т.н беше на ниво, а хотелът си го бях проучила и избрала предварително и беше страхотен (Tui Majic Life Jacaranda).

# 1 444
Здравейте! Някой пътувал ли е с CNC travel? Пускат много добри оферти, мисля, че сами ги организират, а не препродават като повечето агенции.

# 1 445
Офф, ама никой ли досега не е разбрал, че часовете на полетите се променят от летателните компании. Октомври-ноември започват ранните записвания, ЛК дават дни и някакви часове. И те си стоят на страниците на ТА. Избираш си фирма с полет, който те устройва, но каква е гаранцията, че след половин година часовете на полетите ще бъдат същите? Освен това, чартърните компании у нас не са с най-добрия летателен парк, случват се технически проблеми с някой самолет, трябва да се смени с друг, ама този друг трябва първо да се прибере от м.... ната си. Или летище Анталия не може да приема всяка секунда кацащ самолет...... Това са все предпоставки, които за съжаление могат да променят предначертаните часове. И аз тази година си "избрах" полет в 10 ч. сутринта, ама ни го смениха за 6, но и той имаше малко закъснение. Бедна държава, бедни авиокомпании. Това е истината + късмет понякога.

# 1 446
  • Beyond the Frontiers
Здравейте! Някой пътувал ли е с CNC travel? Пускат много добри оферти, мисля, че сами ги организират, а не препродават като повечето агенции.
Не са. Това е на Абакс оферта.
Няма как някаква малка, непозната агенция да е чартьор. Наемането на самолети за 10-15 дати е много, много скъпо. И как някой абсолютно неизвестен продава сам тези места....

jfjallen, вашето беше добре. Имах сменен полет от Варна за 23:00 тръгване, а връщане в 01:30.

Последна редакция: нд, 21 юли 2024, 15:26 от Galactic Voyager

# 1 447
Благодаря ви! Имат някои общи с Абакс, но имат и други, които са доста изгодни и не ги срещнах в никоя друга агенция, затова ми стана интересно. А видях, че са малка фирма.
Всъщност по-изгодните оферти не са с чартъри, а с редовни полети, може и това да е от значение.

# 1 448
  • Асеновград
Благодаря ви! Имат някои общи с Абакс, но имат и други, които са доста изгодни и не ги срещнах в никоя друга агенция, затова ми стана интересно. А видях, че са малка фирма.
Всъщност по-изгодните оферти не са с чартъри, а с редовни полети, може и това да е от значение.
Аз на сайта освен програми на Абакс друго не виждам. Останалото са празни раздели.

# 1 449
Добра агенция за екскурзия в Италия, която предлага хубава програма и добър екскурзовод? Гледах екскурзии на Руал и Емералд. За подарък на близък човек е и не знам накъде да се насоча, досега не съм ползвала агенции при пътуване в чужбина.

# 1 450
Ходих с Руал до Рим в края на май тази година. Много съм доволна. Колебаех се между тях и Бохемия. Чувам напоследък лоши неща за вторите, включително от близка, която малко преди мен беше пак в Рим с тях, и това наклони везните към Руал. Работят с много добра екскурзоводка там на място, българка.

# 1 451
  • Sofia
Офф, ама никой ли досега не е разбрал, че часовете на полетите се променят от летателните компании. Октомври-ноември започват ранните записвания, ЛК дават дни и някакви часове. И те си стоят на страниците на ТА. Избираш си фирма с полет, който те устройва, но каква е гаранцията, че след половин година часовете на полетите ще бъдат същите? Освен това, чартърните компании у нас не са с най-добрия летателен парк, случват се технически проблеми с някой самолет, трябва да се смени с друг, ама този друг трябва първо да се прибере от м.... ната си. Или летище Анталия не може да приема всяка секунда кацащ самолет...... Това са все предпоставки, които за съжаление могат да променят предначертаните часове. И аз тази година си "избрах" полет в 10 ч. сутринта, ама ни го смениха за 6, но и той имаше малко закъснение. Бедна държава, бедни авиокомпании. Това е истината + късмет понякога.

Няма нужда от "Офф". Да, разбрали сме, че полетите понякога се менят, дала съм пример и по-горе. И все пак, според моите проучвания, има компании с по-редовни слотове и такива, които по-често се менят. Естествено, че гаранция няма! Но, според мен, хубаво е да се почва от по-добра стартова позиция. Дадох съвет с най-добри намерения, питащият си има глава на раменете да прецени и да реши дали да приеме моя съвет. Няма нужда да ми се карате Simple Smile

# 1 452
Ами аз какво написах - избрах си полет за 10+ ч., Тезтур летяха в 6 ч. сутринта. Е, и аз летях в около 6+ ч., а не беше на Тезтур. Чартърните програми са си чартърни, редовните полети са друго нещо. Един от най-известните ни съфорумци в темата /Роже/, е писал многократно как си организира неговите пътувания, частно. Всеки, който има възможност, каквато и да е тя - физическа, материална, познания къде и какво да гледа и следи, може да се възползва от съветите му. Аз лично бих го направила, не е толкова трудно за организация, но понякога има и субективни причини /не финансови, защото при него не винаги излиза по-скъпо, даже напротив/ от съвсем друго естество са и искам или не - ползвам чартърните програми. И не, изобщо не ви се карам, "офф" беше защото много пътуващи не са наясно, че часовете на полетите не зависят от ТА, нищо че на страниците им първоначално са подадени други часове. Поради отмяна на полет /официална авиокомпания/, преди няколко години пропуснахме възможността да посетим Шри Ланка. Сега, за мое съжаление, поради субективните причини които споменах, може би никога няма да посетя тази дестинация. Но, това е частен случай, чартърите до Турция и Тунис са реалност и часовете са такива каквито ни се паднат.

# 1 453
  • Beyond the Frontiers
Италия - Абакс, Бохемия, Руал, Профи турс.
И пак зависи, какво търсите.

# 1 454
Galactic Voyager За Гърция искаме да подарим почивка на възрастни хора- 70 годишни.

Общи условия

Активация на акаунт