12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 605
  • 756
  •   1
Отговори
# 105
Здравейте, мамета!
При нас организацията на бала нещо забоксува - историята "орел, рак и щука". Толкова ми е омръзнало от показност и финансови интереси. Само аз ли съм толкова луда, че най-много би ми харесало парите за тоалети да се дадат за благотворителност, а децата да си направят един неформален купон, пък може и някъде в Гърция или бг. малък курорт. Говорихме си в къщи, но реакцията на повечето родители била, че си искат снимките, видеото и т.н. спомени за пред хора. Е,аз съм свикнала да съм различна. Мислех, че благотворителността поне не е чак толкова ненормална.
И моята аб. рокля, и тази на голямата дъщеря още стоят, необлечени втори път. Едната не е интересна за даряване, а другата - още не ми разрешават. Simple Smile
Поне втората ми аб.вечер беше хубава - само класът. Беше щура, защото ние си я направихме такава. ( Но и мястото беше подходящо - Албена преди -сет и девет години.)
При вас как е откъм дрехи и спомени?

Последна редакция: сб, 28 сеп 2013, 09:59 от white flower

# 106
  • София и там където не се пуши
Мен и  сестра ми, мама ни уши тоалета, с хубав плат от чужбина, купен евтинко (мама не е шивачка)

Племенничката ми - рокля 170 лв, тогава съученичките и минаха по цена 1000 лв
Племенникът ми, не помня колко супер костюм, който носи на по-късен етап, но не скъп.

Леко събиране на близки роднини, че сме голям род.

Сега има изложение всяка година в Земята и хората, където ходих миналата година, имаше само пет фирми за момчета http://www.abiturientibg.com/ за момичета беше огромно. Тези за момчетата, 4 от тях имат магазини по центъра.

За коли не сме държали никога, тате беше директор и можеше навремето да вземе служебната кола, но аз си бях с нашата Ладичка, така и на сватбата ми, служебни коли бол, които можех да блесна, ама пак с Ладичката на съпругът, а и булката караше по едно време. Та така веселбата е важна в нашата къща.

Нещо моите деца с този напрегнат живот, не си познават братовчедите леко само де, та мисля за събиране, не в деня на аб. вечер, но не съм сигурна пък и за финансовата част.

За самото изпращане, тук са няколко абитюренти, та сме се замислили изпращане пред блока - едночасово, колкото да спазим традицията да го изпратим. Но си зависи и какво ще е времето - е така сега нямам време много да разсъждавам. "Човек предполага Господ разполага", не напразно са го казали хората. 

# 107
Учениците са твърдо решени да променят системата да има изпращане и бал в 1 ден, а класната им иска да прекрати това за бала да се събират в училище и да няма как да си поемат въздух от народ. Всички са съгласни, единственото противоречие е кога да са изпращането и бала -24/25 както са предложили някои или 15/24 както иска дъщеря ми и е както в повечето училища.

# 108
  • Там, където ме обичат
Цитат
Мен и  сестра ми, мама ни уши тоалета, с хубав плат от чужбина, купен евтинко (мама не е шивачка)

И при мен мама се включи с плат от чужбина.  Mr. Green
Това с чуждите коли не го разбирам и няма да го прилагам.
Пред кого да се показвам - пред детето или другите? Те всички знаят, че караме обикновена, икономична кола.
За изпращането, не знам, не ми се иска много хора. Нещо като баби и най-близки, макс 10-15 човека.
Не можем да се хвърляме в големи разходи, че както абитурентът иска да следва навън, ще трябва да сме много пестеливи.

# 109
  • София
Аз лично бала не го мисля. Синът още по-малко. За него това е нещо напълно излишно. Аз съм на друго мнение. Една хубава вечеря в приятна обстановка на никой не е излишна. За дрехите, кой както му харесва. Можеш да бъдеш елегантен и с 200 лв и кичозен за 2000, въпрос на вкус.
Аз все още чакам решение за това, какво иска да учи. Къде, също не е ясно, но определено вече мисли за България. Ако не е някоя по-специлана наука, бих била доволна да учи тук, пък после ще видим. Здраве да е! Simple Smile

# 110
  • There I was on a July morning
На този етап, дъщеря ми все още се колебае какво да учи, балът не е на дневен ред. Дали ще ходи и къде ще се проведе, още не е решено.
Скайп нямам, откакто ми преинсталираха Windows-а. От време на време отварям темата, но никой не пише.

# 111
  • Там, където ме обичат

Скайп нямам, откакто ми преинсталираха Windows-а. От време на време отварям темата, но никой не пише.

Май всички са в Скайп, затова никой не пише тук.  Mr. Green
И аз съм без Скайп, че и без ФБ.  Peace

# 112
Здравейте!
Аз не съм мама, но за сметка на това съм дванайсетокласничка Simple Smile Бъдеща абитуриентка, хаха.
При нас за бал нищо не се говори, никой дума не споменава, ама и по-добре се чувствам от това. В класа ми е страшно изхвърляне, претенции и тем подобни глупости относно дискотеки, ресторанти, втора, трета бална вечер, фотографи и разни такива работи. Още миналата година се наслушах на приказки за обикаляне на цяла България в търсене на идеалната скъпа рокля, обсъждане на всички роднини за изнамиране на идеалната още по-скъпа кола и най-идеалния хотел на Слънчев бряг за идеалната бална вечер. Това лято си поработих, разбрах какво е да си прав 12-14 часа, за да изкараш някой лев и вече съм още по-малко склонна да пръсна n-стотици или хиляди лева, за да си меря величието с някого.
Обзаведох се със страхотна рокля за изпращането /при нас е около 10-14 дни преди бала/, за която имам много хубави обувки.
Харесах си и рокля за балната вечер, жалкото е, че се оказа по-различна от модела на снимката и сга или ще я преправям, или ще я връщам.
На втора бална вечер най-вероятно няма да ходя, защото смятам, че е абсолютна обирджийска история 2 или 3 нощувки all inclusive за 250+лв... Особено по баловете.
Реших с парите, които ще спестя чрез по-евтини покупки за бала, да си финансирам частни уроци по немски.  Обаче предстои кандатстуденската кампания, уроци, учене, в училище учителите много сериозно ни готвят за тежка година. Като за последно. Simple Smile

# 113
  • България
 У нас се говореше за бал през май, когато се правеше резервацията. Сега никой не споменава за това. Тя е суетна, но не е разточителна, така че не се притеснявам.
 Вчера се яви на TOEFL, надявам се да го изкара с удовлетворяващ резултат.

# 114
  • На тепето...
И при нас от май месец миналата година се почна с капаро, колкото да си запазят залата. Сега целия и клас е в някаква откачена еуфория, а тя толкова лежерно го дава на тая тема. Само ме информира, че ще ходят в Сл. Бряг за три вечери - 16-170лв. Обсъдихме го, решихме да се запише и като трябва да се дава капаро вече ще го обсъждаме пак, че мен ме втриса като си помисля, колко пари ще идат за едва вечер.
А и, каза, че като ходи да се постригва трябва да си вземе час за бала, понеже много си харесва новата фризьорка (наистина я постригва страхотно) и държи да е при нея, а всички и съучениски са луднали, че часовете се запълват. При нас е толкова за бала, повече говори за изпити, курсове и университети.

# 115
При нас нищо не се знае още по въпроса за бала-кога, къде, колко (ха-ха). За костюма, който ще се купи няма да ме е яд, защото ще го износи-ходи на събития, където се изисква като дрес код, а и той го носи с огромно удоволствие. Този, който купихме в 10 клас вече далечно е умалял-трупаме мускули.
Знае какво иска да учи, знае и къде. Остава само и да го приемат-ха-ха Joy Joy Joy

Фокси, за ЙЕЛТС синът ходи на 2-месечен курс в Аво. Знам, че беше адски доволен от формата при спикинга, защото за разлика от САЕ, изобщо от кембриджските сертификати, където се падаш с някой абсолютно непознат и заедно ви изпитват, и където трява да внимаваш вкл. и затова да не доминираш в разговора, защото и за това свалят от резултата и колкото и да казват, че не е така, напрактика ако той е зле повлича и теб, тук си си сам войн и всичко си зависи от теб. Резултатът му е много повече от задоволителен, всъщност  крайната му обща оценка в сертификата е 9,0(не мога да не си го похваля, макар че ако разбере, пак ще ме сръфа hahaha)

# 116
При нас нищо не се знае още по въпроса за бала-кога, къде, колко (ха-ха). За костюма, който ще се купи няма да ме е яд, защото ще го износи-ходи на събития, където се изисква като дрес код, а и той го носи с огромно удоволствие. Този, който купихме в 10 клас вече далечно е умалял-трупаме мускули.
Знае какво иска да учи, знае и къде. Остава само и да го приемат-ха-ха Joy Joy Joy

Фокси, за ЙЕЛТС синът ходи на 2-месечен курс в Аво. Знам, че беше адски доволен от формата при спикинга, защото за разлика от САЕ, изобщо от кембриджските сертификати, където се падаш с някой абсолютно непознат и заедно ви изпитват, и където трява да внимаваш вкл. и затова да не доминираш в разговора, защото и за това свалят от резултата и колкото и да казват, че не е така, напрактика ако той е зле повлича и теб, тук си си сам войн и всичко си зависи от теб. Резултатът му е много повече от задоволителен, всъщност  крайната му обща оценка в сертификата е 9,0(не мога да не си го похваля, макар че ако разбере, пак ще ме сръфа hahaha)

Браво на детето!!!!Резултатът е страхотен!!! Къде иска да кандидатства? С този IELTS мисля, че навсякъде ще има шанс.

# 117
  • Там, където ме обичат

........ Резултатът му е много повече от задоволителен, всъщност  крайната му обща оценка в сертификата е 9,0(не мога да не си го похваля, макар че ако разбере, пак ще ме сръфа hahaha)

казабланка, ako не беше последното изречение, можех да помисля, че пишеш за моя младеж.
Има от миналата година един костюм, който носи на официални места. С голям кеф. Знае какво иска да учи, знае и къде.
Остава и ние да се похвалим с резултат като вашия.  Peace

# 118
Присъединявам се към този форум като майка на 12-класничка.Дъщеря ми учи в ТУЕС и иска да следва в Шотландия.Подготовката за това в момента ни вълнува повече от бала.

# 119
  • София
Е, Фокси, такъв резулат си е нещо изключително и не се постига току-така... На Казабланка момчето е много напред с езиците.  Wink   

Стратосфера, добре дошла. И аз се вълнувам предимно от кандидатстването, матурите, и т.н. Бала е един купон, не е на дневен ред все още.

Общи условия

Активация на акаунт