12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 611
  • 756
  •   1
Отговори
# 120
  • По света и в нас.
На нас ни искаха капаро 45.00лв,дадоха дата и въпроса е приключен.За дрехите каза ще купим един костюм и готово.И сега сме на тема матури.

# 121
  • България
казабланка поздравления за отличното представяне!

# 122
  • Sofia
Казабланка, поздравления и от мен!   bouquet
Имаш перфектно момче!   bouquet

# 123
Момичета, благодаря, чак се изчервих Embarassed, ха-ха. Макар че сме в НЕГ, английския винаги си му е бил първата и голяма любов, немския винаги е на 2 място (а българския, заради пустите интерпретативни съчинения, които са за конкретен изучаван автор и пълни с клишета е на последно място). А ЙЕЛТС може и даже да не му потрябва, защото ще кандидатства в Германия, а не знам още дали се описват/дават сведния за владеене и на друг език, освен немския при кандидатстването. 

# 124
  • Там, където ме обичат
У нас се говореше за бал през май, когато се правеше резервацията.

Добре, че го написа, та да проверя.
То и ние сме капарирали, ама мога ли помня неща отпреди 4 месеца. Mr. Green

# 125
Ако някой като нас е позакъснял с подготовката за тойфел, търся с кого да разделя цената на частни уроци при чудесен учител американец, главно speaking
and writing. Уроците са по 50 лв за 90 мин., ако са двама ще са по 25 лв на човек, което определено си заслужава.

# 126
  • There I was on a July morning
Момичета, благодаря, чак се изчервих Embarassed, ха-ха. Макар че сме в НЕГ, английския винаги си му е бил първата и голяма любов, немския винаги е на 2 място

Поздравления за момчето и от мен!
И при дъщеря ми английският език е на първо място, нищо че е във френската  Simple Smile

Учудвам се, че сте капарирали куверти за бала още преди месеци, при нас това предстои в близкото /или далечно/ бъдеще   Simple Smile

# 127
  • София
Скубиду, събрали са по 20 лева за капаро. Вероятно такава е установената практика. Струва ми се, че въобще не е проблем, че при вас предстои тази организация.  Wink

# 128
Капарото се събира по-рано за да се запазят места за по-изветсните ресторанти на предпочитаните дати.
За някои вече няма места.
Казанланка, поздравления!  bouquet

# 129
При нас бала се измества на заден план. Вчера обикалях да разглеждам рокли и установих, че всичко е пълно безумие. Харесах 2-3, но цени между 350-460 лв. са прекалени. В момента кандидатстването е по-важно и някъде във времето ще ушием рокля при шивачка. Мисля, че ще излезе най-много на половината цена на тези от магазините.
Подадохме документи в UK и започна чакането. Детето мисля, че си знае целите и си ги следва и постига почти с лекота. Май аз съм по-нетърпелива от нея да започнат да идват офертите.

# 130
  • София
Mimito_75, вече подадохте документи в UK? Сами ли се справяте или ползвате консултант?

# 131
  • София/Осло
Виждам, че ви тресат трески по балове , матури и кандидатстване.
Мога да съм полезна със съвети на всички, които ще кандидатстват в UK. Не сме ползвали консултанти и не смятам , че е нужно. Всичко е направено изключително елементарно и разбираемо.
На бал Марти не е ходил, защото реши, че това са излишни пари и си купи билети за всички концерти за лятото  Laughing
На уроци по БЕЛ , уж ходеше...но не повече от 2-3 пъти месечно. Помогнаха му според мен четирите пробни матури , които имаха в училище.
За Йелтс го накарах да се запише на курса в Бритиш консил, но той каза , че не е научил нищо от там и дълго ми пилеше на главата , че било излишно. Изкара модулите с оценки 7 и 8,  при искане в офертата от университета  - 6.
Май е това.... ако нещо ви интересува съм на линия  Hug

# 132
Мога да съм полезна със съвети на всички, които ще кандидатстват в UK. Не сме ползвали консултанти и не смятам , че е нужно.

Предполагам вече сте приети в UK. Искам да попитам ориентировъчно в какъв срок ви дойдоха офертите от университетите?
Както и приблизителна сума за месечна издръжка (зависи и в кой град сте) - може и на ЛС.
Предварително благодаря!

# 133
  • София/Осло
Ами надявам се никой няма да се обиди ако пиша тук, за да си направи всеки сметка
Предполагам вече сте приети в UK. Искам да попитам ориентировъчно в какъв срок ви дойдоха офертите от университетите?
Както и приблизителна сума за месечна издръжка (зависи и в кой град сте) - може и на ЛС.
Предварително благодаря!

Вече 1 месец Марти е в Единбург, лекциите започнаха на 16 септември. Подаде документи доста късно, седмица преди крайния срок и офертите дойдоха април , също малко преди крайния срок. В Шотландия обучението се поема от държвата, така че разходите са за общежитие / 3880 паунда на година/, самолетни билети и издръжка /по около 250-500 паунда на месец/.
Първият месец винаги разходите са повече. След това нещата се наместват  Hug

# 134
  • София
Госпожичка Клавèл,   bouquet  В кой университет в Единбург е Марти - Heriot Watt или Edinburgh? А таксата за обучение в Шотландия не е ли около 3000 паунда?  Embarassed (Или всичко това се поема от държавата...)

Общи условия

Активация на акаунт