12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 618
  • 756
  •   1
Отговори
# 150
  • Sofia
СРЕЩА 18.00 часа пицария ПРИМАВЕРА - ул. Княз Борис и ул. Денкоглу
В кой ден е събитието?

Днес беше

smile3518

# 151
  • UK
Здравейте, мами  Hug Искрено пожелавам късмет на всички кандидатстуденти тази година! Аз вече минах през това и няма какво да се лъжем, доста си е главозамайващо (моята майка може да го потвърди)  Crazy но резултатите са налице и съм студентка във Великобритания. Ако някоя от вас има каквито и да било въпроси, около кандидатстването, животът тук, изобщо каквото и да е - да ми пише, ще направя всичко възможно да помогна. Лека и спокойна година!  Hug

# 152
  • Sofia
Поздравления, OswinOswald!   bouquet
Пожелавам ти много успехи и приятели!
Каква специалност избра и как го направи? Питам, защото това при нас е трудност, която все още не е преодоляна...

# 153
Поздравления, OswinOswald!   bouquet

# 154
  • UK
Поздравления, OswinOswald!   bouquet
Пожелавам ти много успехи и приятели!
Каква специалност избра и как го направи? Питам, защото това при нас е трудност, която все още не е преодоляна...

Наистина си е предизвикателство, защото повечето кандидат-студенти (поне аз така бях) са с нагласата, че от тях се очаква да знаят с какво искат цял живот да се занимават. Това е ужасно натоварващо, особено за човек на 18-19.
Аз уча Медии, комуникации и културология в Newcastle University. И при мен беше проблем това с избирането на специалност, защото знаех, че искам нещо малко като журналистика, но не съвсем. Знаех, най-общо, че искам да се занимавам с писане и да уча в Англия. Затова просто отворих няколко вестникарски класации, разгледах топ унитата за специалността и като си видях описанието на курса в Newcastle и просто си казах "ей това искам да уча" и така. Simple Smile
И сега, когато вече съм тук и го уча, съм изключително щастлива от този избор. Влюбена съм в специалността си и моментът, в който осъзнаеш, че получаваш точно това, което си очаквал, е прекрасен.
Иначе, препоръчвам сайта icares, за който съм чувала всякакви мнения, но на мен лично успя да ми помогне поне малко. Там има нещо като тест за избиране на специалност, който задава въпроси спрямо интересите и заниманията, прави се бързо и после резултатите могат да се филтрират по страна. Дори и да става въпрос за кандидатстване в България, пак може да даде някакъв цялостен ориентир.
Надявам се да съм помогнала поне малко Simple Smile

# 155
Благодаря на всички момичета, които ни информират относно кандидатстването!  bouquet

Ние все още не знаем къде иска да учи.
Вече има дата за бала- 26-ти Грант хотел Сф и Найтфлайт!
Вашите балове кога и къде са?

# 156
  • България
Вашите балове кога и къде са?

24.05. - Шератон.

TOEFL - ние при регистрацията посочихме само он-лайн резултат /ако девойката не го е променила/. Ако и вие сте посочили само това уведомяване, няма какво да чакате. Яви се на изпит на 27.09., на 05.10. имаше резултат в сайта. За протокола 107т., които са ОК.

Последна редакция: вт, 08 окт 2013, 20:37 от SofiaV

# 157
Не знам какво е отмятал, но дойде по пощата едно листче на вестникарска хартия в рамките на по-малко от месец примерно след като се появи резултата в интернет. Държа TOEFL края на миналата година, резултата е подобен. Доколкото разбрах това листче с резултата е само за наше сведение, иначе официалния резултат се изпраща директно от TOEFL на университета, за което още трябва да платиш.

# 158
  • UK
Не знам какво е отмятал, но дойде по пощата едно листче на вестникарска хартия в рамките на по-малко от месец примерно след като се появи резултата в интернет. Държа TOEFL края на миналата година, резултата е подобен. Доколкото разбрах това листче с резултата е само за наше сведение, иначе официалния резултат се изпраща директно от TOEFL на университета, за което още трябва да платиш.

Не знам дали става въпрос за същия лист - този със снимката, нали? На мен, когато ми искаха доказателство за TOEFL, сканирах листчето и им го изпратих, проблем нямаше  Peace Това с пращането директно на университетите е разход, който можете да си спестите, според мен. Разбира се, зависи вече от конкретния университет, но по принцип и admissions tutor-ите, поне в UK, гледат да улеснят и своя и вашия живот възможно най-много. Simple Smile Аз даже като си изпращах дипломата не ми я искаха легализирана, а само преведена. Simple Smile Така че по-добре питайте самото уни как искат да им се изпратят резултатите. Simple Smile

# 159

Не знам дали става въпрос за същия лист - този със снимката, нали?

Същото е!!! Макар снимката да не е много разпознаваема.
Изненадана съм, както бях и когато разбрах, че трябват още пари за този изпит, но ще е много добре да приемат сканирано копие! Hug

# 160
Фиесте, къде беше се покрила бре, липваше ми.
Моят се чуди за Найтфлайт-не му се ходело там, той искал в "забравих къде". Те и  други били като него, та не знаел още къде ще бъде втората част от вечерта.....
Понеже коментирате компютърния вариант на резултати от сертификати-преди 1, 2 години като четох за кандидатстване на Острова , някои твърдят, че може да се посочи  само номера на сертификата (напр. на ЙЕЛТС на сина си има номер -test report form number-това ще да е предполагам, а и всеки кандидат има и ID номер) и унито си го проверява само резултатите от теста, защото има достъп до тези данни. Като даже някои унита искат само този номер, не признават хартиено копие, други приемали хартийката, но само ако е в оригинал. Никъде не срещнах, че това да посочиш само номера на сертификата, се заплаща допълнително. То сигурно и да си пратите хартиено копие или дори оригинала на сертификата, според мен те пак си го проверяват централно по този номер-и правилно,  така вероятно се застраховат от фалшификати разни.

# 161
  • София и там където не се пуши
 Гранд Хотел София, ужас -  миналата година навън направо в Градската градина бяха. Ами такова чудо, не си заслужава за толкова пари. Много ме доядя на хотела.

# 162
Очевидно има разлика между IELTS i TOEFL. Номера има: регистрационен номер, тест център код и още един, който е без надпис, над името в полето с адреса, което най-вероятно е прозирало през прозорчето на пощенския плик?!?

За бала дочух коментар, че са закъснели много с организацията,т.е. избор няма. А парите са нереално много за където и да е, ма това се чопли всяка година.

казабланка Hug тук съм, даже бях на една среща преди 2 седмици-три!
Но с какво да се включвам, като ме държат в неведение... мъже.... къде си е едно момиченце да разкаже на мама!!! Thinking мислят си, че колите и футбола ме интересуват. Tired

# 163
  • България
 Моята е доста словоохотлива, но обикновено казва: "СпОко, нали знаеш, че ще се оправя!" За бала знам защото се беше заела с организацията му още през май  Shocked, обясни ми, че после ще е късно - явно се е оказала права.

# 164
Ти Софи, твоята госпожица рядко я виждаш
и си горе-долу на нашето дередже,
"споко" и други подобни дето са ми любими. ooooh!

Общи условия

Активация на акаунт