12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 624
  • 756
  •   1
Отговори
# 180
  • На тепето...
При моята целия випуск запазва цяла дискока, но мойто диване се отцепи и заеви, че няма да ходи. С нейната компания (от класа) ще ходят в друго заведения (не на чалга, а на рок и метъл). Аз тази музика не я разбирам, но поне се раздвам, че моята слуша по нормални песни, а не хард.
Капаро за хотела събрахме миналия май. Сега събираме за Слънчев Бряг (обща цена - 180лв за три дни)

Момичета, има ли някоя от вас, която може да ми каже балообразуването на мед. колеж в Пловдив?

Последна редакция: сб, 12 окт 2013, 05:43 от sandra158

# 181
  • DE
Цитат
(обща цена - 180лв за три дни)
Направо сте за завиждане с тази цена. Снощи на нашата родителска се коментираха оферти от 390 нагоре за 2-3-4 нощувки, само че в Турция.

Толкова ми е излишно това изхвърляне с тези скъпи екскурзии. Сега почти всички вече са ходили в чужбина и ми се струва ненужно. Освен това на дъщеря ми класа е почти от аутсайдери, делят си се на няколко групи и на това пътуване няма да отидат и половината. Направо няма смисъл  ooooh!

# 182
  • гр. София
Към вчерашна дата нямаме нито дата ,нито място за бала.Ама ние сме си по-лежерни де. Laughing

Така или иначе все някакви пари(и не малко при това хвърчат).Все ще ги дадем.

# 183
  • На тепето...
Класа на щерката отхвърлиха категорично Турция именно заради подобни цени. Иначе и те се делят на групички, но май от целия клас (24 човека) няма ходя 4-5.

Последна редакция: пн, 14 окт 2013, 12:11 от sandra158

# 184
  • София/Осло
За всички, които ще кандидатстват в UK! UCAS is coming to Sofia on 3 November
http://media-cache-ak0.pinimg.com/736x/dc/66/16/dc661637ca3eb431 … 17f21baa98d2a.jpg
 Hug

# 185
  • Балчик-Сливен
Намествам се и аз в темичката.Аз пък съм луднала да издирвам материали за матурата по БЕЛ.Споделете вашите деца как се готвят-най-вече за интерпретативния текст ,есе,ми е притеснението.Ако имате насоки от учители какви пособия е най-добре да купим-моля,споделете!  bouquet

# 186
Повтарям си питането за учители във Варна, които да подготвят за изпити към СУ по английски.

# 187
  • На тепето...
Аз за Варна не мога да помогна.
Blue Rose, готвенето на моята се състои основно в разбирането на текстовете и четене на статии, критики и прочие (те си имат учебник от школата, в която ходи). Сега я попитах и нейния отговор беше, че точно днес пак са го коментирали. Ще я цитирам почти дословно:
"Важното е аналитичното четене, да се познават езиковите средства, стила на автора, други негови произведения. Малко от житейския му път, малко от творческата история на произведението (за увода). Общо взето нямало смисъл от наизустяване на каквото и да било, просто трябвало да се мисли."

За помагала не мога да помогна. Тя каза примерно някой учебник по литература (нямало значение издателство), сборник с анализи и т.н.

# 188
  • UK
За сборниците и помагалата:
на PONS са нелоши нещата (имат едни такива работи дето се разгъват?), което не значи перфектни, но дават някаква основа ако не друго.
Аз ползвах и 120 литературни разработки 1 и 2 част на Милослава Стойкова и още поне 2-3 сборника, за които в момента не мога да се сетя. Евентуално ще се включа пак или когато си спомня точно кои бяха те, да не ви подведа нещо, или евентуално когато се прибера декември.  Peace Четене и писане му е майката на съчинението общо взето. Simple Smile В myschoolbel.info също понякога се намира стойностна критика, но там трябва да се подбира, защото не всичко е добро.

# 189
Понс не ги препоръчвам по български. В процеса на работа в клас сме откривали толкова грешки в помагалото по български, че и да ми плащат не бих го взела. По другите предмети не е така.

Ние ще сме в х-л "Роял" в Златни пясъци.

# 190
  • Балчик-Сливен
Благодаря,момичета,за отговорите   bouquet
При сина ми летвата е много вдигната-трябват ни отлични оценки и на двете матури,защото специалността е журналистика и е задължително да се представи добре.Ще дерзае!

# 191
  • UK
Blue Rose за журналистика във ФЖМК ли става въпрос? Simple Smile Ако е така - да гледа и да се подготвя конкретно и за изпита, да търси теми от минали години и да пише есета по тях.

# 192
  • Балчик-Сливен
Журналистика във Великобритания.Остават ни матурите и отличен успех,естествено. Simple Smile
Другото е налице-тази седмица подава документи в 5 университета,той не е притеснен за матурата,аз съм притеснена,въпреки че знанията му са отлични,но все пак есето на матурата може да се оценява по сто начина-зависи кой го проверява.И,честно казано,за деца,които нямат интерес към БЕЛ ми се струва доста високо нивото.

# 193
Прекрасна ми накова канчето, така че се явявам надлежно. Ако уцеля и някоя среща - супер.

За отчета - моят юнош категорично отказва да ходи на бал, щото било "тъпотия". Не ме питайте откъде знае, щом като досега не е имал бал, но засега е категоричен. Така че не съм полезна в обсъжданията на места и тоалети.
За кандидатстването - пуснал си заявката за 5 университета в Англия, но не е убеден, че иска точно това. Все още сме "и тако, и вако". Моето участие в цялата работа беше да викам "браво, мама, каквото си решиш, това" и да платя таксата. Но ако някой се интересува от нещо конкретно, мога да го разпитам.

# 194
  • София и там където не се пуши
Аз пък да оспамя темата и честитя награда на Кабо Алма, много се радвам, все така да ни радва.

Веднага ще направим среща, щом ще се включиш.

Вече ги правим в Примавера срещите, защото много преблеми с тези резервации в Мр Пица.

Общи условия

Активация на акаунт