12-КЛАСНИЦИ 2013/2014 г. - тема на мамите

• 51 461
  • 756
  •   1
Отговори
# 735
да се изфукам и аз с моята щерка БЕЛ 5.82 АЕ 6.00 Sunglasses

# 736
Браво! Страхотни резултати.  Hug

При мен са малко по-скромни оценките с 5.65 по български и 5.78 по биология.
Доволна съм, поне дипломата ми ще бъде над 5.80.  Blush Сега цяло лято почивка и през септември университет.  Sunglasses

# 737
  • София
Може ли един тъп въпрос  Embarassed
Как се смята дипломата с оценките от матурите, че нещо спорим с щерката  newsm78

# 738
  • България
Средно аритметичната оценка от двете матури е с тежест 1/3 от дипломата.
Не знам дали обясних добре...

# 739
Може ли един тъп въпрос  Embarassed
Как се смята дипломата с оценките от матурите, че нещо спорим с щерката  newsm78
Чрез тази екселска таблица много лесно ще изчислите средния успе … редно образование

Най-просто казано - 1/3 от оценката са всички изучавани предмети (9-12кл.), 1/3 - профилиращите предмети (тук се включват и зиповете) и 1/3 са матурите.

п.с. - оправих линка към таблицата  Blush

Последна редакция: нд, 08 юни 2014, 20:32 от DELILA

# 740
  • София
Благодаря, така и предполагах   bouquet

# 741
  • Там, където ме обичат
Може ли един тъп въпрос  Embarassed
Как се смята дипломата с оценките от матурите, че нещо спорим с щерката  newsm78
Чрез тази екселска таблица много лесно ще изчислите средния успе … редно образование

Най-просто казано - 1/3 от оценката са всички изучавани предмети (9-12кл.), 1/3 - профилиращите предмети (тук се включват и зиповете) и 1/3 са матурите.
Не мога да отворя таблицата.  Thinking

# 742
  • София
Опитай с този линк. Екселска таблица.
gpaeburgas.org/wp-content/uploads/2013/01/dipl-izchislqvane.xls
А ето в този линк на 73-то у-ще има и допълнителни разяснения.
https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=C936E1122EAE59CB!790&app=Excel&authkey=!AEtZ-p22WTi7kCo

# 743
  • София и там където не се пуши

При кандидатстване във ВУЗ с оценките от матурите, без полагане на кандидат-студентски изпит, само в годината, в която са държани матурите ли може да се кандидатства или и следващата/следващите години?

Само в годината в които са държани матурите, да.  Поне до сега бяхме така.

Много се развам, че се раздвижи темата накрая, надявам се модераторите да не се сърдят и да я заключат чак в края на месеца, когато вече поне ние ще се считаме студенти.

# 744
  • Там, където ме обичат
Опитай с този линк. Екселска таблица.
gpaeburgas.org/wp-content/uploads/2013/01/dipl-izchislqvane.xls
А ето в този линк на 73-то у-ще има и допълнителни разяснения.
https://onedrive.live.com/view.aspx?resid=C936E1122EAE59CB!790&app=Excel&authkey=!AEtZ-p22WTi7kCo
   bouquet

# 745
Браво на всички деца, заели се сериозно през тези 5 години с учене!
Поздравления на всички и успехи в следването! Сега и аз да понапиша, не съм се обаждала 3г.
Моето дете, активния спортист, сменил елитното училище с кварталното, заради спорта разбира се, също се представи подобаващо на матурите. Даже се гордея с него защото от обща култура да изкараш 4,90 на БЕЛ и 5,49 на АЕ си е направо за гордост.
На вас тези оценки ще ви прозвучат смешно, но за мен това е реалността, с 3 дни четене между два турнира си е успех и с неходене на училище, но пък в спорта е супер, вицешампион на юноши, 3 то място на младежи и 6 на мъже в А гр. Перфектно се справи, чак ни изненада. Дано така да продължава.
Най-важното е , че следва мечтата си и с баскетбола, та в САЩ. Приет счетоводство в колеж в щата Ню Джърси, с пълна спортна стипендия. Е за мен това е най-големия успех !

# 746
Браво на момчето! Поздравления!

Малко ще се отклоня от темата, докато чакаме дипломите - от няколко дни разглеждам фиксинга на паунда, как си расте нагоре. Препрочитайки постове от миналата година видях, че тогава е бил доста по-нисък. Мисълта ми е какво мислите по въпроса. Не знам дали не е по-добре поне за първата година разходите около 5000 паунда да се предвидят в паунди /а не в лева или в евро/. Някакви идеи???

# 747
  • България
nikoan поздравления за младежа! Успех и за напред!
Преди няколко седмици коментирахме с мамите от старата банда, че изчезна и нямаме новини от теб. Радвам се да чуя това, което сподели!

# 748
  • София и там където не се пуши
Браво на баскетболиста, само така.

разходите около 5000 паунда да се предвидят в паунди /а не в лева или в евро/. Някакви идеи???

Зависи къде точно и 5000 паунда, според мен са недостатъчни, но пък за вас може и да са. Естестевено, след като ще се харчат паунди, сумата следва да е в паунди.

# 749
Моите оценки са 5,74 по английски и 5,93 по български език и литетуратура. Много съм доволна, макар че по-български можеше... Няма значение. Вчера си подпивахме дипломите и крайният резултат е 5,90.

Общи условия

Активация на акаунт