Италия в разгара на лятото, 140

• 33 332
  • 740
  •   1
Отговори
# 30
Тук у4илището е фул тайм оба4е, та ми беше интересно защо при Барбата е такова положението и как се справят.

За мен жертвата не е да си гледам детето, а да съм поставена пред нямане на избор. Twisted Evil
Говорила съм с познати в Комо, там също имат фул тайм училища и работещите родители на тях разчитат. Обаче излезе ли се малко от големите градове и индустриалните центрове, става една заспала провинция и едни селски реалности като нашата, в които децата се отглеждат в "клана" на бабите, лелите и неработещите майки. Много сме ограничени тук откъм избор наистина. Общо взето, който може да си позволи, жената не работи. Работещите жени са основно в сферата на неквалифицирания труд, за да могат да са на смени, и последната група е на жените, които са в някакъв семеен бизнес и самото им семейство ги подкрепя и пази, за да балансират между работа, деца и домашни задължения.

# 31
Здравейте, запис Twisted Evil

Аз от няколко дни съм в  някаква детска мелачка  от петък ни въртят много яко с чичо им, но е готино в крайна сметка. Лошото е, че таман се напаснем и всичко някак се усмири и потръгне перфектно, и чичо им се осафери най-вече  и те ще си ходят. Утре ще ги водим на Олтремаре да видят делфините. До тук плажове, ферми, нощен живот, нямаше как запознахме ги с уии-то , защото когато са 'вътре' са нещо неописуемо и това е единственият начин на укротяване. Засега имаше само един инцидент с ударена брада защото Кико се пльосна в/у една масичка с остри ръбовае та ще го предадем малко цветен, но можеше да е и по-зле. Откриха че на ухапвания от комари могат да се слагат лепенки и все ме гонят да им лепя детски лепенки.
Брат ми ми остави няк'ва мега кола, не знам как ще се върна пак в нашата, която е нещо като Москвич всравнение с тоя дзвер. Как лесно се свиква на автоматик мам.. ка му и на големи габарити, мисълта че ще предам ключовете ми много тежка:)))
Станала съм супер печена на детски седалчици монтиране, закопчаване, засичам време вече.
Освен това си припомних бая репертоар на Бодра смяна, детски дискчета музика безчет и се уверих че в сферата на 'златните  песнички за деца' има какво да се желае, например днес се хилих с глас на аранжимента на Високи сини планини от банджо в кънтри стил ... шегобийци са 'режисьорите на пулта'Simple Smile)  Установих, че децата не знаят много думи като снага, сиромах, кавал, пън, войник , преде, скрои и тн:)) Както каза майка ми " те абитуриентите не ги знаят тия думи, ти искаш децата да ги знаят". Затова пък са много напред с думи като рейнжър и човекозавър.
Освен това от толкова слушане взех че осмислих по нов начин ( все пак не съм ги слушала откакто съм ги пяла като дете) някои текстове например "когато бях овчарче' е супер не-детска песен на която успях да се разхълцам, а Сладкопойна чучулига е доста сложна всъщност. Някои текстове като Ние сме войници от .. какво беше там са поресаващи - то пушки се правят от на папура дръжките, или се яха пръчка за да се върнеш в детството...

Май си личи, че не съм на смяна за преспиване. Приятна ви вечер!

ПС: Ани, стискам палци да става каквото трябва!

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 23:24 от {lenilaf}

# 32
  • в едно миланско село
аз съм малко нервна тази вечер, щото ми се домъкнаха хора в къщи и ми нарушиха спокойствие и усамотение.
ще се изкажа много накратко по темата деца и работа.
Италия е една неуредена социално държава, и за това няма спор. но не разбирам с какво се очаква да е длъжна принципно държавата на имащите деца. да ги направи майки-героини?
да им плаща 3 години, за да кибичат по градинки? да задължи всички фирми (повечето, от които с най-много 15 човека персонал) да се снабдят с ясла, или да дават парт тайм?  newsm78
и в Западна Европа, и в Щатите, детето си е скъпо удоволствие. освен ако не завиждаме на преживяващите с нек'ви помощи. реалността е, че при отсъствие на баби,  първите години заплата ти отива в детски учреждения и бейби-ситъри.
ако искате причини да не работите - в бг подфорум има няколко дами, към които мож да се обърнете.
факт е, обаче, че като се намериш извън работния пазар за няколко години, после трудно се вписваш в него. 1/3 от един едностаен апартамент в провинцията са ми стрували децата в първите им години, плюс нервите, липсата на време, и тичането, разпределено до секунда.
като тръгнат на училище нещата рязко се променят, а цените на жена, която да ги взима, храни, разходи, демек да ги гледа, докато се прибере човек от работа, не са на час, а на договорка.

това, за да кажа кратко, както исках, че ако човек има желание-работи, ако не - ракетата му крива.

# 33
Италия е една неуредена социално държава, и за това няма спор. но не разбирам с какво се очаква да е длъжна принципно държавата на имащите деца. да ги направи майки-героини?
да им плаща 3 години, за да кибичат по градинки? да задължи всички фирми (повечето, от които с най-много 15 човека персонал) да се снабдят с ясла, или да дават парт тайм? newsm78

това, за да кажа кратко, както исках, че ако човек има желание-работи, ако не - ракетата му крива.

3 години платено кибичене, майки-героини... - тук нагази в някакви разговори, които не са моите. Аз лично бих искала (и всъщност го и очаквам, да) да съществува детска ясла преди 3 г., а после детски градини и училища, които не затварят в ранния следобед и после в началото на юни или, ако го правят, да предлагат някакви алтернативи на занималня, за да може човек да си остави там детето, ако така си е решил. После всеки да си прави изборите. А не просто да няма нищо никъде из цялата околия. Peace
А иначе, защо изобщо обсъждам темата... - защото ми се случи нещо неочаквано, не е плод на обсъждано и съгласувано фамилно решение, имаме дете - нормално е да се чудим как да се организираме. Или не?

# 34
Предлагам да сменим темата - дадохме съвети на Барб, пък какво ще прави то си е тяхна работа.. Peace Hug

10сент,голям тренинг ти дават близнаците.. Peace Peace Hug
Да знаеш,че на този свят няма нищо случайно.. Wink   Peace   Hug

Абе ,Тралала,наистина нещо я няма... Rolling Eyes- някой да не знае нещо  newsm78 Hug

Няма да ви кажа нищо ново - мн.съм недоволна за Н-ти път от итал.фризьори .... Crossing Arms ooooh! Mr. Green
Снощи отивам ,снимка му нося и той пак ме пострига както те си знаят .... #Cussing out- направил ми е едно офисно каскетче  Mr. Green,дето абсолютно всички са с такова... #Cussing out
Проклет да е деня,когато си постригах дългата коса... ooooh!
Оттогава аз всеки път изживявам трагедии с новите си прически.. ooooh! Crossing Arms Crossing Arms

След парукера се засилих на д-р и кво,там пък др.новина - сигурно имам камъни в жлъчката.. #Crazy ooooh!
........иде ми да се оскубя.... #Cussing out  Mr. Green Mr. Green

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 10:03 от fio'

# 35
А иначе, защо изобщо обсъждам темата...

ами защото тази тема е много по-смислена за обсъждане в този форум от редица други, които са били обсъждани  Grinning

# 36
  • в едно миланско село
Барбич, не е личен постът ми, никого специално не визирам.
просто казвам, че съществуването на дете не е основната пречка да се работи, ако имаш нужда и желание.
ако нямаш си е лично твое решение, стига да не се оправдаваш с дете и държава.
съвсем естествено е да мислиш за евентуалната организация, нали това казвам - намират се начини  Laughing

аз не бих работила, ако нямах нужда, и друг път съм го казвала и изобщо не ме е срам от това  Twisted Evil, но съм си направила сметката, че дори и в скъпите периоди на ясла/бейби ситер, това което ми е оставало от заплатата е било важно за семейния бюджет  Peace

# 37
Здравейте дами, влизам в темичката ви с огромна молба.
Синът ми ще учи във  Флоренция, няма квартира, а трябва да е там на 26.08.,
моля ви, да ми кажете, кои сайтове са най-предпочитани за наемане на жилища/ стаи в неговия случай  Wink
Предварително ви благодаря   bouquet

# 38
Здравейте дами, влизам в темичката ви с огромна молба.
Синът ми ще учи във  Флоренция, няма квартира, а трябва да е там на 26.08.,
моля ви, да ми кажете, кои сайтове са най-предпочитани за наемане на жилища/ стаи в неговия случай  Wink
Предварително ви благодаря   bouquet
Я погледни тук .
http://www.affitti-studenti.it/annunci-affitto/toscana/firenze.html

# 39
  • Milano
Да, наистина е много трудно тук с гледането на децата - направо не ми е ясно как работят тук жените и правят профеционална кариера (ако нямат детегледачки де). Детската градина е до 15.30, а в сряда до 11.30 - то водене/взимане/игра на детската площадка с децата...

Tова го копирах от един пост в швейцарската тема.
Няма смисъл да давам примери и от други теми. С 2 ''швейцарски'' заплати няма да се ''фалира'' за детегледачка за няколко часа.

Иначе на мен работата в тази фирма  ми се вижда страхотна не само като начална, ами и като крайна дестинация.

Калатея, прекрасна снимка на 1ва стр. (10 е лоде).
Много добра цена си намерила за Бг през август. Миналата година не паднаха под 110 евро на посока на човек, отделно 100 евро за 2 багажа и 50 за такса за плащане с карта (за 3-ма), общо излизаше 810 за нас, а аз закупих за 463 евро с 3 багажа с редовна компания.

Фей, не съм забравила че си пускала тема (спомням си шезлонга пред морето), но теб следобед те няма на линия, за да те помолим.

Не видях почерпка. Mr. Green

За записките...ми умна съм си, помня Laughing, но обикновено само дати. Напр. утре ще чакаме Фио с почерпка. Laughing

# 40
  • Milano
Аз вчера успях да си променя часа на полета. Принтирах, копирах къде- какво ми трябва, правИх ''разкрасителни'' процедури, пазар.

Тралала-то май взе че ми последва съвета...

# 41
Калатея, прекрасна снимка на 1ва стр. (10 е лоде).
Мерси за оценката, Реджи! Еййй, колко му трябва на човек!  Joy
Радвам се, че си решила въпроса с Алиталия!

Темата "работа+отглеждане на деца" за мен не подлежи на дискусии.

Лени, много плътен откъм емоции разказ, моето усещане е, че не само близнаците се забавляват  Mr. Green  Дръжте фронта до финала!  Hug

ЛинаМ, ето ти два примерни линка: цък1, цък2. Понеже не уточняваш дали синът ти говори италиански, ти давам линкове, където има опция за избор на език. Ако говори итал., достатъчно е да напише в търсачката camere affitto studenti firenze и после да търси. В повечето сайтове има възможност за задаване на гранична цена на стаите. Късмет в търсенето и успешно академично пребиваване на момчето ти във Флоренция!  Simple Smile

Десита , трябваше да тръгваш утре, нали? Пожелавам ти на добър час, приятна и впечатляваща ваканция! Hug

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 20:56 от calatea

# 42
Калатеа, защо темата да не подлежи на дискусии? на мен ли4но винаги ми е била интересна. с моите познати редовно обменяме опит, ина4е не е лесно сам да откриваш топлата вода за всяко нещо
не обсъждаме конкретно решенията на Барбата, принципно става въпрос
действителността може и да се промени ако хората дадат зор, ако на вси4ки им е ОК положението защо да се хар4ат пари за подобрения... или май нещо не те разбрах

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 16:45 от gioia.

# 43
Markrit, calatea, сърдечни благодарност   bouquet

# 44
Редактирам се, понеже на второ четене си дадох сметка, че не е добре да се изразявам така категорично, по ред причини.  
Нямам нищо против дискусията да продължи. Peace

Последна редакция: чт, 01 авг 2013, 17:08 от calatea

Общи условия

Активация на акаунт