Италия в разгара на лятото, 140

• 33 336
  • 740
  •   1
Отговори
# 15
Както казах ,казалинговият кръг е порочен и от страна на мързела...Какъв парттайм на 30 години.. #Crazy ooooh!
Ама, Фио, ако ще и да съм на 20 или на 50, отказвам да се чувствам виновна за това, че държавата Италия приема по презумпция, че аз или няма да работя, или разполагам с една скромна армия от баби, лели и братовчедки, които са на разположение да ми гледат детето, винаги когато им свирна.
Аз имам син на 6 г., който сега започва първи клас. Три дена в седмицата ще свършва у-ще в 4 следобяд и два дена ще свършва в 12 и ще трябва да обядва вкъщи. Общината и съседните общини не предлагат никакви варианти на допоскуола. Децата се прибират вкъщи и точка. Ние нямаме на кого да разчитаме и ако ми се обадят за работата, имаме за задача да намерим свестна бейбиситърка, която да може да помага и за компити и, естествено, ще й се плаща почасово. Grinning Според мен е нормално при това положение да предпочитам парт тайм, не заради себе си, а заради цялата фамилна организация.

# 16
Барб, намираш се в същото положение ,както аз преди години.. Thinking
Послушай ме - ако трябва дай 2/3 от заплатата си на бейбиситтер ,но НЕ ОСТАВАЙ В КЪЩИ !!!!!!!!!! Peace Hug Peace Hug Naughty Naughty Naughty Naughty
и аз така се жертвах заради фамилията и сега отчитам,че това е най-голямата ми грешка в живота !!!!

Един ден ще се намериш като мен - наистина дисперата казалинга .. Thinking Naughty Praynig
Времето е неумолимо ,ще остарееш,ще изгубиш почва за работа, кръга в който ще се движиш не е от най-интересните ,и т.н. и т.н.....

Барб,имаш шанс де НЕ Е така !!!
ИЗПОЛЗВАЙ ГО ,МОМИЧЕТО МИ !!!!!! Praynig Praynig Praynig Hug Hug Hug

# 17
Барб, стискаме палци. Предполагам, има и възможности за работа от вкъщи ако се наложи от време на време. 

# 18
Барб, стискаме палци. Предполагам, има и възможности за работа от вкъщи ако се наложи от време на време. 
Аз в това малко се съмнявам , но Барб да каже . newsm78

# 19

защо? ние имаме възможност за ремоут влизане в поща и сървър даже сега допълнително ка4ват вси4ко на клауд, та много неща можеш да си вършиш от където си искаш.... особено пък в нейната сфера...

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 11:27 от gioia.

# 20
Спокойно, Фио. Както казах, ако ми се обадят, ще приема. Wink

Не съм 100% наясно, но по-скоро не...
Джоя, и Гесс го имат това, Симоне понякога се свързва от къщи, когато нещо се срине и трябва веднага да го оправят. Но като цяло не става за работа, понеже там всичко се работи в екип, предполагам заради мащабите, а може и да е някаква американска стратегия. Общо взето няма нещо, което да се прави само от един човек, а се прави едновременно от няколко, като всеки си има своята част. Както ми обясниха e-commerce вчера, май и те са разпределени така. Така че работата самостоятелно, извън екипа, не е ефективна и докарй свършена работа.

Тралалато нещо подозрително изчезна. Thinking   ylinfant   ylinfant 

# 21
   Да се разпиша в новата тема.  Hug

Да се похваля, че дъщерята стана италиански гражданин.  Peace
   За рекордно време - една седмица, изтегли декрет (на ръка, след като се обадих на шефа на отдела да го поискам експресно, понеже й се налага да пътува извън ЕС  Sunglasses),
на следващия ден- клетва, до края на седмицата- нови документи и кодиче фискале и днес има среща да подаде документи за паспорт.  Peace
  Така че с правилен начален тласък нещата могат да станат и бързо.  Wink

От петък сме в отпуск и във вторник летим за България, ако някой ще е в София или на морето - Несебър, да свирка да пийнем по бира.  Party

Успех на Ани с работата! Hug

И ние имаме достъп от ремото до мейл и софтуера, с който работим, но моята работа например,
  е свързана с много срещи, за които трябва да съм физически във фирмата, така че почти не мога да се възползвам от опцията.  Rolling Eyes

Лек път на Деси!   Hug

Приятна ваканция на всички и да си починете добре!  Heart Eyes  bouquet

# 22
Както казах, ако ми се обадят, ще приема. Wink
Брава! Всичко после е въпрос на организация, с която все някак ще се справите  Peace  Simple Smile

За Тралала от вчера се ослушвам аз, обикновено до обяд се разписва...  Thinking

Астреа, честито гражданство на щерката   bouquet и приятна ваканция и на теб!  Hug

A Лени къде се изгуби?

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 12:02 от calatea

# 23
Аз имам син на 6 г., който сега започва първи клас. Три дена в седмицата ще свършва у-ще в 4 следобяд и два дена ще свършва в 12 и ще трябва да обядва вкъщи. Общината и съседните общини не предлагат никакви варианти на допоскуола. Децата се прибират вкъщи и точка.

Другите мами как се организират?
Компити в на4алото имат само за уикенда (при нас). Просто i деца и родители  се прибират ве4ер гроги. 

# 24
Джоя,сякаш от вчера си тук ....
ли имаш баби ,или взимаш бейбиситтер ,или се жертваш като мен. Crossing Arms Sick

В Германия,моята приятелка оставя двамата близнака в яслата към болницата,където работи - отива на работа ,после ги взима и плаща само часовете, в които са били там !!!!!
Къде са те -къде сме ние ???? ooooh! ooooh! ooooh!

Астеа,ЧЕСТИТО на дъщеря ти ! Peace
Приятно изкарване в Бг.! Hug

# 25
Джоя,сякаш от вчера си тук ....
ли имаш баби ,или взимаш бейбиситтер ,или се жертваш като мен. Crossing Arms Sick

В Германия,моята приятелка оставя двамата близнака в яслата към болницата,където работи - отива на работа ,после ги взима и плаща само часовете, в които са били там !!!!!
Къде са те -къде сме ние ???? ooooh! ooooh! ooooh!

Fio', малко прекаляваш с тия жертви. Около мен никой не си е оставил работата, независимо от това дали има  баби на разположение или не. Народът работи и на смени ако се налага за да може да комбинира някакси гледането. Има майка от класа на сина ми, разведена, ба4ка си, гледа си детето сама.  Тук у4илището е фул тайм оба4е, та ми беше интересно защо при Барбата е такова положението и как се справят.

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 12:39 от gioia.

# 26
разбира се, не е лесно и не осъждам никой, който предпо4ита да си живее спокойно и да си гледа детето (и има такава възможност явно), но нека не минава за жертва  Stop

# 27
Имаш право ,щото по това време не гладах на оставането ми в къщи като "жертване".. Mr. Green Mr. Green
Ама сега е точно така ..като смятах какво ще взимам и какво ще давам м/у бейбиситтер и дет.ясла ,нищо не оставаше. Sick
Не си давах сметката за МЕн като личност обаче.

Ессере казалинга за мен се оказа попаднала в подвижните пясъци.. Thinking Sad
Ето защо суплико Барбата да не изпуска работата.Не всичко е въпрос на пари !!! Peace

Последна редакция: ср, 31 юли 2013, 14:23 от fio'

# 28
Имаш право ,щото по това време не гладах на оставането ми в къщи като "жертване".. Mr. Green Mr. Green
Ама сега е точно така ..като смятах какво ще взимам и какво ще давам м/у бейбиситтер и дет.ясла ,нищо не оставаше. Sick
Не си давах сметката за МЕн като личност обаче.
Ето защо суплико Барбата да не изпуска работата.Не всичко е въпрос на пари !!! Peace

предполагам всеки като се обърне назад има за какво да съжалява и от4ита грешки,
може пък някоя менаджерка да я съветва да е близо до детето си Wink
та правила универсални няма, всеки преценява за себе си

# 29
предполагам всеки като се обърне назад има за какво да съжалява и от4ита грешки

Така е. Понякога реагираме без много да разсъждаваме или под влияние на много фактори, които след години може да ни се струват не толкова значими или определящи, но в онзи момент са наклонили везната в определена посока.

Общи условия

Активация на акаунт