Италия в разгара на лятото, 140

• 33 752
  • 740
  •   1
Отговори
# 705
По време на късния соц не беше ли организирано едно идване на ( може би кокпие?) на Мона ЛИза в София ч/з Людмила Живкова ?

ах, това изречение ще го оставя нередактирано защото звучи толкова безумно, че се хиля на себе си:)

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 22:57 от {lenilaf}

# 706
Даа...и 1 нашенец нещо и направи - май я раздра с нож.
Но изобщо не мога да повярвам ,че е бил оригинала .
Нито пък тази в Лувъра... Mr. Green
п.с. Може ли да се правят снимки пред картината там ?

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 23:06 от fio'

# 707
# 708
кажи нещо за ученика ? Hug...и майчетата пред портонето ? Wink Mr. Green Mr. Green
Майчетата не ги виждам, понеже той отива и се прибира с автобусче.
Той много не обича да разказва, едвам му измъкваме някаква информация, хем всеки ден разпитваме. Не е потаен, просто му е безкрайно отегчително, магарето му с магаре!
Първата седмица цялата учиха само буквата "О" и коментарът беше, че в това училище явно само "О" ги интересува. Laughing
А днес едни познати с лозя ни поканиха на вендеммиа, бяха оставили няколко лозички за децата да ги оберат със съответните обяснения как се прави. После в избата им мачкане на гроздето, големите бъчви, кантари, бутилки, чудати машинарии... Интересно беше и за мен, не бях виждала процеса отблизо.

По време на късния соц не беше ли организирано едно идване на ( може би кокпие?) на Мона ЛИза в София ч/з Людмила Живкова ?

ах, това изречение ще го оставя нередактирано защото звучи толкова безумно, че се хиля на себе си:)
Ама какво му е безумното на изречението?! Ти говориш за цяла година (1979), минала под наслова "Леонардо и ние". (Кой е по-безумен?)

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 23:35 от Barbabeau

# 709
Така и аз съм чувала ,при което се питам - тук /в Ит/ не могат да се правят снимки в повечето случаи, защото една от причините била -светкавицата повреждала боята  Rolling Eyes
Логично е веднага да се зададе въпроса за МЛ  Thinking...или не е МЛ.. Rolling Eyes Mr. Green

Барб, ще свикне - но пък и 1 седм. 1 буква... ooooh! ooooh!
За майчетата,язък  Mr. Green- аз навремето не отчетох какъв интересен период изживявам и си стоях в колата да чета Фокус... ooooh! ooooh!

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 06:39 от fio'

# 710
  • в едно миланско село
Така и аз съм чувала ,при което се питам - тук /в Ит/ не могат да се правят снимки в повечето случаи защото една от причините била -светкавицата повреждала боята  Rolling Eyes
Логично е веднага да се зададе въпроса за МЛ  Thinking...или не е МЛ.. Rolling Eyes Mr. Green

не е само тук в Италия, светкавица не може да се използва, като се замисля, почти никъде.

за мен логичният въпрос е : от къв зор се снима картина?  Thinking
тук се опитват да дадат някакъв отговор, който всички сме си дали  Wink
http://smargiassi-michele.blogautore.repubblica.it/2011/02/08/gu … e/comment-page-2/
(коментарите са заддължително четиво)

# 711

тъпо е наистина ,но ти идва отвътре... Mr. Green Mr. Green
даже някои дори не я гледат /говоря за картина изобщо/,важното е да се снима ... Wink Mr. Green Mr. Green Mr. Green

това същото го наблюдавам и при някои мероприятия с децата. Някои родители непрекъснато снимат ...според мен дори не схващат смисъла на сцената.. ooooh!

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 00:07 от fio'

# 712

и аз не знам, логично е да се снимаш ДО картината  Mr. Green.

# 713
. за да дойдат до мечтаната Европа и да ми искат 1 евро за количката и аз да не им го давам, щото ми досаждат ...
Всъщност,тия които са ми искали едно евро до сега са били или румънци или българи /цигани/ от така наречените бежанци или от  други националности  не съм забелязала просяци.....

# 714
  • Milano
Не съм съгласна с мнението на Лени, че трябва някой да ми ''oтваря очите'' или да уча ''История на изкуството'', за да имам право да се ''изкажа'' дали дадена картина (в случая) ми харесва.

Всеки си има различни интереси.

Що се отнася до снимките на картините, а защо пък да не се снимат? Защото могат да се намерят в нета ли?

Аз обикновено се снимам до тях, където мога, за спомен. Напр. имам си Мона Лиза с мен и без мен Laughing.
Успях да снимам и ''Тайната вечеря'' (тук без мен, защото беше забранено). Mr. Green

Фио, що е то МЛ?

# 715
М=Мона, Л=Лиза

# 716
  • в едно миланско село
по темата : http://www.corriere.it/cultura/13_ottobre_04/leonardo-mai-visto- … f0e27e54db3.shtml

за мен е много смешно да се снимат картини, но, нали нищо човешко не ми е чуждо... та понякога го правя  Rolling Eyes
виж, миналата година на ЕХ нищо не снимах, въобще не ми и хрумна дори, толкова бях "вътре" във всичко.

пс. Лени, ти, греша ли, или си почитателка на Триумф?
в Заландо често има добри оферти на излизащи от каталог модели, току-що забърсах 2  Sunglasses
(а ако тръгнеш към Виена, изобщо не пропускай, то не че може, де, много магазини имат в центъра)

# 717
E=Едуард, Х=Хопър Laughing

тук се опитват да дадат някакъв отговор, който всички сме си дали  Wink
http://smargiassi-michele.blogautore.repubblica.it/2011/02/08/gu … e/comment-page-2/
(коментарите са заддължително четиво)

По повод на тази фраза "i gesti ansiosi dell’appropriazione, della verifica e della certificazione del consumo (in questo caso culturale, ma sempre consumo) avvenuto", се сетих за една карикатура, която ме разсмя скоро. Какво били правели хората преди фууд фотографията:

Скрит текст:
Бонус, ако някой познае кой е художникът. Laughing
Докато аз си чакам Феиам да каже на какво/кого напомняше онзи пътепис...

В галерии и музеи рядко имам порив да снимам, понеже така или иначе си купувам каталога, ако изложбата ми е харесала. В Уфици един път първо прерових книжарницата, оказа се, че няма каталог точно на тези зали, които ме интересуваха (gotico senese) и тогава се върнах да снимам тайно с айфона на мъжа ми. Беше ми ясно, че снимките ще са с плачевно качество, така че снимах етикетите към творбите и после всичко си намерих в интернет.

# 718
Вали ли? Вали, вали.... Преди малко се прибрах мокра почти до кости. Все се надявах тук да започне да вали от следобяд, та излязохме със скутерите, ама то започна още в 10,30. Ходихме да даряваме кръв, после се отправихме към Японския ресторант, където на обяд се яде на корем, колкото искаш, за 15 евро. Само ако не успееш да изядеш нещо от поръчаното, плащаш по 3 евро на оставена храна. Ние бяхме 6 възрастни и ометохме всичко като добри прасенца, а да не ви изброявам колко поръчахме..... А довечера имам гости....

# 719
тия хора са луди. да отворят в неапол all you can eat  Joy Joy

Общи условия

Активация на акаунт