Италия в разгара на лятото, 140

• 33 327
  • 740
  •   1
Отговори
# 690
За лепилото не знам , но тарелките са към пластмасата (не се сещам вече в Италия какъв цвят контейнер беше  Rolling Eyes, жълт?; освен това не се сещам как беше тарелка на италиански, а ми се струва, че го знаех. Голема информация дадох  Laughing.)

# 691
  • в едно миланско село

Единствено смятам, че някои неща са световно културно наследство, в смисъл, че принадлежат към общата ни култура, история и съвременна митология, и затова е несериозно да казваме "подмини Мона Лиза/Тайната вечеря". Можем да имаме каквото си искаме мнение за тях, особено ако сме чели повече, но е несериозно някой да е там, и да подмине някоя картина - без НИКОГА преди да я е виждал наживо, само защото има предварително мнение. Редно е някои неща поне да си ги виждал, ако си имал шанса.
Което не означава, че трябва и да ни харесват.
Но това си е доста банална истина, струва ми се.

а, моля, моля, аз такова нещо не съм казвала, напротив, както е видно от моите похождения, гледам да си изпълня задължителната програма и винаги много се вълнувам (писала съм за тези си противоречиви чувства)  Laughing
понякога дори си променям мнението  Wink

профан човек на първо и кратко ходене до Париж, не мога да си изкривя душата и да го посъветвам да "изгуби" половин ден вътре, освен, ако не държи да каже, че е видял Мона Лиза. но пък и никой не е длъжен да ме слуша, ей на, на Реджи е харесало баш Ринашиментото, което ме отегчава, а за Ван Гог, който ме просълзява и е през таковата  Twisted Evil

ФФР, принципно отиват в пластмасата, но нашата община още не е в състояние да ги разделя, така че отиват в общия боклук  Confused
ето тук ще видиш кое къде за наше село : http://www.comune.paderno-dugnano.mi.it/tutto_su/ambiente/-categ … ria1/pagina1.html

(естествено, ай да не им ги и змич стъклените бутилки  Shocked)

за лепилото не мога да съм полезна, не знам и С200 какво е  newsm78

# 692
Ами мисля, че лепило UHO е нещо като с200. (?)

за тарелките ( на които аз казвам васоио) не знам, златните са хартиени, другите са пластмасови мисля.

# 693
Незнам дори как да ги нареча на итал.,за да ги търся...

след 2 часа,както си готвех,ми дойде на акъла ,че се казват "васкетте ди пластика".. ooooh! Mr. Green Mr. Green
Фей,абе и аз досега ги изхвърлях в общия боклук ,но днес  "грийн" проговори в мен и се усъмних... Mr. Green Mr. Green
Относно стъклото,да не мислиш че аз пък го мия... Rolling Eyes Joy

Тралала, я кажи нещо интересно за боклука в Германия----сигурно са мн.съвестни.. Rolling Eyes Wink Mr. Green Mr. Green

Иначе, за протокола - "Тайната вечеря " съм я видяла даже 2 пъти   Peace,по 2 различни начина... Mr. Green Първият път самостоятелно /т.е. нищо/ ,вторият - с гуида  Peace Peace
Неведнъж съм писала ,че ужасно съм убедена в полезността на тази професия  Peace Hug

п.с. Лени,мерси -утре ще отида да го видя това лепило.

# 694

по културния спор, за мен човек за да може да реши какво му харесва/не харесва трябва да е гледал, и да знае това онова, или да има хора да му отварят очите. Така само "това ми харесва/не ми харесва' на пръв поглед трудно човек възпитава културата си, така да се каже. Колкото повече човек знае, гледал, слушал, чел и съответно мислил , толквоа е в състояние да стигне до нивото , което реално да му позволи да вземе обосновано решение за себе си. Та, изборът го разбирам, като някакво натрупване.
Иначе, като моята дружка тука , която харесва да си бродира котенца, меченца, мост на Янтра и прочие, които на нея си й харесват, но аз не мисля, че това е обоснован избор 'харесва ми, защото...' еди какво си. не знам дали се разбира, че съм малко разстроена, но дано се разбира

# 695
А,.забравих: да не говорим, че човек преминава различни етапи и го вълнуват различни неща.
сега ти харесва Моцарт, след години ще ти харесва Фуре, после ще кажеш "Моцарт е гаси чалгата" и ще слушаш Малер. Нещо такова сигурно е и с изобразителното изкуство.

# 696
Лени,що си разстроена ?... Rolling Eyes
Кажи да ти олекне .. Hug
Ако е мъжът ти виновен,оставяй направо... ooooh! Mr. Green Mr. Green-не си заслужава.. Peace Mr. Green

# 697
не, не е битова драма - заради случилото се с потъналата гемия сега и мин седмица също..
прсто аз не мога да разбера със съвременните методи за наблюдение, при които ми виждат номера на колата от космоса, не ги ли виждат тия лодки като тръгват натоварени със стотици хора ...не могат ли да се вземат някакви мерки да стигнат до шибаната Европа без да умрат, без да ги бият с камшици по пътя, или да ги изхвърлят като животни през борда. за какво е тая армия, да си бърка по дупките и да харчи милиарди , за какво е тази дипломация, която да не намери цивилизован начин .. не знам, много съм зле тази вечер. за да дойдат до мечтаната Европа и да ми искат 1 евро за количката и аз да не им го давам, щото ми досаждат ...

# 698
Що си разстроена бе Лени??  Confused... а, ти си казала.... де да беше заради мъжа ти... Sad

Иначе, ако искате мога да пусна и тежката артилерия, демек Кант за това какво е естетически красиво  Mr. Green. С цел да обосновем чие "харесва ми" е легитимно и чие е на ниво ковьорче.
Ама истината е, че не обичам да се развяват подобни тежкарски фрази като някакви интелектуални пишки.

За протокола - токчета много обичам, но не са ми удобни (не мога да ходя с тях), Мона Лиза и аз я видях през крив макарон, демек през огнебойно стъкло и две групи японски туристи, а Сикстинската капела ми направи впечатление (нямаше ужасно много хора в онзи момент, та седнах на една пейка и зяпах нагоре; Микеланджело, мисля, си постигна търсения ефект при мен).

# 699
ако следваме обувната метафора, то не е достатъчно само да имаш токчета и да ги харесваш, требе и да ти отиват и ти да им отиваш:)

утре идва моя близка за уикенд и ще вали постоянно, ще са 15 градуса, ако имаме късмет, какво ще правим като няма кьорава Мона Лиза наоколо поне да чакаме на някоя опашка.
Заредила съм обаче просеко, тва онва, .. ще минат 3 дни:)

# 700
Лени,признавам -неочакван отговор .. Rolling Eyes Peace Hug-мн благородно..!!! Hug
я ,започни просекото - до утре няма да изветрее.. Hug

За протокола- мн.обичам токчета,ама ме боли ужасно и кръста ,и краката.. hahaha
Едно време не ги свалях..

Последна редакция: пт, 04 окт 2013, 06:42 от fio'

# 701
Fiò, colla vinilica.

# 702
Барб,и аз това подозирах,ама не ми се вярваше...
п.с. за бачкането ти ,съжалявам....ама ти не чак толкова.. Wink Hug
не се отпускай,щото видя как е !

кажи нещо за ученика ? Hug...и майчетата пред портонето ? Wink Mr. Green Mr. Green

# 703
  • в едно миланско село
...за да дойдат до мечтаната Европа и да ми искат 1 евро за количката и аз да не им го давам, щото ми досаждат ...

в случая дори това не е, защото не са мигранти, а бежанци  Confused
разбирам те, аз не бях адекватна на работа днес следобед и отложих вечеря с бивши колеги заради колко ми е терсене. колко мож да си далеч от пожар в комшийска къща? и що за човек си, ако не помогнеш на съседите?
но и : ако моята къща е единствената в район на пожари, колко време ще мога да помагам самосиндакално, без никаква помощ?
Европа има дебит към Италия в това отношение.

Тралала, пусни тежката! много ми е интересно как некой си (Кант Twisted Evil) определя
разни субективни категории, когато дори и точни математическо-компютърни техники не успяват  Laughing
(отказвам да приема, че някога някакви светила са установили какво трябва да ми е естетично  Crossing Arms) като да ме накарат да нося некви парцали, щото всепризнат стилист решил да се изгъбарка и да види докъде мож да стигне човешката глупост  Laughing

# 704
утре идва моя близка за уикенд и ще вали постоянно, ще са 15 градуса, ако имаме късмет, какво ще правим като няма кьорава Мона Лиза наоколо поне да чакаме на някоя опашка.

Joy
Моята история с Мона Лиза всъщност е много смешна, ама няма да е сега, ш'се наложи друг път да ви я разкажа.
Лека!   Hug

Общи условия

Активация на акаунт