Италия в разгара на лятото, 140

• 33 328
  • 740
  •   1
Отговори
# 675
  • Milano
Тралала, ти и да искаш в Сикстинската капела не можеш да снимаш, защото е забранено.
Но тя е много прекрасна, както и Лувъра. Хареса ми и ''Тайната вечеря''.

Аз от пазара дрехи не купувам. Първо са ужасни (тук), и второ, струват повече отколкото в магазина.
Един пример от преди седмица - търсих пижама за малката, в Овиессе 10 евро, на пазара -18-20 евро.
Комплект анцуг в магазина -10 евро на промоция, на пазара - 25, хавлия - 19,90 срещу 25. #Crazy

Фейам, в теб ми беше надеждата...за бг звездите, точно си мислех да напиша пп, че със сигурност ще си имам дружка в непознаването им ''visti i precedenti illustri''. Mr. Green

Да покажа ли и моите обувки...да предизвикам всеобщо неодобрение Laughing?
Преди време Овчи беше пуснала снимка на подобен модел...и само на мен ми хареса.

# 676
  • в едно миланско село
аз балерина, както и мокасина не признавам. както и маратонка, та била и Хоган  Rolling Eyes
не са чепици за мен, това  Embarassed

Че то какво остана, само токчета?!

Сега ако и в Сикстинската капела кажете да не ходим или като ходим, поне да не правим снимки...  Crossing Arms Laughing

токчета и(ли) джапанки  Mr. Green
признавам и ниски ботуши (за зимни говоря, модата на боти/ботуши посред лято ми е ужасяваща)

кой къде ходи и какво снима не е моя работа  Laughing
на мен не ми е приоритет "Тайната вечеря", а Мона Лиза я видях може би на 5-тото ми ходене в Париж и съм сигурна, че съм се изказала и тогава : крилото на Лувъра, може би най-важното, посветено на Ринашименто-то, за мен е загуба на време. библейските сцени с тъмни цветове и постоянно висящо чувство на вина/затвор/неизбежна катастрофа не са ми в бекграунда, не ги разбирам, не ги оценявам, не ми предизвикват никакво чувство. Мона Лиза е едно 20/50см-во платно (официалните източници казват друго, аз казвам колко ми се стори), което, ако не си се наслушал на разкази, едва ли ще почетеш за повече от минута. не мога да следя всички теории около историята и, нито символистиката, която постоянно преоткриват (с компютърни техники  Shocked)
сайтове, които се занимават с нея-бол. пр.
http://www.nibiru2012.it/forum/misteri/la-gioconda-ed-i-suoi-mis … eri-134218.0.html

аз съм на достатъчна възраст, за да си определя интересите според интересите, а не според що общата култура изисква от нас. не съм ни критик, ни познавач, ни разбирач. видях я, щото можех да си го позволя (откъм време, не откъм пари) и бих посъветвала на всеки посетител на Париж, незанимаващ се с изкуство, и с престой от 3/4 дена да я прескочи без угризения. и в следващите 2-3 пъти-също  Mr. Green

ай да си погледна смешката на деня (Берлуско) , че се скапАх от бач днес.

# 677

аз съм на достатъчна възраст, за да си определя интересите според интересите, а не според що общата култура изисква от нас.

това ми хареса много, евала.
аз също искам да съм като теб, но специално в изобразителното изкуство нямам обща култура, за да си го позволя, защото го приемам като един вид надграждане ( с опита, познанието).
за  хора ,музика , филми и обувки  съм го постигнала

# 678
Мона Лиза и Сикстинската капела съм ги виждала, Тайната вечеря не. Знам къде и как се снима, Реджи. Шегувах се.
Единствено смятам, че някои неща са световно културно наследство, в смисъл, че принадлежат към общата ни култура, история и съвременна митология, и затова е несериозно да казваме "подмини Мона Лиза/Тайната вечеря". Можем да имаме каквото си искаме мнение за тях, особено ако сме чели повече, но е несериозно някой да е там, и да подмине някоя картина - без НИКОГА преди да я е виждал наживо, само защото има предварително мнение. Редно е някои неща поне да си ги виждал, ако си имал шанса.
Което не означава, че трябва и да ни харесват.
Но това си е доста банална истина, струва ми се.

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 10:32 от tralala81

# 679
Тралала, принципно си права, но специално за Мона Лиза съм на мнението на Фей - абсолютно никакво впечатление не може да ти направи едно мъничко платно, поставено зад стъкло, и оградено на около метър и половина с въже (единствената картина в Лувъра с подобни мерки за сигурност), и постоянна тълпа пред нея. Нито разстоянието, нито стъклото ти позволяват да разгледаш както трябва, просто си е загуба на време. По-добре си я гледай и възхищавай/критикувай на снимка/репродукция. Аз не съм виждала нито Сикстинската капела, нито Тайната вечеря, но почти ме е страх да отида да ги видя, защото всички произведения на изкуството, поставени от общата ни култура, познавачи и пр. на пиедестал, които съм видяла, са ме разочаровали. Толкова много снимки, описания, истории съм чела преди това, че все с големи очаквания съм ходила, и все не се покриват. И аз като Фей нито съм познавач, нито критик, нито разбирач, оценявам ги според въздействието, което предизвикват в мен, а не се имам за нечувствителен човек. Мона Лиза обясних защо не може да ми въздейства. От Пиетата в Сан Пиетро също не успях да получа някакво особено послание, а Давид във Флоренция очаквах да е по-внушителен. Слънчогледите на Ван Гог ми заприличаха да детска рисунка, Пикасо пък предизвиква чувства, но не ми харесва. Виж, гръцките статуи в Лувъра, и пак там едни огромни картини на не помня кой, но вътре в тях други картини, ме оставиха без дъх, в Лондонската галерия имаше едни, които изглеждаха по-реалистично и от снимка, а тук в капелата Сан Северо статуите на Кристо Велато и останалите са нещо, което с думи не може да се опише, а и въздействат невероятно.
 Та и моя милост отдавна не робува на изискванията на общата култура, както ги определи Фей, не толкова от възрастта, а по-скоро такъв ми е характера  Twisted Evil.

# 680
По-добре си я гледай и възхищавай/критикувай на снимка/репродукция.
Точно това е и моето мнение! Някои творби се възприемат по-добре на репродукция или дори не в цялост, а в детайл, отколкото на живо, което не ги прави по-малко смислени.
Сикстинската капела, извинете за светотатството, на живо изглежда все едно си влязъл в мъжката баня и вътре е страшна навалица.
http://3.bp.blogspot.com/_edbteOwlbdM/TPUXEaemjkI/AAAAAAAAAHo/HA … pella+Sistina.jpg
Таванът, където всяка сцена е шедьовър и според мен е по-впечатляващата част от параклиса, пък е твърде труден за възприемане - нагоре и надалече. По-добре раздробен на детайли и в албум.
Тайната вечеря е една стена в доста лошо състояние (освен възрастта, знаем, Леонардо е направил печален експеримент с неподходяща техника) и е била прерисувана (т.е. "реставрирана") толкова пъти, та съвсем да ни съмнява какво седим и гледаме там. Според мен е съвсем основателно да намираме за по-вълнуващи историята на творбата и писмените анализи, отколкото самото ни присъствие в онази заличка...

# 681
По-добре си я гледай и възхищавай/критикувай на снимка/репродукция.
Точно това е и моето мнение! Някои творби се възприемат по-добре на репродукция или дори не в цялост, а в детайл, отколкото на живо, което не ги прави по-малко смислени.
Сикстинската капела, извинете за светотатството, на живо изглежда все едно си влязъл в мъжката баня и вътре е страшна навалица.
http://3.bp.blogspot.com/_edbteOwlbdM/TPUXEaemjkI/AAAAAAAAAHo/HA … pella+Sistina.jpg
Таванът, където всяка сцена е шедьовър и според мен е по-впечатляващата част от параклиса, пък е твърде труден за възприемане - нагоре и надалече. По-добре раздробен на детайли и в албум.
Тайната вечеря е една стена в доста лошо състояние (освен възрастта, знаем, Леонардо е направил печален експеримент с неподходяща техника) и е била прерисувана (т.е. "реставрирана") толкова пъти, та съвсем да ни съмнява какво седим и гледаме там. Според мен е съвсем основателно да намираме за по-вълнуващи историята на творбата и писмените анализи, отколкото самото ни присъствие в онази заличка...
newsm10

Кога най-после ще измислят бутонче LIKE И във форума?!?

# 682
  • Milano
Няма да се караме за изкуство сега.
Тралала, извинявай, не знаех че си била в Сикстинската капела. Просто за снимките го казах за инфо, не за друго.

Всеки харесва различни неща.
На мен ''Тайната вечеря'' ми хареса, както ми харесва почти всичко нарисувано в църквите. Не казвам, че ми се струва шедьовър.
Иначе от Лувъра най-много ми хареса точно крилото ''Ринашименто италиано'', така от най-проста естестическа гледна точка, без да му мисля какво отразяват картините и дали го споделям.

Но други неща, които се смятат за прекрасни за мен не са, прим. Маргаритките на Пикасо, онези сините кръгове, които Фей беше гледала в МОМА и т.н.

На мен днес ми е малко тъпо. Детенцето ми се разхълца в детската градина и аз трябваше да се врътна и да си излеза, както ме посъветваха приятелки, обаче сега ми е кофти и само за това си мисля.
Днес й е последен ден до обед и от утре би трябвало да почне от 09 до 16 часа.

пп. поздрав за Барба-та:

http://prikachi.com/images.php?images/141/6620141c.jpg

Последна редакция: чт, 03 окт 2013, 13:03 от regina di cuori

# 683
Мона Лиза и Сикстинската капела съм ги виждала, Тайната вечеря не. Знам къде и как се снима, Реджи. Шегувах се.
Единствено смятам, че някои неща са световно културно наследство, в смисъл, че принадлежат към общата ни култура, история и съвременна митология,

И аз съм на това мнение. А и не е задължително всичко, което е оставило отпечатък в света да ни харесва. Просто това е обща култура и шанс да видиш нещо, което е важно за историята, човечеството, което малко хора виждат в крайна сметка. За мен би било вълнуващо да видя тези места, нищо че не са HD.

# 684
Разбирам какво имате предвид, но не съм съгласна  Laughing.

Пикасо и високи токчета vs. Дамата с еднорога и обувки Кампер  Laughing Laughing.

# 685
Пикасо и високи токчета vs. Дамата с еднорога и обувки Кампер  Laughing Laughing.
Ах, аз това арацо вече го сънувам! Страхотно е! Пред Ринашиментото и аз предпочитам Средновековието.
(Но при обувките ще продължа да се придържам повече към токчетата.)

Реджи, кой е този Alien и каква връзка има с Пикасо? Simple Smile Благодаря запоздрава, но и разкажи какво е.

# 686
  • Milano

Реджи, кой е този Alien и каква връзка има с Пикасо? Simple Smile Благодаря запоздрава, но и разкажи какво е.

Незнам защо, какво е и т.н. Просто го снимах от туристическия автобус във Валенсия. "Красеше" една градинка.

# 687
Може би си помислила, че е творба на Пикасо, но ти гарантирам, че не е. Някакво омаджо от друг автор е.

# 688
  • Milano
Не съм си помислила нищо...стана ми интересна "фигурката" и я снимах.

# 689
Извинявам се ,че прекъсвам културната ви тема ,но имам 2 въпроса

1 знаете ли в кой боклук /имам предвид раколта диференциата/,се изхвърлят жълтите или др.цв "подносчета - тези като купувате месо напр. ? newsm78
Незнам дори как да ги нареча на итал.,за да ги търся...

2 Кое тукашно лепило отговаря на българското С200 ?

Общи условия

Активация на акаунт