Априлки 2014

• 41 268
  • 728
  •   1
Отговори
# 360
  • София
А от къде знаеш, че не я усвояваш? Какво изследване си правила и по какъв повод са ти го назначили? Имало ли е някакъв симптом?
Не знам защо съм си вкарала в главата, че може да не усвоявам фолиевата киселина, за това питам.

прави се ДНК анализ - за вродени тромбофилии, много лаишки ще го обясня, но ако здрав човек няма такива проблеми, то те се появяват през бременността и се запушват кр. съдове, които хранят бебето и то не оцелява .....

при тези анализи може да се установи до колко се усвоява фолиевата киселина; усвояването може да е намалено - и без да има вродени тромбофилии, при изследването на генотипа - се добива и тази вторична и полезна информация

аз например - нямам риск от вродени тромбофилии, но имам синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%, ако пия 1 хапче обикновена ФК - тя се усвоява на 1/3 и трябва д апия примерно 3, затова пием нефолик мета  Peace

Това не е съвсем така,не е задължително човек да има тромбофилия,за да не усвоява фолиева киселина.Освен това фолиевата киселина не храни бебето,а има връзка с невралната тръба

# 361
  • Пловдив
Здравейте и от мен. Аз съм с термин 20 април, втора бременност. Като изключим изключителното уголемяване на гърдите, странното подуване на корема, друго за сега нямам като симптоми. Чувствам се добре и нямам оплаквания  Grinning
Гледам този път, за разлика от предишната бременност, през която качих 25 кг., да се храня много по-здравословно и правилно. Мисля, че е в мой интерес и в интерес на бебето. Дано да не ме хване онзи вълчи глад като първия път, че тогава...Ше се яде Crazy
Момичета, пожелавам ви лека, безпроблемна бременност, изпълнена с много положителни емоции.

# 362
  • в 1001-та нощ
А от къде знаеш, че не я усвояваш? Какво изследване си правила и по какъв повод са ти го назначили? Имало ли е някакъв симптом?
Не знам защо съм си вкарала в главата, че може да не усвоявам фолиевата киселина, за това питам.

прави се ДНК анализ - за вродени тромбофилии, много лаишки ще го обясня, но ако здрав човек няма такива проблеми, то те се появяват през бременността и се запушват кр. съдове, които хранят бебето и то не оцелява .....

при тези анализи може да се установи до колко се усвоява фолиевата киселина; усвояването може да е намалено - и без да има вродени тромбофилии, при изследването на генотипа - се добива и тази вторична и полезна информация

аз например - нямам риск от вродени тромбофилии, но имам синтезиране на MTHFR с намалена ензимна активност от 35%, ако пия 1 хапче обикновена ФК - тя се усвоява на 1/3 и трябва д апия примерно 3, затова пием нефолик мета  Peace

Това не е съвсем така,не е задължително човек да има тромбофилия,за да не усвоява фолиева киселина.Освен това фолиевата киселина не храни бебето,а има връзка с невралната тръба

точно това съм написала, че едното няма общо с другото, но определянето на генотипа - дава тази допълнителна информация

не съм написала, че ФК има общо с храненето, написала съм, че вродените тромболфилии имат общо с кръвоснабдяването там  Peace

моля, все пак да се чете - преди да се отрича; опитах се да бъда и кратка и ясна, явно - не е достатъчно  Confused

# 363
Момичета, благодаря за обясненията! Simple Smile
Значи не мога да съм сигурна, че фолиевата кис., която пия е достатъчна, докато нямам направени генетични изследвания?

Кажете нещо за феталната морфология. В коя седмица ще правите, при кого? Аз съм почти сигурна, че няма да правя амнио - теърде много ме е страх, макар че при нас е добре да я има. Не сме в първа младост. Ще трябва да разчитаме на фм, за това ще търся наистина добър специалист.

# 364
Дами изключително много се радвам, че вече съм "една от вас" Simple Smile Чакахме двете чертички повече от година, сега ме е страх да се зарадвам. Още съм в 4 г.с., симптомите са ми като вашите + кожа на лицето като от реклама. С риск да ме сметнете за особено суетна искам да ви питам за мазилата против стрии - кога се започват и могат ли да вредят на малкото Фасулче?/все пак е химия/. И пиете ли кафе?
Целувки на всички и приятен ден  Hug

# 365
Здравейте на новите мами Simple Smile загубих се малко пред сватбата ходихме да си починем 3 дена Simple Smile Сватбата мина добре,но се пазих и гледах да не прекалявам с танците за да бъде всичко наред.Да ви споделя и аз за мойте симптоми нямам никакъв апетит и ми се ясе само таратор или нещо с кисело мляко,гърдите ме болят имах и болки ниско долу но се успокоиха Simple Smile .днес ми е доста лошо от сега но като цяло всичко минава спокойно за сега Simple Smile Сега чакаме 29-ти защото тогава пак сме на лекар.

# 366
do minzuxar4i - по добре е за теб и бебето да не пиеш кафе, ще бъдеш още по раздразнена, а едва ли ще разчиташ на разсънване щото тоз период е доста сънлив а и е желателно да се поспива повече. Относно кремовете за стрий, има специална козметика за бременни, например на марката ДЕВА в тубичка в оранжево и бяло крем за стрий около 7 лв,около 300 мл.-но е доста сух трудно се разнася, аз ползвах с първата си бременност бадемово масло от аптеката в малки сини шишенца за около 3 лв, но съм много доволна. Избор има голям на козметика, а кога да го почнеш?- най-добре като разбереш, че ти отесняват дрехите , аз лично почнах от 3 м,при всяко мамче е различно, и се мажи цялата от главата до петите Simple SmileПоздрави, дано съм била полезна.

# 367
  • Сидни
Здрасти мацета!! Whistling
Аз идвам от първия преглед. Много съм доволна, всичко мина добре, ембриото е добре, точно в 6 г.с. съм си...имам си 4 снимки, на едната пише " GS 1.56 cm, GA 6w5d" - Това не питах док, но аз го възприемам като малкото да е 1.56 см и да съм следователно в 6 г.с и 5 дни?
на 17.09 ми е следващ преглед, когато ще се взима кръв и урина.
А видяхме и сърцето как тупти.
На моя мъж му прилоша и излезе, уж каза, че е било задушно...ама май се вцепени хахахаха

# 368
Здравейте и от мен Simple Smile)) на 32г съм, вчера бях на доктор и разбрах че съм в 7г.с. с термин 15.04.2014 ... имам дъщеря на 13 g много време чакахме това бебче да се появи... Grinning безкрайно щастлива съм  и се радвам че при вас се нареждат нещата и аз нямам търпение да чуя сърчице ...  Peace сега на 27.08 съм на преглед   Praynig
Пожелавам на всички здрави бебоци   baby_neutral   bouquet  newsm68

# 369
Момичета, благодаря за обясненията! Simple Smile
Значи не мога да съм сигурна, че фолиевата кис., която пия е достатъчна, докато нямам направени генетични изследвания?

Кажете нещо за феталната морфология. В коя седмица ще правите, при кого? Аз съм почти сигурна, че няма да правя амнио - теърде много ме е страх, макар че при нас е добре да я има. Не сме в първа младост. Ще трябва да разчитаме на фм, за това ще търся наистина добър специалист.

Аз споменах на моя лекар, че зимата ми откриха съвсем малък лимфен възел и той ми предпоса Неофолик мета по 10 таблетки дневно, вместо обикновената доза от 1. Каза, че излишъка ще се изхвърли от организма и не е вредно...

Колкото до Феталната морфология, ще я правя в Пловдив при д-р Даскалов на 23.09. когато ще съм в началото на 13 г.с.

# 370
Здрасти мацета!! Whistling
Аз идвам от първия преглед. Много съм доволна, всичко мина добре, ембриото е добре, точно в 6 г.с. съм си...имам си 4 снимки, на едната пише " GS 1.56 cm, GA 6w5d" - Това не питах док, но аз го възприемам като малкото да е 1.56 см и да съм следователно в 6 г.с и 5 дни?
на 17.09 ми е следващ преглед, когато ще се взима кръв и урина.
А видяхме и сърцето как тупти.
На моя мъж му прилоша и излезе, уж каза, че е било задушно...ама май се вцепени хахахаха

Честитооо.. много голям бебо! Да, 6w5d означава, че бебока отговаря по размери за 6 седмици и 5 дни Simple Smile
Хахаха, тези татковци бе.. големи са паники Grinning

# 371
Аз ползвам в момента какаово масло и масло от ший. През зимата ще мажа корема вероятно с кокосово масло. Ще видя с кое ми е комфортно. Предишната бременност качих над 20 кг и тук таме си имам малки поражения по кожата, но си ги харесвам и не се притеснявам. Възприемам ги за приятен спомен от бременността с първото дете.

# 372
  • в 1001-та нощ
elenaz   :peace :гестационната възраст (GA=gestational age) = се определя един път според датата ан поселдната редовна менструция - GA (LMP) и още един път - според размерите - GA (AUA) - трябва да ги пише на снимкиет, но зависи и от апарата   Peace

GS е сакчето  Peace

Mademoiselle Chocolate  Hug не се панирай  Hug много майки не правят изследването, при мен бременността беше с много висок риск - и доки искаше превантивно да направи доста изследвания - за да елиминираме други рискове (освен вече откритите), така покрай ДНК изследването за вродените тромбофилии - разбрах за фолиевата и пия неофолик мета, няма проблем и ти да пиеш неофолика  Peace или по 2 бр от обикновената фолиева  Peace

# 373
  • Сидни
 Hug ами явно или аз съм с по-ранна овулация или ембриото е огромно за възрастта си  Laughing
Иначе и аз влизам в редиците на Но-Шпа и Дуфастон, имам малко отлепване Sad но док каза, че всичко ще е ОК.
Аз ще си правя морфологията при тях направо към началото на октомври.
Купих си днес някакво мляко против стрии, още не съм го ползвала, мирише яко. Марката е Bubchen, някакво немско. Иначе в аптеката имаше на Чико и още една-две марки, не ги запомних.
На вас ядат ли ви се определени храни...ох на мен вечер ми се преяжда KFC  Blush
 а нон стоп ми се яде суши, мога да живея на суши, но май съм чувала, че не е ОК да се яде сурова риба от бременните, трябва да проуча, защото иначе бебето ще бъде с  родилен белег на нигири сьомга Joy
Алена , а как мина твоят преглед? Наред ли е всичко?

# 374
  • София

точно това съм написала, че едното няма общо с другото, но определянето на генотипа - дава тази допълнителна информация

не съм написала, че ФК има общо с храненето, написала съм, че вродените тромболфилии имат общо с кръвоснабдяването там  Peace

моля, все пак да се чете - преди да се отрича; опитах се да бъда и кратка и ясна, явно - не е достатъчно  Confused

Сигурно ти изглеждам много тъпа и смотана,но това,което аз разбрах от коментара ти е,че изследвайkи те за тробмофилия откриват тази мутация.При мен лично не беше така,панелъл ми за тромбофилия включваше Фактор V Leiden, Мутация G20210A в Протромбиновия ген и Генетичен вариант в гена на Плазминоген активатот инхибитор 1(PAI-1).MTHFR изследвахме година след това,когато пуснахме кариотип.
Моята Док ми е казвала,че всяка 1 от 10 жени има такава мутация и не знае за нея,затова в клиниката отдавна не изписват обикновена фолиева,а само Неофолици.Имам братовчедка,която започна да пие фолиева,в момента,в който започнаха да работят за бебче и то се роди със Хидро цефалия,именно защото не е знаела за мутацията и че я носи.По тази тема толкова.Извинявам се,ако не съм те разбрала правилно.  bouquet

Аз съм от лежащите мамчета.Разходките ми се ограничават до кухнята,балкона и през половин час до тоалетната.В къщи се разхождам с едни свежарски роклички на мечета и магаренца hahaha Единственото ми излизане беше до клиниката за кръвния тест.Такъв ще ми е режима до прегледа на 29 август,когато Док ще каже какво ще правя по-нататък.Въпреки всичко съм най-щастливата жена на света.Секса ще е мираж още доста време,но мъж ми си знае и въобще не ме притеснява с нищо.Само ме гушка и ми целува коремчето  love001

Общи условия

Активация на акаунт