Пациентки на клиника "Щерев" София и МЦРЗ "Д-р Щерев" Русе - 7

• 53 564
  • 775
  •   1
Отговори
# 405
Twisted Evil ooooh! Laughing съжалявам, но и аз не издържам
сега да поръмжа малко и да потропам с краче на всички мечки и бубулечки  Laughing
виждате ли ми лентичката? тя е от имси и от един мъж дето за нищо не ставаше, освен да бъде заместен с донор (лично думи на милачич при първия опит).

Биси, браво на теб, че са ти давали такава вътрешна информация   Hug Защото на мен ми казваха, стига си питала за ИМСИ, то е с недоказан резултат Laughing и аз за съжеление ходя често до клиниката.
Shocked брях, а що ли аз разбрах, че е панацея за мъжките проблеми? и що ли първите думи на докторката ми бяха - методи много, да се съсредоточим върху главният ви проблем, мъжкият фактор.
за имси и аз питах, приятелки знаят, че кроях планове за истанбул, точно заради този метод. практиката там го доказва  Naughty

Joy аз се смея, въпреки че въобще не ми е било смешно. ееей как пропусна тимева да ме пусне по пързалката  Whistling и да не ми вземе пари за физиотерапийка, а аз се натисках  Mr. Green

торбеста мечка, аз също натисках за физио. Никой не ме е карал. Обсъждахме варианти за физио предвид калпавия кюретаж миналата година и близо 50 дневното кървене след него. Физиото подобрява кръвопотока към матката и кислородната концентрация, та за себе си реших да го правя. И лигавицата ми беше с дебелина над 14...Не знам дали от физиото, но факт. Освен наш материал ,този път имаше и донорски-по наше настояване... Та не мисля, че физиото ми е навредило в никакъв случай...Проблема е друг и работим по решаването му.

# 406
сега да поръмжа малко и да потропам с краче на всички мечки и бубулечки  Laughing
виждате ли ми лентичката? тя е от имси и от един мъж дето за нищо не ставаше, освен да бъде заместен с донор (лично думи на милачич при първия опит).

Биси, браво на теб, че са ти давали такава вътрешна информация   Hug Защото на мен ми казваха, стига си питала за ИМСИ, то е с недоказан резултат Laughing и аз за съжеление ходя често до клиниката.
Shocked брях, а що ли аз разбрах, че е панацея за мъжките проблеми? и що ли първите думи на докторката ми бяха - методи много, да се съсредоточим върху главният ви проблем, мъжкият фактор.
за имси и аз питах, приятелки знаят, че кроях планове за истанбул, точно заради този метод. практиката там го доказва  Naughty

Joy аз се смея, въпреки че въобще не ми е било смешно. ееей как пропусна тимева да ме пусне по пързалката  Whistling и да не ми вземе пари за физиотерапийка, а аз се натисках  Mr. Green

да обадя - още 3 бременни има около мен, които не пишат по форумите обаче

Тропаш с крак, ама не разбрах много за какво  newsm78 аз ли съм много тъпа  Thinking

# 407
Аз правих май месец и беше само в сряда следобяд от д-р Билчев.
Щерев е голяма клиника и е редно да имат назначен специалист, който да прави ЦС всеки ден.  Peace
Най-вероятно и това ще стане в един момент. Simple Smile

# 408

да обадя - още 3 бременни има около мен, които не пишат по форумите обаче

Тропаш с крак, ама не разбрах много за какво  newsm78 аз ли съм много тъпа  Thinking

Shocked е как,  Whistling нали и ти си мечка,  как не можа да разбереш за кво тропам и ръмжа
 Laughing абе нали всички за едно и също ръмжим, пък нещо...
я да ви питам колко от вас са с медицинско образование та толкова акъл на килограм раздавате и съдите така с лека ръка  Whistling

# 409
  • В сърцето на любимия човек
торбеста мечка - извинявай, но не разбрах съвсем добре поста ти - лентичката ти резултат от ИМСИ и Тимева ли са или не?

# 410
торбеста мечка - извинявай, но не разбрах съвсем добре поста ти - лентичката ти резултат от ИМСИ и Тимева ли са или не?

Grinning да пънче-мънче
имси и лазарен хетчинг правихме
торбестият мечок беше с азооспермия даже, така че тия "леки" случаи из щерев не знам къде ги виждат някои... отворена съм и за други въпроси, пък може и акъл да раздам  Laughing за тия 7г стерилитет съм докторка вече, така де напреднах с матриала

# 411
И аз мислих, че за мен Щерев е затворена страница, но не мога да се въздържа и да не напиша какво мисля. Пациентка на клиниката бях 4 години, за моя най-голяма радост вече съм в Надежда.
Не знам какво се оплакват за чакането в Надежда, колкото сме си отчаквали в Щерев никъде не е било...- от 8.30 до 16ч. само за да благоволи Савова да ми напише 2 реда да си подам документите във фонда.  Всеки път съм чакала, независимо то записания час, в Надежда поне те информират за закъсненията в графика. Но това с чакането е най- малкият проблем винаги е било едно напрежение, още от чакалнята, в която нямаше място да се обърнем какво остава да седнем и един хаос на регистратурата, търсене и размятане на досиета, а да влезеш с мъжа ти си е направо привилегия. Какво ще им се заседяваме там, всичко става много бързо- от вратата на магарето и без много, много обяснения. Не искам да си спомням как съм се чувствала, не може лекуващ лекар да не си направи труда да ми погледне досието и да ме пита:"Ти коя беше?". Да ми скапят стимулацията и после да ми кажат, че не е станало, щото яйцеклетките били лоши, ама ми ги върнаха  за да не изпуснат фонда и после давай на ново. На въпроса каква е гаранцията, че сега ще е по-различно отговора беше:"Божа работа".Мерси. Излишно време за чакане и експерименти, както и излишни пари нямам. Моето място не беше Щерев, но вашето може да е и аз ви желая успех!

# 412
Аз не съм с медицинско образование  Grinning, но с голяма увереност (между 50 и 100%) твърдя, че през последните 2-3 години съм прочела повече статии по проблемите на инвитрото и репродукцията, вкл. имунологични проблеми, свързани със забременяването, поне от 1 от докторите в клиниката  Embarassed Да уточня, че не са статии от научно-популярни кифленски сайтове или форуми, а от специализирани списания именно по въпросите на репродукцията  Peace
Също така да уточня, че продължавам да чета и правя разлика между това, което се е практикувало преди 2-3 години при инвитро и сегашните новости  Wink
А на Биси да кажа, че като първа причина за незабременяване при жените се търсят проблеми в матката (миоми, полипи, прегради, възпаления и т.н.), хормоналните и имунологичните са следващ етап. В тази връзка в твоя случай да ти предлагат вместо повторен кюретаж при кървене повече от месец физиотерапия ми се струва неадекватно  Naughty И друго да попитам-за мъжкия фактор (дано да съм разбрала правилно) дали изследваха мъжа ти за хламидия+микоплазма+уреаплазма  newsm78 Защото при наличие на някоя или комбинация от тези инфекции след дълъг АБ курс (30-40 дни) се наблюдава често (не винаги) значително подобряване на спермограмите, поне достатъчно за ИКСИ без ИМСИ или МАКС, ако е читав ембриологът  Grinning

# 413
Няма друг ПР като този на Стаменов. Бъдете коректни, ние не ходим да плюем Вашите доктори. И преди ви казах съсредоточете се върху главните неща.

# 414
Гена какво си седнала да си губиш времето и да им обесняваш.Не виждаш ли ,че те си знаят своето.Остави ги да се надяват и да се самозалъгват.Ти искаш да им помогнеш те си знаят своето.
Торбеста мечка не съм убедена че твоя случай е сложен.Може много да се спори.

# 415
genovevam  Hug

Гена какво си седнала да си губиш времето и да им обесняваш.Не виждаш ли ,че те си знаят своето.Остави ги да се надяват и да се самозалъгват.Ти искаш да им помогнеш те си знаят своето.
Торбеста мечка не съм убедена че твоя случай е сложен.Може много да се спори.

може, може  Mr. Green ИЯР + азооспермия според теб какъв случай е

# 416
Аз не съм с медицинско образование  Grinning, но с голяма увереност (между 50 и 100%) твърдя, че през последните 2-3 години съм прочела повече статии по проблемите на инвитрото и репродукцията, вкл. имунологични проблеми, свързани със забременяването, поне от 1 от докторите в клиниката  Embarassed Да уточня, че не са статии от научно-популярни кифленски сайтове или форуми, а от специализирани списания именно по въпросите на репродукцията  Peace
Също така да уточня, че продължавам да чета и правя разлика между това, което се е практикувало преди 2-3 години при инвитро и сегашните новости  Wink
А на Биси да кажа, че като първа причина за незабременяване при жените се търсят проблеми в матката (миоми, полипи, прегради, възпаления и т.н.), хормоналните и имунологичните са следващ етап. В тази връзка в твоя случай да ти предлагат вместо повторен кюретаж при кървене повече от месец физиотерапия ми се струва неадекватно  Naughty И друго да попитам-за мъжкия фактор (дано да съм разбрала правилно) дали изследваха мъжа ти за хламидия+микоплазма+уреаплазма  newsm78 Защото при наличие на някоя или комбинация от тези инфекции след дълъг АБ курс (30-40 дни) се наблюдава често (не винаги) значително подобряване на спермограмите, поне достатъчно за ИКСИ без ИМСИ или МАКС, ако е читав ембриологът  Grinning
genovevam, не си разбрала. Не са ми предлагали повторен кюретаж и не са ми правили. Преди този опит, който за мен си беше успешен /независимо, че приключи рано- мога на ЛС да ти разкажа повече, ако искаш/ ми е правена хистероскопия, която беше диагностична и се оказа, че няма проблем в матката, правена е тогава и биопсия.  Преди нея имах един опит с биохимична.
И след ЦС имаше препоръка от ренгенолога за хистеро, защото бил "видях нещо в пасажа". Тъй като кюретажа беше брутален и зле извършен лекарката ми прецени, че не е добре да се прави повторен- пих метаргин и тн... За мъжкия фактор сме правили хормонална терапия 3 месеца, в по-късен етап имаше и фертил айд продукти, но резултат след терапията съвсем леко подобрение и то за 2-3 месеца. Имаме замразен материал от тогава. Диагнозата му беше астенотератозооспермия, в момента е тежка олиготератозооспермия....Пускани са хламидии и мико и уреа... няма нищо там...

# 417
  • гр. София
Няма друг ПР като този на Стаменов. Бъдете коректни, ние не ходим да плюем Вашите доктори. И преди ви казах съсредоточете се върху главните неща.

И какъв е ПР на Стаменов и какъв е ПР на Щерев?  newsm78

# 418

И какъв е ПР на Стаменов и какъв е ПР на Щерев?  newsm78

Темата все пак е за пациенти на клиника "Щерев"...да припомня.   bouquet

# 419
  • гр. София
Да и обсъждаме нея. В интерес на истината Щерев е доста по-популярна от гледна точка на реклама.

Темата все пак е за пациенти на клиника "Щерев"...да припомня.   bouquet

И бивши пациенти!  Naughty

Общи условия

Активация на акаунт