Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIX

• 61 516
  • 717
  •   1
Отговори
# 435
За Stuck in Love, да попитам, субтитри има ли някъде, че не мога да намеря?

# 436
  • Belgium
Daisy Rose, няма субтитри за сега, аз го гледах без  Peace

# 437
Благодаря ти, Лу  Hug

# 438
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Хммм, адски некоректно сравнение прави този господин от скрития текст на Мурето- първо, че е висока топка да се сравнява който и да било с Шеридан (при това Шеридан в екип с Дей-Луис), второ подходът към реалната история в двата филма е толкова различен, че малко трудно е да се съпоставят кой е по-добър, просто са различни. И аз харесвам "В името на Отца" повече, но пък и съм го гледала на възраст, в която по-лесно се впечатлявах, и това първоначалното изумление няма как да бъде заличено, ако ще и да тръгна нарочно да му търся кусури.

Присъединявам се и към препоръките за Wedding Belles- с глас съм се смяла, където успявах да хвана какво бърборясват шотландките Joy.

И моите стотинки кино от седмицата:
The Devil You Know- Розамунд Пайк и Лена Олин са така замайващо красиви (особено Пайк, сякаш грее отвътре smile3544), че си струва да се гледа, въпреки тривиалния сюжет, плоския финал и докарващия прозявки ритъм.

L'anglaise et le duc- още един с нищо невпечатляващ филм, но аз обичам истории за Революцията и го гледах с удоволствието, с което като малка гледах тв-театър.

Um Filme Falado- този вече е прекрасен. Оформен като красив пътеводител в наследството на древните народи по бреговете на Средиземноморието, огрян със звездното присъствие на камара култови и любими актьори, въобще- филм-наслада, като парче луксозен сладкиш Heart Eyes.

# 439
Maniac - http://www.imdb.com/title/tt2103217/

този също беше интересен

# 440
Връщам се от Gravity. Теглейки чертата- не ми хареса.
Наистина е изумително красив- кадрите в открития Космос спират дъха, ефектите са потресаващи, в един момент имаш усещането, че и ти се въртиш с обектите на екрана. Рядко гледам 3D- филми, от ефекти нищо не разбирам, така че не мога да кажа доколко са революционни, както така широко се набиваше в главите на всички, докато чакахме филма, но съм склонна да се съглася. За визия- 10 от 10!
Философско внушение също имаше, някакво- представено ни предимно от няколкото реплики на Клуни, наблюдаващ изгрева в безтегловност; Бълок рееща се във въздуха по бельо, свита в ембрионална поза; летящи сълзи, в които се отразява лицето на героинята; и разни други такива, като за стандартен американски зрител.
Оттам нататък- история почти липсваща; съспенс само от хвърчащи парчетии (дали ще целнат Сандра, дали не, ще гръмне ли капсулата, ще се разрасне ли пожара) и тежко астматично дишане; актьори- точно двама, от които (СПОЙЛЕР!!!) този, който знаеше какво прави в кадър, го затриха за половин час. Разбирам, че в разните космически филми много обичат да използват картата "коравата мадама, дето надживява всички мъжаги", ама ако ще се залага на тази карта, поне си да си бяха избрали корава мадама и я бяха подсигурили с някакво минало и история. Сандра Бълок не се справя със задачата си, колкото и да не е непосилна тя (понеже и героинята и хич не беше развита добре, но за това, поне за това, тя не е виновна). В момента, в който се оказа без чаровното Клуниево рамо, лъсна в пълна степен доколко не на място е в този филм. По мое съвсем лаишко мнение, ако искаш моноспектакъл, си избираш актьор с качества и присъствие- Куарон си беше избрал звездно лице, закачено на красиво атлетично тяло. Съответно това тяло трябваше да бъде показвано на макс- при първа възможност скафандърът беше свален, за да остане звездата по гащи Mr. Green. Финалът също разчиташе на мощните Бълокови бедра повече, отколкото на някаква логика или кулминация- но така или иначе това беше най-плоският финал, който съм гледала в последно време, така че и облечена да беше, все тая. Поне мъжете в салона оплакнаха око Grinning.
Много безцелен филм, който ме остави с впечатление, че е правен само, за да покаже всички иновации в специалните ефекти. В което лошо няма, но лично аз очаквах повече от Куарон. Понеже неговите досегашни филми винаги са имали история и послание, а в този и двете липсваха.

В заключение- ако гледате, то гледайте задължително на кино Peace.

# 441
  • срещу двата комина :)))
такааа, с мнението на Джо ми стана още по-интересно да го гледам тоя филм  Joy две абсолютни крайности ( според Скротума това е най-добрия филм на годината ), но ще видим ...

иначе идвам да пиша за  Rush - изключително, ама изключително много ми хареса. Като се почне от цветността на филма и се стигне до атмосферата и героите. Всичко беше предадено толкова истинското, катастрофата беше впечатляваща, както и състезанията, бурите... абе всичко  Laughing Двамата актьори се справиха блестящо ( нека сега някой ми каже , че Крис Хемсуърт е само мускули  Mr. Green ).
Ще добавя само, че самият Ники Лауда е казал, че докато е гледал филма не е повярвал колко правдиво е предадено всичко  Peace

# 442
Ами, Муре, Скротума като всяко момченце със сигурност има слабост към космонавти, аз не Mr. Green. И нещата, дето ги е  харесал във филма, общо взето ги харесах и аз (изключая Сандра и астматичните и пристъпи), само не разбрах на коя точно история се възхищава толкова.

# 443
  • срещу двата комина :)))
Ами, Муре, Скротума като всяко момченце със сигурност има слабост към космонавти, аз не Mr. Green. И нещата, дето ги е  харесал във филма, общо взето ги харесах и аз (изключая Сандра и астматичните и пристъпи), само не разбрах на коя точно история се възхищава толкова.

не знам, не знам ... ще отида да го гледам и ще обсъждаме повече  Laughing

# 444
Отиди, отиди, интересно ми е само в моя телевизор ли е грешката- макар че и другарчето ми вчера не го хареса Laughing.
Аз пък се точа на Prisoners, вече са разлепили плакатите Party.

# 445
След много напъване и тормозене, се заинатих и все пак успях да изгледам To the Wonder :

http://www.imdb.com/title/tt1595656/?ref_=nv_sr_1

Това е не знам кое по ред пускане и спиране на филма, много тежко ми вървеше гледането му, но държах да го гледам, защото не обичам недовършени работи. Порових се за мнения за филма и общо взето почти изцяло впечатленията ми се припокриват с тези на joy_r. Тотално объркана, несвързана работа, едно постоянно малоумно подскачане и потичване из полета, несвързано мърморене, пък се хващат за ръце, пък се пускат, пък се гледат, сякаш искайки да кажат нещо, ама май и те не знаят точно какво, сто хиляди начина на заснемане на слънцето и слънчевите лъчи.... така и не ми стана ясно за какво всъщност е този филм, какво се опитва да внуши на зрителя. Не разбрах на кой какъв му беше зора и за какво беше в крайна сметка всичкото това преувеличаване и превъзнасяне. Позьорски филм е това според мен, от онези с големите претенции, а всъщност нищо и половина.  
The Tree of Life същата работа!

# 446
AQUА,  smile3501 smile3501 smile3501
Дори не го изгледах до края....
За да ми стане ясно за какво иде реч, прочетох в уикипедия, но това в никакъв случай не направи нещата по-добри Simple Smile
Самоцелната красота на кадрите и липсата на диалог, показването не на случките, а на времето между тях, безсмислено намесената религия... абе нищо не ми хареса.

# 447
А така, давайте, момичета Laughing. Няма само аз да съм хейтърката, дето наплю филма на гения Mr. Green.

# 448
  • Belgium
Тоя филм на гения мисля директно да го пропусна след тези сравнения с Дървото  Laughing

# 449
  • В Космоса
Аз пък съм фен на "Дървото". Ще се гледа този. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт