Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIX

• 61 667
  • 717
  •   1
Отговори
# 585
Гледах Dream House, от нездраво любопитство да видя къде са се залюбили Даниел Крейг и Рейчъл... Embarassed
http://www.imdb.com/title/tt1462041/?ref_=fn_al_tt_1

Нито е много страшен, нито нещо друго, ако имате време за губене... препоръчвам, какво да правя.
Но ако ви се гледат същински ужаси на подобна тематика и си падате по необичайна психария, горещо препоръчвам този: El orfanato

http://www.imdb.com/title/tt0464141/?ref_=nv_sr_1

Само дето не урях от срах.

# 586
Вторият едва ли ще имам смелост да го изгледам...

Препоръчайте някой хубав Коледен филм, не много сантиментален и ревлив, човешки...

# 587
Отзиви за Populaire?

# 588
Prisoners  Peace
Тежък е филма, въпреки страхотната игра на Х, Джакмън, ме бих могла да го гледам пак, не мога да си го причиня.

# 589
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Два пищова от мен- 2 Guns. За съжаление с халосни патрони Grinning. Явно във всеки екшън трябва да се комплектоват забавни двойки (само Брус умира сам Mr. Green), но за съжаление тази не беше забавна.

# 590

Много е приятен за гледане. Simple Smile

# 591
Вторият едва ли ще имам смелост да го изгледам...

Препоръчайте някой хубав Коледен филм, не много сантиментален и ревлив, човешки...

Какви трудни задачи поставяш!
Love Actually, но сигурно си го гледала, аз коледни иначе не обичам.

# 592
  • срещу двата комина :)))
The Sweeney - британска кримка с прекрасния Рей Уинстън.Не беше лош филма, но не е и нещо невиждано.
Blood - този ме изненада, но не заради историята , а заради ролята на Пол Бетъни. Не го бях гледала такъв  Peace Иначе филма отново е полицейска кримка.

# 593
О, Муре, ти лазиш по мойто мъж Party. Хубав филм е "Кръв", хубав и мъдър.

# 594
  • срещу двата комина :)))
О, Муре, ти лазиш по мойто мъж Party. Хубав филм е "Кръв", хубав и мъдър.

съвсем случайно стана  Joy просто си разчиствам уочлиста в IMDB  Peace

# 595
  • в морето до колене
Captain Phillips http://www.imdb.com/title/tt1535109/

Страхотен филм, без специални ефекти, без 3Д, без вампири, духове и пр.
Една човешка история, която те държи в напрежение. Много добре разказан и изигран.
Том Ханкс е страхотен актьор!

Капитан Филипс

Гледах! Хареса ми! Препоръчвам го! Искам да споделя...че отново Том Ханкс ми показа, защо ми е толкова любим! Филмът е различен, интересен, вълнуващ  Grinning

Присъединявам се.
И аз гледах. И на мен ми хареса. И аз препоръчвам.
Филмът си заслужава оценката в IMDb, аз също му давам 8/10.

Тъй като не съм запозната в подробности с реалната история (просто знам, че е по действителен случай), всичко ми беше интересно. Не мисля, че беше направен особено патриотарски - нито американците бяха прекалено добри, нито сомалийците прекалено лоши. (Е, тюлените са непобедими, ама то това е по дифолт  Mr. Green - преглътнах го нЕкак си.)
Тъй като не съм гледала изцяло "Войната е опиат", едва сега мога да оценя работата на оператора - хич не е лесно да се работи в тясно затворено простанство и да види зрителят всичко, че и от няколко гледни точки. И още - или аз все повече задобрявам в усещанато на филмовата музика, или тя наистина беше добра.  Simple Smile Допринасяше ми за напрежението.

Към сценария и режисурата имам някои забележки - малко студено-стерилна ми беше първата част; малко неравномерна структурата - протяжно разказвателно в началото / някави "дупки" в средата (имаше момент, в който си погледнах часовника да преценя колко остава - за мен това е винаги черна точка за ритъма на един филм) / наситено емоционално в края; можеше да мине с малко по-малко екшън... макар че това пък го прави по-масово гледаем, та може и да не е баш недостатък.

Но! актьорската игра държи филма на повърхността през цялото време.
Дори в определеното от мен като стерилно начало не мога да упрекна Том Ханкс в стерилност. Напротив - сдържаността със скрито под нея безпокойство той си я изигра съвсем на място. Проблемът ми беше в поддържащата масовка, не в него. И то не заради актьорите. По-скоро сценариста съм склонна да упрекна.
Но сомалийците са изключително интересни. И сценарно, като персонажи - всеки от тях за мен беше достатъчно индивидуализиран, всеки ще го запомня по различен начин. И като изпълнение. В такива случаи - с непрофесионални актьори, или деца - никога не съм наясно, кой трябва да е похвален най-много за успешен резултат. Те ли са наистина добри, режисьорът ли ги е мотивирал добре, или само специфичните им външни дадености стигат... Но мога с ръка на сърцето да кажа, че кастинг-директорът, който ги е намерил тези момчета, си заслужава всяко пени, което са му платили.  Simple Smile

И накрая за Том Ханкс ще кажа две изречения.
Бях особено доволна да си спомня за златните му години и да се уверя, че "който го може, го може".  Grinning
Мога отсега да се хвана на бас, че клипът за Оскар-номинацията му ще е от пост-травматичния финал.  Grinning  Grinning
И още две изречения ще добавя, ама те не са за тази му роля.  Grinning Ще ходя задължително да го гледам в ролята на Уолт Дисни. Искам лично да видя, доколко са основателни прогнозите, че щe е 12-и по ред номиниран за два Оскара и в двете актьорски категории в една и съща година.  Party

П.П. Искам и да уточня, че филма съм го гледала на кино, както са направили, предполагам, и другите две момичета, чиито мнения цитирам.

Последна редакция: пт, 15 ное 2013, 18:13 от мячик

# 596
  • В царството на игрите:)
Снощи се насладих на невероятна комедия и я препоръчвам горещо- Let My People Go!. Изключително и грабващо забавна, абсолютна наслада Party.
Къде я има тази комедия? Със субтитри ако може Embarassed

# 597
Blood от къде теглите? На фаза полицейски кримки съм и естествено, отворена за предложения на тази тема.

# 598
"Кръв" съм теглила от Арена.
Относно Let My People Go- не мога да съм от особена помощ, гледах на кино в рамките на алтернативен фестивал. Предполагам може да бъде намерен в големите тракери, но аз не ги ползвам и няма как да съм сигурна.

# 599
Joy, благодарна съм. Хайде още нещичко в този жанр, а?
Утре вечер съм на Съветникът. Чакам с интерес.

Общи условия

Активация на акаунт