Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIX

• 61 630
  • 717
  •   1
Отговори
# 150
След всички отзиви за новият "Гетсби" , приех го като пародия и с тази мисъл си гледах от-до.
За Елказелка, предложението ми е  Catch Me If You Can / Хвани ме, ако можеш. Леко, лятно и по действителна история.

# 151
  • София
Гледала съм го,тогава едва го търпях Лео Wink
Hard Candy,това гледах току що,остави ме без думи.

# 152
  • В Космоса
Приготвила съм си и аз "Гетсби" за близките дни. Нямам намерение да го съпоставям с книгата, предполагам че смисълът ще е никакъв! Очаквам любимият Лео и съм сигурна, че няма да ме разочарова. Доказал се е пичът, просто няма кво толко да го иронизираме. Перфектни актьоори, дет да не се повтарят аз не се сещам. Wink

# 153
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Аз се сещам за няколко. Но те снимат по един филм на три години, а не по три на година.

# 154
  • София
Приготвила съм си и аз "Гетсби" за близките дни. Нямам намерение да го съпоставям с книгата, предполагам че смисълът ще е никакъв! Очаквам любимият Лео и съм сигурна, че няма да ме разочарова. Доказал се е пичът, просто няма кво толко да го иронизираме. Перфектни актьоори, дет да не се повтарят аз не се сещам. Wink

Мисля, че няма да се разочароваш. Но все пак имай предвид кой е режисьор.
Баз Лурман Все пак има почерк, който не се харесва масово. Има доста театралност, граничеща с абсурд, която е възможно да не ти понесе. Но пък на важните места са направени доста интересни акценти - вятърничевата Дейзи, блянът на Гетсби, смотаничкия Ник...

# 155
  • Belgium
Ще изместя леко дискусията за Лео (въпреки че и аз съм изтеглила Гетсби, но нещо ми отлежава за момента) и ще препоръчам един японски филм Ima Ai Ni Yukimasu/Да бъда с теб (http://www.DMCA-removal-from-Google/details.php?id=281947&hit=1). Изключително нежен и романтичен филм. Главните герои играят невероятно и в нито един момент не досаждат. Дори сцената в леглото я изиграха с изключителна невинност. Филмът е и страхотно визуален - дъждовния сезон в японската провинция  Heart Eyes Няма да разказвам сюжета, защото е оригинален и си струва да се видим. Препоръчвам, но най-вече на непоправимите романтици  Laughing

# 156
  • София
Лу, предизвикваш ме... и така, както ми е влюбено в момента...

# 157
  • Belgium
Ване, тогава го гледай непременно  Wink
Разбира се, филмът е тъжен, не е просто захар на бучки. Ще ми е интересно мнението ти после  Laughing

# 158
  • София
Аз не можех да се справя с Firelight,беше ми много скучен.

# 159
Да, не се случват много неща в него. Но пък е красив.
Лу, записвам си препоръката ти, и на мен ми се гледа красив любовен филм Hug. Веднага след Adоre, който чаках настръхнала дълго, дъъълго Heart Eyes

# 160
  • София
За Adore субтитри има ли?

# 161
елказелка,
аз не успях да намеря.

# 162
И аз не намерих дори и английски субтитри за Adore, но горещо препоръчвам. Личи си женската ръка зад камерата.

# 163
Предполагам, че поне английски има някъде.

# 164
  • в морето до колене
Няма.
Аз намерих едни единствени... индонезийски  Mr. Green

Но на мен не ми беше труден.
Макар действието да е позиционирано в Австралия и двамата младежи са австралийци, аз не усетих тежък австралийски акцент. Мисля, че авторите не са имали за цел особено стриктно "географско" ориентиране на филма. По-скоро са избрали по-далечна локация заради специфичната тематика.  Peace
Колкото до Робин и Наоми - те май си говорят така, както си говорят по принцип...

Личи си женската ръка зад камерата.

Аз не съм гледала "Коко преди Шанел"... само му "хвърлих един поглед" преди време.
Но режисьорката е опитна. Личи си. И за мен визията на филма е най-доброто.
Скрит текст:
ЕТА - образът на водата е може би най-хубавото нещо във филма за мен. ВСИЧКО ПОЧВА И СВЪРШВА С ВОДАТА. Аз не можах да формулирам за себе си, как точно режисьорката е стигнала до такова решение (да изведе морето/океана в статут на "пети главен герой") ... и тогава попаднах на една много интересна интерпретация - и то дори не в ревю на критик, а в коментар на потребител под едно от ревютата, които потърсих след като гледах филма. И тя е, че "майка" и "море" на френски са фонетични омоними. И макар технически тази вода край бреговете на Австралия да не е точно море... това ми се видя много оригинална идея. Някак пасна на моето впечатление от филма.
(извинявайте, че пак стана дълго, но това наистина ми се искаше да го споделя  Peace)

Към сценария имам маса забележки.
Основно сценариста виня за това, че филмът не е станал толкова добър, колкото е можело да стане.
И на места имаше толкова "дърварски" реплики...  Crossing Arms
Както казах в една друга тема - чак не можах да повярвам, че това е същият човек, който е правил адаптациите на "Опасни връзки" и "Изкупление".  ooooh!

ЕТА - Но пък ми е любопитно да намеря литературния първоизточник. Много се надявам в него да мога да открия това, което не ми достигна във филма.

Последна редакция: ср, 21 авг 2013, 13:37 от мячик

Общи условия

Активация на акаунт