Гледах!Хареса ми!Препоръчвам го!Искам да споделя... - XXXIX

• 61 529
  • 717
  •   1
Отговори
# 345
  • срещу двата комина :)))
World War Z -учудващо за мен ми хареса. Не си падам по такава тематика, но не ме подразни филма. Всичко беше каквото се очакваше, дори ефекти, мижава история и разбира се, Щатите спасяват света  Joy

Да, не дразни, но не се и отличава от другите подобни филми.  Rolling Eyes

о, да да  Peace

# 346
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Предупреждавам тези от вас, които не са настроени любовно, че с настоящия си пост ще ги отегча, понеже тази седмица само романтични филми съм гледала Laughing. Като никога Mr. Green

Waking The Dead- този докарва прозявки, уж драматично-любовен, а всъщност просто скучен. Но Били Кръдъп и Дженифър Конъли  са както винаги прекрасни и заради тях си струва да се догледа.

Easy A- съвременен прочит на "Алената буква", ситуиран в американска гимназия. Не, не е на нивото на "10 неща, които мразя в теб", но е изключително сладък и на моменти доста остроумен. Ема Стоун просто грее, а звездният поддържащ каст е абсолютна наслада (особено радваща е Патриша Кларксън в ролята на откачената майка Party).

See Girl Run- какво се случва, ако решим да преосмислим миналото и пробваме да възродим голямата си гимназиална любов? Струва ли си? Филмът се опитва да даде отговор на този въпрос, при това по неочаквано непресторен начин. Хареса ми.

La Tete La Premiere- от миналогодишната селекция в Кан. Голяма говорилня беше този филм, на места досадно чак, но пък в някои моменти от него бликаше на талази красотата на лудата младост и като цяло оставя усещане за позабравена в ежедневието волност и безгрижие.

Take Me Home- как им казваха на тези, road-movies май беше newsm78. Този се е получил добре, дори много добре- нито за момент не доскучава, а историята на пръв поглед е толкова банална.

# 347
  • В царството на игрите:)
See Girl Run  newsm78 newsm78
Ох, имаше подобен филм /с подобен сюжет/ препъръчван доста по напред в темата...Доста известна актриса участваше и се връщаше в родното си място и се опитваше да върне ученическата си любов, а той май беше женен!!!

# 348
  • Варна
Ох, имаше подобен филм /с подобен сюжет/ препъръчван доста по напред в темата...Доста известна актриса участваше и се връщаше в родното си място и се опитваше да върне ученическата си любов, а той май беше женен!!!
Чарлийз Терон в Young Adult  http://www.imdb.com/title/tt1625346/?ref_=sr_1

# 349
Да, много благодаря!
Снощи изгледах "Мис Слънчице" и много ми хареса!6 души направиха хубав филм Peace

# 350
Този е доста по-обикновен Peace. Най-малкото няма лъскава суперзвезда в каста.

# 351
  • в сърцето на един мъж...
И така, дойде време след лятната ваканция да напиша и моите 2 цента кино. Вероятно, поради месеца ваканция, ще бъде по-скоро 2 евро, затова не ми се сърдете, моля Embarassed

Започвам с един зимен филм, но времето при нас беше толкова ужасно, че навяваше мисли само за камина, огън, чаша вино и топло одеало Grinning

The Christmas Shoes - приятна, но доста тъжна история - за любовта, прошката, за неизпълнените обещания.

Miracle - една история за зараждането на професионалния хокей в Щатите. Много добре направен, без излишен патриотизъм, без излишна показност. Чист спорт и факти Grinning И много добър Кърт Ръсел в него.

Double Wedding - ром-ком, който става само за убиване на времето, ако сте настроени на такава вълна.

Dreams Lost, Dreams Found - филм от поредицата на Арлекин. Любовна история на фона на предателство, измяна и красиви шотландски гледки.

Leap Year - не вярвам да сте го пропуснали, но е едно добро романтично приключение, съпроводено от красиви места и невероятните очи на Матю Гууди Heart Eyes

The Proposition - тип уестърн, романтична любовна история, на фона на едно дълго и тежко пътуване. Нищо особено, не препоръчвам.

Women in Love - мини сериал за две сестри, от които едната е напредничава художничка. Доста освободени, търсещи себе си и преоткриващи се в любовта на двама мъже. Прекалено дълъг ми дойде, но като цяло приятен.

Pride & Prejudice 2005 - попаднах на едни сравнения за мистър Дарси и реших да си припомня всички излизали версии до сега. Като че ли Мистър Дарси, в лицето на Колин Фърт ще си остане моята първа и единствена любов Heart Eyes

Fried Green Tomatoes - много топла, човешка, романтична история. Без претенции да е уникален шедьовър, така те стиска за гърлото, че до края не те пуска. Ако сте я пропуснали като мен, препоръчвам. Изгледах с голямо удоволствие. Peace

In the Bedroom - филм за това, в какво се превръщат отношенията между двама души, когато загубят най-любимото си същество. Тъжен, без да е тягостен. Набляга на вътрешната борба, дали да постъпим правилно или както ни се иска...

One Last Dance - много красива екранна двойка са Патрик Суейзи и жена му. И голяма загуба за романтичното танцувално кино... Красив, тъжен, романтичен... Хореографията на филма е правена от съпругата на Патрик.

The Dating Coach/How to Fall in Love - романтична комедийка, в която главната героиня не знае какво търси, докато не го открива съвсем наблизо и на най-неочакваното място Simple Smile

Cheerful Weather for the Wedding - приятен, не натрапчив, типично английски филм за любовта.

Wimbledon - припомних си отново тази комедия, приятна за запълване на времето и за отмора.

Spanglish - останах изненадана от амплоато на Адам Сандлър тук. За пръв път го виждам в роля на улегнал мъж, който има семейство и се бори да задържи бизнеса си. Препоръчвам с уговорката, че става, само ако сте в настроение за романтика.

Admission - сладка комедия за това, каква месомелачка са колежите в Щатите и какво трябва да изтърпи човек, който е в комисията по приемането на кандидатите Grinning

Tango libre - щур, невероятен, романтичен, секси, вдъхновяващ, пълен с романтична лудост, на фона на страстното танго. Мисля, че с основание спечели наградата на Любовта е лудост във Варна, а в допълнение има прелестен саундтрак. Heart Eyes

The Queen - попаднах наскоро на една дълга статия, която описва смъртта на Даяна и реших в светлината на тази статия да прегледам отново филма. Сега го приех по по-различен начин. Преди си мислех колко безчуствена е била Кралицата, в крайна сметка хората обичаха Даяна, а сега видях човека под маската на властника. Невероятна Хелън Мирън, обожавам тази жена. Няма роля, в която да съм я гледала и да не е била прелестна, различна, провокативна и толкова плътно в ролята... Препоръчвам, ако сте пропуснали.

Moonrise Kingdom - коментирахме преди време, сладко, детско-романтично филмче за първата любов Simple Smile

Peace, Love, & Misunderstanding - Джейн Фонда като хипи бунтарка, първа любов, първа цигара марихуана, развод, отношения майка-деца... Приятен, романтичен, без да е нищо особено. И прекрасен Джефри Дийн Морган Heart Eyes

Gwanghae, Wangyidoen namja/Masquerade - прекрасен, магичен, цветен, спиращ дъха, филм. Една история за чест, доблест, справедливост и как може един император да стане по-добър. Препоръчвам! Peace

Miseuteo robin ggosigi/Seducing Mr. Perfect - сладка романтична комедия, изпълнена с много забавни моменти, подчинени на азиатската култура. Препоръчвам. Peace

House of Sand and Fog - мистични Бен Кингсли и Дженифър Конъли. Прекрасен филм за мъката, любовта към семейството и една прекрасна къща на брега на морето... Препоръчвам Peace

Bullet to the Head - откачен екшън, типично в стил Силвестър Сталоун. Препоръчвам само ако сте фенове на титуляра или на Сунг Кан Grinning

Dead Man Down - опит за криминале, опит за романтика, опит за мъст... С изключение на красивата Наууми Рапас, май не открих нещо значимо в този филм.

Olympus Has Fallen - много екшън, много куршум, много кръв, много патриотизъм... Обаче кога ще видите в пълния му блясък Джерард Бътлър Mr. Green Само не ми стана ясно как един чист брит спасява света и американците, ама нейсе Joy

Oblivion - не си падам много по филми от типа, утопиите са ми странни и не ме привличат. Въпреки това, този филм ме грабна от самото начало и ме държа до края в напрежение. Накара ме да се позамисля, въпреки основната идея на филма, въпреки Том Круз. Хареса ми, препоръчвам. Peace

Jack Reacher - не съм чела книгите за Джак Рийчър и бях абсолютно необременена от образа му като основен герой. Хареса ми, приятен екшън.

Pitch Black, The Chronicles of Riddick, Riddick - тъй като тази година излиза нов филм от поредицата, направих прочит на предишните филми. Харесвам Ридик, харесвам Вин, филмите определено са само за негови фенове. Ако сте такъв, то гледайте първо първите серии, тъй като има препратки към тях.

Drift - океан, природа, секси мъже на сърфове. Историята на двама братя, които дават началото на модерното производство на сърфове.

Gardens of the Night - филм, за един от най-големите страхове на родителите - отвличането на деца. Гледах с невероятно напрежение, виждайки най-големия си страх, претворен на екрана. Много тъжен, много страшен, много правдив. Не знам дали да препоръчам Sad

Daisy Diamond - претенциозна датска глупост. Направен в театрален стил, ужасен филм. Едва изтърпях края, като през цялото време се чудих на Наууми Рапас защо се е снимала в него. Не препоръчвам, по-голяма боза и отвратителен филм не бях гледала скоро Sick

Out of the Ashes - филм за Втората световна война и историята на една еврейска лекарка-гинеколог.

John Rabe - историята на Йон Рабе, немски бизнесмен, който спасява около 200 000 китайци по време на Нанджинското клане. Невероятна история, препоръчвам. Peace

Rosamunde Pilcher: Nebel über Schloss Kilrush - типична захаросана история, със замъци, шотландска природа и любов Grinning

The Immigrant - тази година имах възможност да посетя един от фестивалите и да гледам филми, които участват в надпреварата за Оскар. Филм, който те стяга за шията, кара те да премислиш целия си път, целия си живот. Изключителен! Филм, за това, в какво се превръщат мечтите, когато настъпи глада... Препоръчвам, невероятни Марийон Котияр и Хоакин Финикс. Актьор, който академията доста често прескача, при това съвсем незаслужено Confused

The Day of the Siege:11 settembre 1683 - филм за настъплението на турската армия към Виена и за деня, в който са ги спрели. Сравнително пищна продукция, до колко е достоверна не знам, но не беше особено добре направена. Въпреки това е интересно да се види Simple Smile

Le capital - пак от фестивалната програма. Имаше среща с режисьора, който спомена, че сценария е писан 10 години. Интересното е, че филма звучи абсолютно актуално и правдиво. Потресаващ е. Филм за историята на модерната банка и капиталът, който движи света. Препоръчвам Peace

De l'autre côté du périph - приятна полицейска комедия, в която черния хумор и свежите моменти са прекрасно преплетени. Препоръчвам.

Le chant des mariées - историята на две момичета - еврейка и арабка, по време на окупацията на Тунис през Втората световна война. История, за приятелство, подложено на риск, за предателство, за сянката на културните различия между двете и как въпреки всичко любовта една към друга и приятелството им преодолява всичко. Препоръчвам.

La terre outragée - къс история  от историята за аварията в Чернобил. За това, как продължава живота, за това какво се е случило и какво е било в първите часове след самата авария. Тъжен филм, зловещ, филм за призраците на едно минало...

O Jerusalem - една обетована земя, трима приятели, една война, едно гласуване и свят, който се разделя на две. Историята на създаването на Израел и приятелството на двама евреи с един арабин. За силата на приятелството, преодоляло омразата, скръбта, смъртта и оцеляло сред руините. Препоръчвам. Peace

El secreto de sus ojos/The Secret in Their Eyes - историята на едно убийство и една книга за него. Много хубав, човешки филм. Препоръчвам.

Метро - зрелищен, пищен, типично руски Grinning Любовна история, на фона на една авария в руското метро.

Despicable Me 2 - харесвам много първата част, втората беше същата наслада за окото Grinning Става и за малки, и за големи Wink

Ами това е от мен, приятно четене и надявам се да не ви отегча Mr. Green

# 352
  • В Космоса
World War Z -учудващо за мен ми хареса. Не си падам по такава тематика, но не ме подразни филма. Всичко беше каквото се очакваше, дори ефекти, мижава история и разбира се, Щатите спасяват света  Joy

Да, не дразни, но не се и отличава от другите подобни филми.  Rolling Eyes

Хареса ми на мен, но аз обичам зомбарски филми. Което ме въодушеви тук е, че си възвърнах симпатията към Брад Пит. Като му гледах снимки по компроматната тема се бях отчаяла колко погрознял и овехтял е и как даже ми е станал леко анти. Този филм ме опрпверга. Изглежда много добре в действие. Peace

И като сме на тема Харди последно гледах Колдиц препоръчвам Peace

# 353
И аз тъкмо гледах World War Z, хареса ми, препоръчвам  Peace А Пит все още си е невероятно красив мъж  Heart Eyes

# 354
Наминавам да препоръчам сериал. Знам, че формално не е тук мястото, но този е толкова пипнат, че не отстъпва на игрален филм, епизодите, предвидени за първия сезон, са само 6, а и централният образ се играе от актьор, който няколко от пишещите тук харесваме.
Та- Peaky Blinders е гангстерска сага, ситуирана в Бирмингам от 20-те години на миналия век. Мрачна семейна история, полицейска мистерия, ИРА-драма- в сериала има от всичко, и всичко е с мярка. Костюмите и декорите са перфектни, сценарият- реалистичен, но с романтични нотки, всички актьори- умело подбрани. Килиън Мърфи е идеалният Томи- с неговото студено излъчване и очи, които са хем пронизващи, хем някак трогателно кукленски. Страхотен е изборът на този интелигентен актьор за ролята на гангстер, който си пробива път с остър като бръснач ум, а не с юмруци. Сам Нийл е повече от стряскащ фанатичен инспектор, Идо Голдберг- обичайно красив, този път в ролята на комунист, а централната женска роля е поверена на поетичната Анабел Уолис.
Надявам се, че и останалите епизоди ще са поне толкова силни, колкото пилотния, и препоръчвам Peace.

# 355
  • Бургас
Geia и аз гледах Metro и също го  препоръчвам. Peace

# 356
  • София
Вчера изгледах Ask Kirimzi (2013) и препоръчвам.
http://www.imdb.com/title/tt2586682/?ref_=rvi_tt
Филм за една раздяла, една изневяра и любовта. Любовта между различните партньори, но и любовта по-общо. Без да е сладникав, нито тежко драматичен представя живота на две жени и един мъж, преплели пътищата си в обща съдба. Не ме питайте откъде съм го теглила, не помня, но го изгледах с бг субтитри.

# 357
Искам да споделя, че гледах и ми хареса и препоръчвам http://www.imdb.com/title/tt1183923/?ref_=sr_6
 Peace

# 358
  • Карлово
Искам да споделя, че гледах и ми хареса и препоръчвам http://www.imdb.com/title/tt1183923/?ref_=sr_6
 Peace
И на мене ми хареса, дори Кристен стоеше добре в него.

# 359
Преди малко изгледах този филм и го препоръчвам:
http://www.imdb.com/title/tt1212450/   Заслужава си! Peace

Общи условия

Активация на акаунт