Енгин Акюрек - преди и след „Каква е вината на Фатмагюл?” - Тема 220

• 62 495
  • 727
  •   1
Отговори
# 150
  • Пловдив

И Низипли - атрактивен както винаги.

# 151
Както вече писах, хареса ми анализа на Елинор по преговорната серия. Към нейните мисли, позволявам си да прибавя своите.

Потресаващ епизод, не мога да гледам без сълзи. Ще се опитам без много емоции да предам какво разбрах и какво не успях да разбера.
Смятате ли, че Мустафа искаше да убие доктора? Той казва "Исках да наруша забавлението им." Според мен, прицелва се, за да отпуши омразата си, не може да го гледа, не иска да го вижда весел, иска да му развали рахата, да го изгони.

Сцената на окървавената моминска вечер. В първия момент Мустафа е стъписан, спира, не може да осъзнае целия ужас на видяното. После го завладява паниката - какво е станало с Нарин? В този момент Мустафа преживява реално страшната болка от загубата на най-любимия си човек.
Пред лицето на смъртта всичко дуго остава на заден план, дори омразата между Сердар и Мустафа. И двамата отстъпват - Сердар оставя Нарин в ръцете на Мустафа, а Мустафа моли доктора да я спаси.
Докато Мустафа и Алиаскер изнасят на ръце всеки своята любов, Сердар безмълвен пред трагедията, поема професионалния си дълг, оказва първа помощ на ранените. Сцената с бебенцето е силно въздействаща.

Направи ми впечатление как пред голямата беда всички се обединяват и забравят това, което ги е разделяло. Направи ми впечатление и как в екстремна ситуация си проличава кой какъв е. Асил и Яшар успокояват Мустафа, Муко побърза да се прибере. Аслан дори в този момент не забрави за имиджа си.

Смазан от болка, Мустафа се помирява дори с доктора, защото той може да помогне на Нарин.
"Добре. Ти си доктор. Решението е твое."

В дома на Нарин. Идва Мустафа, на прага родната му майка го посреща с изпитателен поглед. Самет казва: "Дойдохме да видим кака Нарин"
Думите на Мустафа звучат като оправдание "Всички дойдохме за това, майко."
Следва предупреждение и от Хатун, на което Мустафа кротко казва "Само да я видя. Нека спи, разбира се."

За първи път Мустафа искрено благодари на Сердар, който също го предупреждава да не прави нищо, което може да ядоса Нарин.

И Мустафа влиза при Нарин. Пред очите му отново е страшната картина, а после на лицето му се изписва щастието, че я вижда, че е жива. Нека спи, нека не продумва, за него е важно, че е жива. Животът за Мустафа започва и свършва с Нарин.
"Сакън! Не умирай преди мене, Нарин. Светът без теб е ад за мен."

Такива думи човек чува навярно един път в живота. Струва ми се, че такива думи могат да размекнат и камък. Дори и от смъртния си враг да ги чуеш, няма да ги оставиш безответни. Какъв беше отговорът на Нарин? Не разбрах. Устните й сякаш промълвиха нещо, но остана с извърната глава.

А Мустафа разбра - "Не ми показа нито раната си, нито болката си."

Пред къщата на Нарин спира такси, пристига Харун. Мустафа го гледа като извънземен, мисля, че беше забравил въобще за неговото съществуване.
Не бяха му съобщили и за инцидента с Нарин. Никой така и не го прие за член на семейството.

Дурие извоюва една женска победа за себе си пред Аслан. Първо като майка "Синовете ми се грижат за мене."
После като съпруга "Много неща мога да ти кажа, но не си заслужава. Ще говорим в съда. Не викай! Махай се оттук и не омърсявай спокойния ни дом."
Споделя с Фатма малкото си отмъщение "Отказах се. Но той не знае."   Joy

Силно впечатление ми направи реакцията и на Мустафа, и на Яшар, при новината, че Нарин им става съдружник. Никакво безпокойство, раздразнение, негодувание. Като знам, че в почти всеки дом има дрязги заради наследство, направо съм щастлива от реакцията на братята Булут. Те са наистина много благородни хора. Е, Яшар е по-спокоен, но Мустафа е чок доволен от това, че Нарин ще е близо до него. Освен това, той с възхищение наблюдава нейното преобразяване в уверена млада жена.
"Нека Нарин вземе всичко, само да остане тук."
Това е отговорът на Мустафа след неуместната забележка на Муко.

Да отбележа още, че Мустафа е много красив и чаровен. Дори с булдозера, елегантен в костюм и прашни обувки. Дивак, вандал, но много ме забавлява в тази сцена.
Тежко прие новината за раждането на бебето на Нарин. Както си спомням от КВФ, мъжът, обичал майката на Керим, се самоубива в деня на неговото раждане. Смята се, че когато жената роди, тя вече напълно принадлежи на рода на съпруга си. Предполагам, че заради това така болезнено Мустафа, а и Сердар приемат събитието. Любимата жена се отдалечава още повече. Тя вече е не само чужда съпруга, но и майка. За Сердар е още по-сложно, защото той знае чие е бебето.

Нарин е в трудна ситуация, но може би за първи път в живота си знае точно какво иска и действа, за да го постигне. Каза тежки думи на Аслан, и то пред майка си, Фатма и Дурие. С Харун въобще не се съобразява. Твърда е с Мустафа. Гледа право напред и върви стъпка по стъпка по пътя си. Страховете на женското си сърце споделя само със Сердар, и то с половин дума.

Отбелязвам нейната реплика, когато Зилан я пита как е:
"Не ме оставят да бъда добре."

# 152
здравейте

надявам се настроението да е супер в този прекрасен ден петък

# 153
  • Пловдив

Наистина настроението се повдига като гледаме Енгин.

# 154
  • Пловдив

И Булут за настроение.

# 155

Любим цвят?
Mavi  Simple Smile

# 156

Здравейте, желая ви хубав ден! newsm51
И аз като някои фенове ще възкликна: "Хей, Зейнеп, внимавай как се държиш с нашето момче!",
че и Керим и Булута много страдаха заради избраниците на сърцето си...
Спомен или мечта, няма значение, дано любовта на Текин е споделена...

# 157

Цитат
И аз като някои фенове ще възкликна: "Хей, Зейнеп, внимавай как се държиш с нашето момче!"

# 158

А аз днес ще си доставя огромно удоволствие на душата -
да превеждам филм на Енгин и да съпреживявам съдбата на неговия Низипли...
Предизвикателството е наистина голямо, защото от огромния речников запас трябва да избера най-подходящите думи, които да отговарят на речевата характеристика  на героя и на епохата, в която той живее...
Е, но пък удовлетворението е неописуемо. Знае го само този, който го е правил...

# 159
# 160

Много хубава снимка на Енгин - и, естествено, с фенове...

# 161

Hug  Здравейте, ведри, усмихнати и позитивни момичета!  Hug

Да се радваме на днешният ден, и кой с каквото може да допринесе

да бъде темата ни приятно място за събеседване и отмора.

Да имаме нови снимки и новини около нашият любимец.  Heart Eyes

Последна редакция: пт, 02 авг 2013, 12:13 от Tanusha_

# 162
  • Пловдив

Любов, хареса ми пожеланието любовта на Текин да е споделена. Вероятно да, но..... подсказката "спомен за любовта" ме навява на мисълта, че нещо се е случило с тази любов. Вероятности много: раздяла след ваканционно приключение, нещо лошо да се е случило с любимата или друго. Имам си и предположение. Текин и Ейлюл няма да са двойка в любовта. Ейлюл ще преживява нещо подобно, като него преди време. И тук ще има съвпадения.  Предполагам, че ще съпреживеем две подобни любови в различно време, т.е. - ретроспекции.

# 163
Цитат

страхотна усмивка!

аз я сложих тази снимка ама видях че не е много добра
до сега работих по своята

# 164
Здравейте.

Желая на всички един прекрасен,слънчев ден. Петъчните следобеди  са идеални за разходки и срещи с любими хора. Simple Smile Heart Eyes

От превода става ясно, че филмът ще е за спомен за любовта. . В тази връзка имам две хипотези
- филмът ще е връщане към миналото и ще разказва историята на една любов през всичките й етапи.
- Случайна среща между двама бивши влюбени, която разгаря отново старите чувства- оттам идва и спомена за любовта.

Аз като че ли повече залагам на първия вариант- споменът за случайната среща между Ейлюл и Текин, която от лек флирт се превръща в голяма и красива любов.  И ще има някакъв проблем, като аз залагам на това, че Ейлюл ще бъде сгодена.

Харесва ми, че във филма ще има изненади, не обичам предсказуемите сюжети.  

Общи условия

Активация на акаунт