Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 96 090
  • 753
  •   1
Отговори
# 510
  • София
Здравейте, искам да си направя от този икейски скрин

Скрит текст:
нещо подобно на това
Скрит текст:
но в хубаво зелено. Нямам никакъв опит в боядисването на мебели и ще съм благодарна на насоки за вида на боята и предварителната подготовка. Също се чудя дали би се получило със спрей  Thinking

# 511
Имам останало парче от тапета в едната стая и се чудя да го залепя ли като гръб на един шкаф и отгоре с лас кда мина...Но с какво лепило би хванало върху шперплат?
Аз залепих върху фазерния гръб на кухненски шкафове с лепилото за тапети - хвана си без проблеми

Peace Мерси, значи ще пробвам.

# 512
  • София
Имам питане. Реших да "метна" един стар стенен гардероб и още се двоумя между продуктите на Сократес и на Аквакрил. Има някакви универсални бои за дърво, бетон, метал (цветни)... та питането ми е ако "намажа" гардероба с тях трябва ли след това да минавам с бецзветен лак?
И още едно... трябва ли да нанасям боро контакт преди боята за дърво или е достатъчно леко зашкурване?

# 513
Кажете хубава акрилна боя, за боядисване на врати, с МДФ фурнир Peace

# 514
Кажете хубава акрилна боя, за боядисване на врати, с МДФ фурнир Peace

На предната страница съм показала моите, боядисани с Аквакрил на Лакпром.
С дунапренено мече. В момента се колебая дали да лакирам отгоре, вероятно ще пробвам на някой от первазите и ще пиша.
Притеснява ме това, че не стават гладки, та откъм последващо почистване как ще е.  Thinking
Вкъщи са с полиуретанов лак, много лесно се поддържат, но са боядисвани професионално.

# 515
Благодаря,аз искам да останат релефни,да се личи дървесната шарка,и да стоят матирани Peace

# 516
  • Варна
Тук малко идеи, може и да го знаете...

# 517
Току що наплясках с акрилатен латекс, защото не можах да намеря никъде такава боя, един рафт. Спазвах всичко - почистване на повърхността, грундиране и тогава намазване. Да, но стана на петна. Ще се оправи ли при следващите ръце?

# 518
  • На десетия....
Аз имам едно въпросче, ако някои знае да ме информира. Може ли боя на водна основа да се смеси с друга такава или с оцветител за да се получи цвят различен от наличните в картелата  newsm78 Сократес имат доста цветове, но тези на Аквакрил  нищо не ми хареса. Аз още бистря какви ще са цветовете, но все пак да знам.

# 519
Що да не може? И двете трябва да са на водна основа /разредител вода/ и няма да има проблем. Дори мисля, че с оцветител за латекс също ще стане.

# 520
Аз съм много доволна от сократес, броя на ръцете зависи дали се покрива тъмна повърхност с по-светъл цвят. Иначе си става устойчиво, с много хубав вид и не се налага лак, който според мен ако се нанася върху бял цвят има опасност от лака да пожълтее.
Иначе боро-то е за повърхност която е гладка, примерно лак., ако се изшкури до дърво или нещо подобно, не трябва.

Опасното на смесването на два готови цвята за получаване на такъв който не се продава е че ако не стигне предварително определеното количество после ме съмнява че ще се докара същия цвят. А пък според мен никога не можеш да прецениш колко ще ти трябва за да я направиш наведнъж.

Аз бих искала да ми препоръчате от лепките дето се слагат под мебелине, за да не се ожулва пода при местене. Знам, че има едни пакетирани дето ги има по повечето хипермаркети, но не ми се струват много надеждни. Препоръчайте нещо изпитано.

# 521
  • Пловдив
Ми аз си купих от баумакс, добре са. От Икеа - и те са добре. От бриколажа - и те стават. Такива лепенки взимам от където ми падне Simple Smile

# 522
Моите лепенки са кафяви, не помня откъде ги купих, но са залепени преди около 5 години, не са мръднали.

Благодаря,аз искам да останат релефни,да се личи дървесната шарка,и да стоят матирани Peace

Боядисаните с полиуретанов лак също са релефни, лакът е много тънък  слой, мат, не знам как и с какво е нанасян, релефът и шарката си стоят, и аз държа на тях, но парцалчето/гъба или каквото  там, с което забърсваш, не задира.
Докато тези, които боядисах с акрилната стоят по-различно на пипане. На външен вид са екстра, единствено почистването ме притеснява.

# 523
  • София
Аз съм много доволна от сократес, броя на ръцете зависи дали се покрива тъмна повърхност с по-светъл цвят. Иначе си става устойчиво, с много хубав вид и не се налага лак, който според мен ако се нанася върху бял цвят има опасност от лака да пожълтее.
Иначе боро-то е за повърхност която е гладка, примерно лак., ако се изшкури до дърво или нещо подобно, не трябва.

Благодаря за отговора! Чакам зимата, когато имам време, за да се развихря.

# 524
  • Варна
 Четох, че може да се боядисва с латекс върху блажна боя ( визирам стари врати). Това, което ме притеснява- ще може ли да се чистят в последствие и трябва ли да лакирам след латекса? Искам да избегна "аромата" на блажната боя.

Общи условия

Активация на акаунт