Да преправим старите мебели с любов - тема 23

• 97 494
  • 753
  •   1
Отговори
# 570
  • София
Забравих да спомена,че искам да се върже на тапетите,а те са бели на сиво райе.Пода е цвят златна ябълка,бях взела сива и жълта боя,но сега,като залепихме тапетите,ми се струва,че няма да стои добре.Гардероба е светло сиво,с другия цвят,който още не знам какъв ще е, ще мажа леглото и  дръжките на гардероба.

# 571
  • bad@ss
Хриси9092, за сивото и червеното в коридора ти, човек убивам  Heart Eyes
Много ми харесва  Simple Smile

# 572
А някоя от вас третирала ли е по някакъв начин стари радиатори? От онези чугунените. Нямаме възможност в момента да купим нови алуминиеви и за това ще трябва да пребоядисам тези. Обаче не стига, че са боядисвани с няколко слоя блажна боя, която на места се лющи и излизат едни цветове.....зелено, после боядисвано кафяво, после сиво, бяло... ooooh!, ами на всичкото отгоре са боядисвани както са си били с боклуците #Cussing out и са релефни доста Mr. Green от боклуци запечатани няколко пъти с боя Tired
Моля Praynig, кажете има ли нещо, с което да ги остържа (доста чупки са - не знам дали ще се справя добре) и да ги боядисам, та поне да са гладки.
Приемам и други идеи освен боядисване - просто да изглеждат поне малко по-добре.

# 573
  • Пловдив
Аз гледах баща ми Simple Smile Стържеше ги с телена четка на бормашината. Отпред се слага специална четка вместо свредло и поожули боята. Не до чист метал навсякъде, но свали големите наслоявания. После с грунд за метал и отгоре с латекса от стаята, с цвета на стените за да се сливат (защото са огромни бумбалници). Доста прилично се получи.

# 574
Янтра, благодаря ти Hug. Мазхте ли ги с нещо преди стъргането, за да пада боята по-лесно? А латекса миещ ли е, че децата бързо ще го зацапат. Ако не - отгоре може ли с лак? Blush

# 575
  • Пловдив
Нямам спомен да е мазал, беше отдавна. А латекса не е миещ се, просто обикновения латекс с който боядисваше стените. Лака ще придаде нюанс на латекса и визуално ще отдели радиаторите от стените, търсения ефект да се сливат със стената няма да се получи. Ако ще ги правиш различни от стените - прави ги в контрастен цвят.

# 576
Благодаря ти още веднъж  bouquet Янтра.

# 577
  • Пловдив
Здравейте и от мен!
Доста се поузорих с боядисването на секция с автоемайл лак и стана много хубава, но сега установих че се жули и падат на места люспички. Има ли някакъв начин  боята да стане по-устойчива? Още някакво покритие или... какво..... - мъжът ми няма да позволи да сваля тази боя за да слагам Бороконтакт - т.е да стартирам процеса наново( за Бороконтакта прочетох след като вече бях започнала боядисването...).

Дайте съвет, моля....   bouquet

# 578
  • София
Искам да боядисам този скрин,моля,как да стане? http://elkazelka.snimka.bg/hobby/proekt.730150.31103554

# 579
Аз бих скрила радиаторите зад декоративна лека решетка, която само да се закачи за радиатора, дървена, бамбукова или ратанова, според интериора. Свалянето на боята ми се вижда много трудоемко Simple Smile

# 580

вчера получих една пластмасова маса, която е стояла на слънце и е избеляла. с каква боя мога да я боядисам - възможно най-бързо и с най-малко работа? нямам много свободно време. Blush
става ли с акрилна?

Имах четири стари пластмасови столчета в мръснобяло, мръсно зелено и мръсно червено. Боядисах ги с акрилна боя направо. После ги декупажирах и минах една ръка акрилен лак, ама само по декупажа. Една ръка боя им стигна. Станаха много прилични, според мен. (даже и дантели им накичих). http://www.ottuk-ottam.com/?p=692
Сигурна съм, че и с твоята маса ще се получи. Успех.

# 581
Искам да боядисам този скрин,моля,как да стане? http://elkazelka.snimka.bg/hobby/proekt.730150.31103554
https://docs.google.com/spreadsheet/ccc?key=0AqYrshdyJW67dFN6RGM … c&hl=en#gid=0
В таблицата има инструкции. Най-лесно: малко шкурка, бороконтакт и цвят който пожелаеш: латекс или водоразтворима боя. Такъв скрин може да бъде много лесно "префасониран"- благодатно поле за твоята фантазия.

# 582
  • Варна
... ами на всичкото отгоре са боядисвани както са си били с боклуците #Cussing out и са релефни доста Mr. Green от боклуци запечатани няколко пъти с боя Tired
Моля Praynig, кажете има ли нещо, с което да ги остържа (доста чупки са - не знам дали ще се справя добре) и да ги боядисам, та поне да са гладки.
Приемам и други идеи освен боядисване - просто да изглеждат поне малко по-добре.

Чугуна не е много гладък  newsm78

# 583
елказелка, с боя на водна основа боядисвах миналата година чамови, лакирани шкафове в коридора. Ето една снимка:

# 584
gretacvetina според теб, ако се позашлайфа със шкурка ето тази секция, били се получило добре с боя на водна основа?
Интересува ме каква марка е добре да ползвам.
Трябва ли да ползвам Бороконтакт?

Общи условия

Активация на акаунт